Ехей , Донче , как го измисли - "специалист по силиция "
Шегуваш се ти , вече в търсачката за нула време излиза почти всичко , което търсим
Значи всички сме "специалисти "
(Може би само гражданите на Науру и маорите няма да бъдат , ако четат на по-особен от интернетските езици
)
Нещо нашата търсачка обаче не работи. Не мога да си видя постовете, в които съм писал за това.
Ама ще пусна накратко пак, cherry ме помоли.
Тихий, структурно (и философски ) си прав, но все пак някои от минералчетата са по-трудни за набавяне, - напр. силиций, селен, йод, и др.
Силицият е относително лесен и евтин за "довнасяне" :
1. Камъчета от брега на морето. Най-лесно и най-евтино. Топят се във вода и става "силициева вода", прочетете в търсачката , има добри материали.
2. Каолинова глина! Също лесно и евтино. Универсален целител.( нещо като газта
) Супер полезен продукт, не само заради силицият в нея, самата тя действа като сорбент , "дезинфектант", та даже чисти и биополето
Незаменима при храносмилателни проблеми. ( а и не само) По една чаена лъжичка вътрешно и не го мислим вече. ( имаме специален ензим , който оползотворява силиция, преобразува го в органичен , това е по Надежда Симеонова )
(Вече имам в наличност голямо количество каолинова глина, засега само такава за външна употреба - вани, апликации, маски за лице .. , скоро ще има и такава за пиене. )
3. Полски хвощ. Има го на много места, ако не намерите , идвайте да си берете от лозето ми ,тъкмо да се поразчисти
Чудна билка, не само заради силицият в нея. Употребява се като чай, студени, горещи настойки.