Здравейте и от мен!
Радвам се, че намирам толкова много привърженици на здравословния начин на живот и в частност хранене.
Казвам се Виктор, на 36 и от 1991 се занимавам с йога а от лятото на 92-ра спрях месото.
Тъй като го спрях от раз (с мисълта "да видя как е") ама видях, че е по-добре първите няколко месеца бях постоянно гладен (докато храносмилателната система се пренастрои).
Около 8 или 10 години бях пълен вегетарианец (никакви млечни продукти, яйца и риба) та дори бях спрял и мазнините за някакъв период от време.
Сега съм непълен вегетарианец - понякога си правя коприва с яйца, за млечните продукти съм се уверил, че създават много слуз и последния път като консумирах сирене (беше през лятото) на другия ден виждах леко замъглено.
Привърженик съм на суроводството - цяло лято на салати, ама като дойде зима не мога да консумирам ориза и картофите сурови.
По отношение на храненето съм си изработил правила (осъзната необходимост) :
-Разделно хранене - никога не застъпвам 2 различни менюта
-Готвя си само толкова колкото ще изям - като изстине храната си губи вкуса и става тамастична
-Поне половин час след хранене (а обикновенно доста повече) не пия течности, въпреки, че в класическите произведения за йога е писано : стомаха да е пълен до половината с храна, 1/4 вода, и останалата 1/4 от обема предложи на Шива т.е. празна
-Не пия напитки с кофеин или подсладители.
-Избягвам сладки неща - освен плодове и мед
сега работя върху спирането на солта - намалил съм я дотолкова, че по време на грипа нямах втрисане и температура.