Направи,за да се яде по малко пилешко,продаде онези големите птици за две жълтици
(Балкан еър)
Хора, така е, аз не обаквам чудеса в България. Знам, че сме на опашката, но ми прави впечатление, че тази новина все пак са я публикували и тук, което си е много за нас. Обаче със сигурност очаквам чудеса да се случат по света и оттам и нас да ни повлекат. В рамките на 1 седмица излизат два такива доклада - първият на Worldwatch Institute
http://www.worldwatch.org/files/pdf/Livestock%20and%20Climate%20Change.pdf което за мен е един от най-големите пробиви, а сега и това интервю с Лорд Стърн... Определено ще бъде интересно през декември в Копенхаген, имам огромни надежди за тази среща. И ако големите сили направят нещо по въпроса, в това число и ЕС, тогава и ние сме в кюпа!!!
А иначе, Аднжи, сега като бях в Клагенфурт, се срещнах с един от основателите на това движение в Гент, Белгия. Уникален човек!!! И той изнесе реч. Каза, че в началото са почнали като съвсем малка група хора, с малки цели и т.н и не са и подозирали, че това движение толкова ще се разрастне и ще има такъв успех. Получават по стотици писма на ден от цял свят... и, абе много неща каза, но не мога да ги опиша всички в един коментар.
Както и да е, много съм обнадеждена и щастлива!!! За нашата България - трябва да ни се даде натиск и напън отвън, както винаги, иначе ние правим каквото можем локално... Но като цял още спим, така е...