Светльо, хващаш се за думата и всичко минаваш през твоята призма. Първо месиш това, което аз пиша за себе си, с това, което пиша за емигрантите по принцип. Аз не се занимавам с бизнес, и естеството на това, което правя е такова, че с него не се прави бизнес, или поне не в този смисъл. Тоест аз мога да бъда на заплата, затова така го написах. Парите не си ги копая в двора, те винаги идват чрез други хора. После, баща ми говори английски, даже преподава английски. Ако според твоята логика той е неудачник, защото е поел предизвикателството да опита на друго място, но виж ти- не е успял- да стане шеф или дори учител по английски в Америка, е нищо друго освен проекция на вътрешния му свят (ако разбирам правилно, щом не е успял, значи на вътрешния му свят нещо му куца)- няма да ти завидя за самочуствието да мислиш че седиш по-високо от другите. А самия факт, че съдиш някого, значи че се поставяш над него. Помисли върху това дали вътрешния свят при някой хора не е много по-различен от външния, много по-хармоничен, много по-развит!
После, според теб афганистанците които живееха в горичка покрай Па-дьо-Кале при изключително мизерни условия, дали са имали повече надежда за реализация там в тази горичка, или след като ги натовариха на самолета и ги върнаха в Афганистан, където талибаните могат да ги унищожат? И дали гастарбайтерите, които живеят при мизерни условия в Испания онази област А...нещо си, която е най-големия производител на зеленчуци, и поради която в България през зимата има домати, които дори и ние от този форум вероятно понякога ядем, дали света, в който живеят тези хора е проекция на техния вътрешен свят? Нека външния свят е проекция на вътрешния- само дето във външния живеят 6 милиарда души и ти някак трябва да живееш с тях и с техните проекции.