Хммм, Папи, не мога да давам конкретни препоръки при недостатъчна информация.
Лекуването с временно въздържане от храна е сложен сбор от множество мисли и действия, изискващ пълно отдаване, тоест - специално отделено време, извън работа, голям град, семейство и пр.
Мнозинството хора, с които ми се случва да говоря, "предпочитат" да получат исканите резултати - излекуване от нещо/неща,
които официалната медицина не е успяла, без "откъсване от производството".
При т. нар. "плодуване" е възможно да се стигне до недостиг на някакъв елемент и значително да се компрометира лечебния процес. Но, хората продължават да си мислят, че понеже те така желаят, а и Л. Ковачева, д-р Емилова и "една приятелка" така твърдят, значи "...мога да си ходя на работа и да се лекувам успешно..." Ей това е приемане на желаното за действително.
При въздържане от храна, с пиене на достатъчно вода, клизма, упражнения... не съм имал случай на метеоризъм - 27 години.
Послепис: Вносните дини са много торени и не само предизвикват повече метеоризъм, но съдържат вредни (за мен) съставки. Препоръчвам приемането на най-пресните възможни, местни плодове и зеленчуци... Дъвчи много старателно, макар, че е трудно, вечер приемай само зеленчуци.