Да, знам...
Сега - да повторим, налага се, няма значение:
1. Тайната, или явна мисъл, че "...тая "болест", дето ми се е "лепнала", аз мамкат' й ще разкатая, ей сега ще ям охлюви (примерно), ако трябва, дори 20 дни ще ги ям, ако трябва, дори и сурови ще ги ям... и после ще си хапвам и пийвам както си знам..." НЕ РАБОТИ!
2. Правим промени във всички направления, за които имаме убедителни знания: въздържане от храна, промяна на мисленето (за Бог, за себе си, за света...), на дишането, на пиенето, движението, на дъвченето... Някой спомня ли си, когато се храни, че Учителят препоръчва да дъвчем 90 пъти ВСЯКА ХАПКА?? А от тези, които си спомняме, колцина го правят до КРАЯ НА ТОЗИ ЖИВОТ!
3. Тоест, започваме с физическо въздействие (въздържане от храна), а докато то продължава, сме под непрекъснатото всестранно въздействие на ръководителя. Така изграждаме нови разбирания, нови динамични стереотипи, нови ...отношения към всичко. Осъзнаваме, че ние се храним, за да живеем и защото още не сме се научили да не приемаме храна, а не сме се родили за да ядем, ппием, пушим ... всичко, което алчни хора са подготвили, за да ни го ...продадат.
4. След завършване на курса нито за миг не забравяме препоръките и заръките..... и т.н. и т.н.
Точно затова проф. Николаев пише, че е срещал рецидиви на излекувани язви. Защото 1. Всеки си мисли, че като прочете 2 книги набързо и отгладува 10 - 15дни, е готов. 2. Се връща, съвсем безотговорно, към стария или почти стария начин на живот.
Който се обича достатъчно (себе си, не храната и питиетата!) ще разбере.