Елия, благодаря за включването! Тъкмо се бях притеснила, че никой няма да отговори
Май ще постъпя както ти предлагаш.
Бате Бино, здравей!
Така е, отдавна се губя. Минах през какви ли не периоди оттогава насам, включително тотално отклонение от линията на съфорумците и ми беше някак криво да продължавам да ви следя докато в практиката си вървя в друга посока. Сега обаче съм решила да се върна в "правата линия" и да си дисциплинирам храненето от това гладуване нататък.
Прав си и че много ги мисля подробностите. В интерес на истината, така съм с всичко, особено докато не стана веща. Примерно, за клизмите, толкова солидно проучване им направих преди да се реша да опитам, че едва ли не статия можех да напиша по темата. И въпреки това, после още много чалъми имаше за доизмисляне, че пак ми беше малко подготовката.
Колкото до силно прочистващо средство, сега се сещам за едно забавно нещо, което при мен има този страничен ефект (как не се сетих сега да го взема!) Това е една конкретна марка пробиотици, на които пише да се взимат по три пъти на ден, но аз и от веднъж получавам такива реакции, че три пъти - съвсем майка ми жална... Е, това го разбрах по трудния начин и сега ги избявам. Идея си нямам защо така им реагирам. С други марки не е така.
Колкото до зелевата чорба, тя ме подсеща за зелевия сок. Имаме го вкъщи с литри и е доста солен. Може пък и с него да опитам.
Иначе ги мисля толкова тези хранителни остатъци, защото от много хора знам, че именно те предизвикват усещанията за слабост и болки в тялото по време на прочистване (а започвам да си мисля, и при диети). Казват, че се всмукват обратно през стените, вливат се в кръвния поток и стигат до всички органи, които натоварват и човек се чувства зле. И, освен че искам да си опазя органите, искам и да максимализирам усещането си за бордост и енергичност, че да бъде малко по-лек този изпитатен период.
Впрочем, преди време по време на ирисодиагностика ми бяха заявили, че виждат проблем именно с червата, замърсявания в тях, които са довели до друго. По този повод също ми се искаше да им направя пълно почистване, че да ми е чиста и съвестта. Но може би ще оставя шанката за по-нататък, чак след захранването.