Ефросина, според таблицата на д-р Шелтън за правилното комбиниране на храните /а и според таблици на други доктори/ ядки и семена не могат да се комбинират с каквито и да е плодове било то кисели , сладки, неутрални или сушени.
ЯДКИТЕ: желъди, бадеми, лешници, орехи, кишу, цикория, фъстъци и
СЕМЕНАТА: слънчоглед, сусам, тиквени семки и
ПОКЪЛНАЛИТЕ: соя, боб, леща, слънчоглед, нахут, сусам и т.н.
както и други /незнам към кои спадат/ като ГЪБИ, АВОКАДО, МАСЛИНИ,
СЕ КОМБИНИРАТ САМО със ЗЕЛЕНОЛИСТНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ, КОИТО СА: марули, салати, зеле, краставици, карфиол, броколи, пипер, лапад, зелен лук, стар лук, чесън, бамя, целина, брюкселско зеле, кел, ряпа, зелен боб, тиквички, люцерна, спанак, коприва, магданоз, киселец, патладжан.
ПЛОДОВЕТЕ се ядат самостоятелно на празен стомах и не се сместват с НИЩО!
САМИТЕ ПЛОДОВЕ: СА КИСЕЛИ - портокал, манадирни, грейпфурт, ананас, ягоди, лимони, киви, кисели ябълки, вишни,
ПОЛУКИСЕЛИ /НЕУТРАЛНИ/ - ябълки, круши, праскови, кайсии, череши, някой сортове грозде, папая, манго, сливи, малини, капини, боровинки
СЛАДКИ - банани, смокини, фурми и всички сушени плодове.
КОМБИНИРАТ СЕ КИСЕЛИ С ПОЛУКИСЕЛИ И ПОЛУКСЕЛИ СЪС СЛАДКИ
НЕ СЕ КОМБИНИРАТ КИСЕЛИ СЪС СЛАДКИ ПЛОДОВЕ.
Сега може да ти звучи объркващо, но изобщо не е трудно. Бързо ще ги научиш и после хич няма да се замисляш даже. А пък ако си прегрешила нещо - много важно щом не ти е кофти, значи всичко е наред. Само да не се прекалява с количеството.