Даниелка, имаш повече доверие на фитнес форум? Отколкото на нашия?
Аз нямаше да се обаждам, но човекът ми писа на лични, та все някакво скромно мнение може и да сформирам..
ren, за лош късмет, случаят ти е от онези, за които Медицината смутено признава : "Неясна причина" .Което автоматично означава: ".. и неясно лечение"
Претоварил си си крака и нещо се е прецакало. Точно както и на мен ми се прецака нещо в дясното око, когато преди няколко години гледах с далекоглед няколко часа. Да бях се сетил поне да редувам очите.. А аз гледах само с едното, а другото присвивах. Така е , понякога проблемите кацват ,ще кажеш направо от нищото! И тогава пак се сетих , че нещата всъщност са толкова банални..само да има кой да мисли..
-
всяко по-силно, и по-неприсъщо въздействие, към което организмът не е успял да се адаптира , той възприема като шоково и отреагирва по свой си начин за да се самосъхрани . А после Медицината тръгва да гадае какво точно се е случило.. Колко мъдър е бил дядо ми, постоянно ми повтаряше , че винаги трябва да се пазя. А аз му се подсмивах
Ти направи ли си изследвания за артериалното кръвообращение в краката? ( Прави се с доплер, от невролог) Теоретично е възможно да има възпаление на самите съдове ( артерии,артериоли, капиляри ) напр. ендартерит. Или да е нарушен кръвотока при тях.
А на венозното? (това се прави от хирург. Венозното е винаги по-заподозряно , защото анатомично е по-проблемно - вените нямат мускули, както е при артериите и капилярите. Имат само клапи и затова са по-уязвими. След като при вдигнати крака ти олеква , това насочва именно към тях.
Ще споделя аз какво бих направил на твое място, дори без да съм дочакал кворум по въпроса за причината.
Която най-често е или комплексна, или погрешна, или неясна или.. няма значение каква е
1. Най-благотворното, което може да се направи за подобряване оросяването и оттичането в крайниците са терпентиновите ( скипидарните) вани на акад.Залманов. Но това, нали се сещаш, с лекарите няма смисъл да споделяш, защото името на Залманов са чували толкова , колкото и на лелята на Езоп , защото са заети да помнят имената на търговските представители , които като факири вадят все нови и нови лекарства от куфарчетата си . ( но естесвено, и "благодарности" от името на благородните им производители )
Тук в БГ, обаче , нужният терпентин не се продава. Търсим в Русия. ( Аз се надявам скоро да имам )
2. Тодикамп . Задължително във всички случаи , при които има съмнение за възпаление или застой! ( мазане , втриване, пиене )
3. АСД-2 Уникално творение на човешката мисъл. Помогнало е на мнозина, при всевъзможни ( ясни и неясни ) патологии. Най-вече при неясни. Най-общо това е активационна терапия - препарат, активизиращ функционалната активност на регулаторните и защитни системи на организма, подобряващ синхронизацията вътре в него и синхронизацията с факторите на външната среда , повишавайки резистентността му, нормализиращш хомеостазата ( баланса )
4. Има опитни билкари , все някой може да се сети за подобен случай, светът се е спасявал с билки от край време и от какво ли не..