Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: кафяв ориз с гъби и броколи  (Прочетена 6181 пъти)

sweetie

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80

Не е сурова рецептата, но пък е вкусна.

200 гр. гъби
250 гр. броколи
1 глава лук
кафяна чаша- около 100 мл. ориз
подправки на вкус- черен пипер, сол, копър за поръсване

Гъбите се сваряват с повече вода. Лукът се задушава с мазнина по избор. В тенджерата с лука се добавя оризът, който  се сварява с водата от гъбите и още около 2 вода.
Отделно се бланшира броколито, накъсано на розички.
Броколито и гъбите се слагат при свареният ориз, за да се задушат за 2-3 мин. Поднасят се наръсени с копър и овкусени със зехтин или кокосово масло. Enjoy!
Активен
Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта.

Ouroborus

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 67
Re:кафяв ориз с гъби и броколи
« Отговор #1 -: 24-01-2015, 11:12:13 »

Благодаря, ще я пробвам още днес тази рецепта, до сега не бях комбинирала броколи с ориз :)
Активен
Щастие е, когато мъдрите мисли, думите и делата ти са в единство и хармония. Затова е важно не само какви са делата ни, но и какво мислим и говорим...

veneta.ivanova

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re: кафяв ориз с гъби и броколи
« Отговор #2 -: 19-02-2024, 09:21:46 »

Здравей! Обичам да готвя, но винаги оризът ми се разкашква и не ми харесва така. Дали някой може да ми каже как да го правя? Да го запържвам ли? Колко време да го варя? Незнам наистина. А обичам ориз. Благодаря!
Активен

georgitrifonov

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re: кафяв ориз с гъби и броколи
« Отговор #3 -: 19-06-2024, 10:28:50 »

Брокли правя само с масло във фурната. Ял съм ги и по-друг начин приготвени ,но не ми харесват. Вчера направих картофи на фурна с червен пипер и майонеза. Станаха чудесни. Варя картофите за 5 минути след като заврат. След това в тавата ги овалвам със сол, червен пипер, може и малко чубрица и ги омесвам с майонезата, аз обичам онази немската.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.416 секунди с 21 запитвания.