Здравей Милена,
от всичко написано от теб ми става ясно, че на теб много неща не ти са ясни.За съжаление не са ясни и на много от нашите лекари.Така и аз преди години се лутах и ходех от лекар на лекар, правех куп изследвания, издадох доста пари.Пиех много лекарства.Но една вечер при тежки кризи много се молих на Бога да ме запознае с хора опитни практици.Желанието ми се сбъдна, попаднах при Димитър Станев ,който ме научи как да гладувам на вода и как сама да си правя клизми.А после се запознах и с Мария - суровоядката от Варна, която ми показа пътя на храненето с кълнове.Ядките в периодите на обостряне на колита / лешници / се спират, защото предизвикват киселини.Особено орехите, затова всички ядки се накисват във вода и се смилат.Но най - добре е за известен период да се спрат напълно, а после да се прави мляко от тях.
Хубаво е да се знае точната диагноза и да се направят изследвания, но това автоматично не значи, че ще се излекуваш.Има много хора с една и съща диагноза, които са се излекували по различен начин.
За киселините, които имаш - ето ти връзката между язвата и колита - всяка вечер настъргвай една глава лук на ситното ренде, обърквай всичко с малко мед , а сутрин изпий само сока.Киселините ще спрат.Освен това суровият сок от картофи, също спира киселините, ще имаш подобрение и на колита.Можеш да го смесваш със сок от моркови или ябълка.
За твоето състояние за момента е подходящо да преминеш на гладуване с плодови и зеленчукови сокове.Плодовото гладуване ще дразни стомаха и червата.Гладуването на вода през пролет и есен - период на силно обостряне на колит и язви не е подходящ.Можеш да пиеш водата, получена от варенето на овес - 1 кг. овес се вари в 3 литра вода, докато остане наполовина.Водата се пие за 1 ден.Има много литература, която можеш да прочетеш, но сега е по - важно да действаш, защото заболяването се е обострило.
По този повод ще ти кажа, че много хора знаят точната си диагноза, но не знаят как да се излекуват напълно.
Писах, че молитвите и то индивидуалните молитви за всеки конкретен човек, които се четат за здраве в Православните църкви имат голям ефект.Случвало ми се е да имам много тежка язвена криза, дни наред, веднага след молитвата всички болки спират и започвам да се храня нормално.Хлябът ,който се раздава за здравето на българския народ и нафората в Православната църква се приемат за здраве на душата и тялото.След кризи съм приемала от този хляб сутрин на гладно , а на обяд вече съм била в състояние да се нахраня.
Ако не вземеш сериозни мерки ще продължиш да се луташ като пате в кълчища и то в този много важен период на обостряне на колита.