Клизми, повръщане, неспонтанно гладуване, прекаляване с добавки и "полезни" храни от всякакъв род, интоксикиране със знайни и незнайни(в това число и природни) илачи....всичко е принудителна намеса в естествените функции на човешкото тяло и неговият отговор е неизбежен(рано или късно). Моля без нападки. Както каза Тихия"контролирайте входа, не изхода". Аз бих казал: КОНТРОЛИРАЙТЕ МИСЛИТЕ, ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА, НАГЛАСАТА КЪМ ЗАОБИКАЛЯЩИЯТ ВИ СВЯТ и т.н. и всичко с вас, ше бъде ок.
Искате примери вероятно? Решава някой, че с гладуване, ще си реши еди какъв си проблем и започва да гладува 10,20,30 дни, без тялото му да чувства естествена ненавист към храната....ГРЕШКА! Това е неспонтанно гладуване и шок за тялото ви. Абстиненцията не закъснява, нищо чудно да последва и летален край! Такива хора буквално си ограят с огъня! Спонтанното гладуване е когато просто не ти се докосва до храна от самосебе си или поне не ти се докосва до вредна храна. Тоест не го почваш, защото си прочел, защото искаш да оздравееш, а защото го чувстваш с всяка фибра на тялото си. До подобни състояния се стига, чрез висока степен на осъзнатост, духовно израстване и т.н., а не насила, не защото сте прочели, че някой така си е решил проблема. За това при едни гладуването е възраждащо, а при други пагубно! За мен лично, повечето от зелените идеи са една голяма заблуда, отчайваща мярка за насилствено решаване на здравословни в това число и емоционални проблеми. Знам го, защото съм преминал през всичко това. Не е това начина, не работи, ресто...не струва! Дайте светли мисли на тялото си, движение, секс и то ще е щастливо, дори и със салами, кашкавали, шоколад, бял хляб и т.н, стига да не прекалявате разбира се. Пак казвам: ИСТИНАТА Е В БАЛАНСА!
Всичко започва със желанието да живееш. Запитайте се кое е мотивиращото в живота Ви. Ако няма такова, потърсете го. Открийте страстта си. Може би това е страстта към любовта, пътуванията, спорта, парите. Не се опитвайте да живеете като светци, само защото някой някога е казал, че това е правият път. Това са глупости! В живота всичко има смисъл и всичко е простено, когато се прави със желание и страст. Радвайте се на живота, опитайте се да откраднете всяка една наслада и красив момент от него....щастието не се дава от Бог, всеки сам трябва да го намери.
Всичко това е моят начин и аз вярвам, че той е правилният!
Бъдете щастливи....здравето е просто бонус!