raw , "вечната благодарност" ( макар , че ми напомня малко на "вечна младост" и "вечна любов"
) ми звучи така примамливо , но май в случая няма да успея да я завоювам
Благодаря за доверието, но тук има и други хора, които са запознати с Аюрведа. ( Обаче сега те ще си почиват , а аз ще се потя да ти отговарям
А пък те ще наблюдават критично как точно ще ти отговоря
)
raw, направи ми впечатление като казваш: "
чета за това,... но не знам какво точно да направя"Значи ,аз ( ние ) сме в голям риск - да ти отговорим , но ти пак да останеш несигурна..
Я кажи, къде точно четеш?
Откъслечни темички в интернет ли?
Зарязвай ги смело
и си купи "Четирите кръвни групи и индивидуалната конструкция" на Малахов. Прочети я ( за половин ден ), осмисли я , и нека да видим дали са останали въпроси..
Не мисли, че искам да те пренасоча ( по "метода на Тихия"
) само за да си спестя конкретният отговор.
Но ако наистина искаш да се залюбваш с Аюрведа, само няколко ,
дори точни и конкретни препоръки няма да са достатъчни!
Защото Аюрведа не е само хранене! А е НАЧИН НА ЖИВОТ съгласно твоят индивдуален тип.
Препоръките касаят както вида и вкуса на храната, така и двигателната активност, и сънят,и дневният режим... и как всичко това се променя през сезоните и във възрастта. Тоест -
за да има ефект, то трябва да работи в комплекс! Затова Тихия е прав, когато съветва да се задълбочим и сами да открием ключа за палатката.
( мога само да добавя - добре е да има все пак и насоки за избор на литература, затова и ти препоръчвам конкретно книжле. )
Ако ти изброим 10 готови препоръки, ти ще прецениш,че ти стигат и че няма да има нужда да купуваш книжката
Но ще сбъркаш. Затова смятам, че в случая няма да ти помогна ако го направя.
Запознай се с факторите, които разбалансирват кафа и гледай да ги съблюдаваш за да си в баланс. Не е никак сложно, Малахов се е постарал да е максимално кратко , но и понятно.