Здравейте!
Най-накрая реших и аз да напиша нещо, след години чете из форума и пробване на свяка добра идея, която съм чул или ми е хрумнала.
Първо поздрави на Бате Бино, Вов, Тихия и всички други участници които споделят информация и помагат.
Така, днес ми е 8-мият ден от пълно въздържанието от храна. Първите дни минаха сравнително предсказуемо.
Живея в къща на село, работя от къщи между 6 и 12 часа на ден, на компютър. Имам чудесен естествен извор наблизо. Никакви градски или инсдустриални замърсители в близките 20 км а и повече.
Ден 1- лек глад, лек спад в настроението, нищо фрапиращо, изпих окло 4 литра изворна вода от естествен извор, вечерта си направих клизма, като цяло нищо драматично, енергията ми беше около 100%.
Ден 2- Сутринта, доста лошо настроение, гладен и кисел, към обяд бях готов да ухапя някой от глад, изпих около 5 литра вода в опит да държа усещане за пълен стомах. Не спах добре 5-6 часа.
Ден 3- Чудесно настроение, глада е доста слаб, по скоро е леко стягане в корема отколкото глад. Работих отлично близо 10 часа, вечерта усетих лека тежест в корема и това е сигнала че имам нужда от клизма. Изпих около 4 литра вода.
Ден 4- Настроението е около 60%, пих вода, глад не усечщам почти, стягането в корема също почти изчезна. Не бях концентриран през деня, енергия около 70%. Спах отлично.
Ден 5- Спад в настроението, няма глад, много леко стягане в корема. Изпих около 4 литра вода. Работих добре 8 часа. Вечерта имаах пак тежест в корема и отново си направих клизма. Спах отлично към 6 часа.
Ден 6- Настроение отлично, корема съвсем леко го усещам колкото да ми каже че е там още. Работих отлично, енергия около 60%. Очаквах ацидозна криза (на 6ти ден ми се случваше преди на всички други гладувания), така и не дойде. Спах добре 6 часа.
Ден 7- Лошо настроение, обложен език, усещане за много плака по зъбите, дъх на ацетон. Настроение на 40%, Енергия около 50%. Направих си клизма сутринта и това ми подобри общото усещане и настроение до средни нива. Цял ден дъх на ацетон, мих си зъбите 5 пъти, но не промени нещата. Не спах добре 4-5 часа.
Ден 8- Отлично настроение, доста отпаднал енергия около 50 %, ясна мисъл, работих отлично. Изпих около 4 литра вода. Свикнах със леко свития стомах, и не ми прави впечатление.
Висок съм 188, започнах 88 кг, 31г, слаб към атлетичен- тичам, вдигам тежести и се гмуркам. За 8 дена свалих 8 кг. Това ми е 11-то или 12-то водно гладуване за 4 години. Започнах от 3 дни, после 5, и другите бях по 10 дни и между тях 5 дена сухо ( няма такава гад). Миналата година лятото направих 14 дена само на вода. При всичките съм имал 2 големи проблема - гладна криза на 2-ри ден и ацидозна на 6-ти. Всички други гладувания съм ги правил в нормална работна атмосфера- работил съм в офис на компютър по 8 часа, гледах последните дни да ми се падат почивни.
Започнах да търся пътя към здравето след 7-8г усилена работа в собствен бизнес и университетско учене. Лош режим ядене на месо, алкохол и сладко. На 27г ми се появи алергия пролетта, след изследване се оказа че е от 4 вида полени - 2 дървета и 2 треви. Изразяваше се в сърбеж в очите и кихане. Кохане по 30 пъти в минута, ако се случи на волана пусках аварийки и спирах зашото не виждах нищо. Алкохола засилваше адски алергията, месо и шоколад също.
Пробвах с конвенционална медицина- Аериус и други препарати от които не кихах, но се чуствах като на 3 водки, леко неадекватен и мисълта ми течеше като кисело мляко. След консултация в Дар и ирисодиагностика ми обясниха че това е грешна имунна реакция на организма в следствие на натрупани токсини. Тогава още живеех в София. И че трябва да си изчистя организма. И започнах да чета, намерих форум, започнах да пробвам разни неща. Единственото което ми облекчаваше алергията с окло 30% беше живовлек, на чай или директно ядях 3-4 листа. Подобрението настъпваше след 40 мин. Ходех на работа с 2 литра чай и пиех целия ден. Първите гладувания започнаха да влияят след 3-4 ден, просто спираше. Миналата година алергията се прояви на окло 30% от началната си изразеност, кихах по 40-50 пъти на ден. Месо не ям от Януари 2017, сладко съвсем малко и алкохол само на празници по 1,2 чаши.
Тази година заявката ми е за по-голямо гладуване, но да видим колко и до кога.
За сега толкова. Следващите дни продължавам да пиша, надявам се да е било интересно и полезно. Ако имате питания, коментари, критики, моля заповядайте.
Хубава вечер на всички!