Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Гладолечение  (Прочетена 3276 пъти)

Шери

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Гладолечение
« -: 07-06-2018, 16:00:18 »

Може ли да вземаме витамини при гладолечение?
Активен

ogrizko

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re:Гладолечение
« Отговор #1 -: 07-06-2018, 16:55:11 »

Сякаш не, иначе става витаминолечение или нещо друго.... освен това ти не казваш дали имаш предвид гладуване на плодове или пък на вода?!

Витамините са синтетични най-често, така че може да са и вредни дори според зависи... ако искаш да имаш повече сили и витамини пробвай гладуване на плодове, т.е. плодолечение ..а не на вода и така!
Активен

Vov

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
« Отговор #2 -: 03-07-2018, 07:50:30 »

При доказан недостиг - чааак при захранване, в намалени дози.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

яна ив

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
« Отговор #3 -: 10-07-2018, 00:41:49 »

Аз искам да попитам по време на плодово чаения режим на Лидия Ковачева могат ли да се пият лаксативи и ако могат какви? Вариант за клизми нямам, така че какво друго мога да направя? Благодаря предварително.
Активен

Elia

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
« Отговор #4 -: 10-07-2018, 08:19:25 »

Здравейте,
вземайте ситно настъргано червено цвекло и моркови.Те действат много добре.Но най - добър и бърз ефект се постига чрез клизмите.
Поздрави !
Активен

Vov

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Познай себе си.
« Отговор #5 -: 10-07-2018, 16:12:11 »

Плодово-чаеният режим може да бъде много вреден.

Клизмите, поне 1 на денонощие, са задължителни. Всеки трябва да се научи как да прави клизма - правилно и безопасно.
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #6 -: 10-07-2018, 18:17:21 »

Еее, много си строг бе ,Вова. :) Ще откажем Яна преди още да е почнала :) Дори и без клизми ,все ще е "плодотворно" занятието.  По-добре режимът без клизми , отколкото никак :) Аз мога само да препоръчам - да се акцентира върху соковете. Абе ,направо - без плодове , само на сокове и чайове. Плодовете снижават ефективността на методиката, явяват се "храна" все пак, а идеята нали е да няма храна .  :essen:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 11-07-2018, 07:56:35 »

Бате Бино,
пробвала съм и двата режима - със сокове и с плодове и чай.Определено режимът със сокове е много по - добър и ефективен.Освен това всеки може да го приложи дори и да ходи на работа.Проблем има само ако нямаме хубава сокоизтисквачка.Режимът с плодове и чай е много по - тежък за прилагане, а липсата на клизми според мен е грешка.Клизми трябва да се правят и то задължително.Освен това трябва да се вземат по - сочни плодове напр. дини, череши, а не плодове с малко сок напр. банани.
Поздрави !
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #8 -: 11-07-2018, 09:28:04 »

Съгласен, Ели. Сетих се  какво може да приложи Яна - за мен лично , най-приятният вариант :essen: Сега е сезонът на дините  - 7-10 дни на диня може да се направи, аз съм го правил 3 пъти поне. Енергия почти не се губи, ядеш диня на корем, вкусно, полезно, и  е един от вариантите за прочистване на бъбреците.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Познай себе си.
« Отговор #9 -: 11-07-2018, 18:03:39 »

И без т.нар. Лаксативи...
Активен

яна ив

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 11-07-2018, 23:40:37 »

Ееее, много благодаря за отговорите на всички! Аз си харесвам режима на Лидия Ковачева и си го спазвам, винаги се чувствам прекрасно след него! Ще послушам Бате Бино и ще го направя с диня колкото дни издържа, но аз съм свикнала и издържам на глад, така че може и 15-20 дни да отидат  :essen: А с тези клизми казвате е задължително, аз до момента съм го спазвала без, но и доста ми прималяваше. Може би от това. Сега друго искам да попитам, някой правил ли е захранване след този режим със сурова храна и как горе долу се въвеждат храните, т. е. Кълнове, ядки, сурови крекери. Стана ми интересно също защо да е опасен този режим, толкова хора са се излекували с него? А и аз го спазвам..... Взех да се притеснявам май....
Активен

Elia

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 12-07-2018, 12:08:09 »

Здравей Яна Ив,
не е вярно,че много хора с режима на Лидия Ковачева са се излекували.Виж , подобрение може би са имали, но не и пълно излекуване.Това го твърдя не само аз, когато прилагах режима, но и много други хора.НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ ИМА И ГОЛЯМА ДОЗА РЕКЛАМА В ЦЯЛАТА РАБОТА.Най - добър е режимът на Димитър Станев - гладува се само на вода и се правят клизми сутрин и вечер.При теб щом е имало премаляване - това говори,че има грешка, не са правени клизми.Има даже починали хора от режима, но те не са официално оповестени.Гладували са при д - р Емилова без клизми.Именно липсата на клизми, неефективното извеждане на отпадъците е причина, може би и неправилното захранване.А според мен зависи и какви плодове се ползват.Колкото повече вода има в един плод толкова по - добре.Динята е подходяща.Когато режимът се прилага за дълъг период от време и без клизми води до опасност за здравето.
Захранване се прави най - напред със сокове, след 2 - 3 дни се въвежда зеленчуков сок и пасирани пресни зеленчуци на пюре.Ядките и кълновете се въвеждат накрая като най - напред се прави мляко от кълнове и от ядки.След това се въвеждат смлени кълнове и смлени ядки.
Поздрави !
Активен

яна ив

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 13-07-2018, 22:49:24 »

Elia, много ти благодаря за изчерпателния отговор, малко ми се изясниха нещата. Хвърлила съм усилия на вятъра явно. Сега ще трябва да проуча режима с глад на вода, който незнам как ще издържа :surpris_22: Аз по принцип се храня само със сурова храна, правя детокс на плодове всеки месец по 5-6 дни. Според теб с колко дни на вода да започна, къде мога да видя повече информация за режима, който ми препоръчваш? Благодаря ти още веднъж за отделеното време и внимание!
Активен

ogrizko

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
« Отговор #13 -: 14-07-2018, 10:03:53 »

винаги се почва с 1 ден на вода ....като направиш няколко пъти по 1 ...може да пробваш с 3 и така :weight_lift:
Активен

mitko.ivanov

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re: Гладолечение
« Отговор #14 -: 21-05-2024, 12:53:55 »

Чувал съм ,че доктор Емилова лекува така с гладолечение. Аз още не мога да се реша. Не съм сигурен ,че мога да стоя гладен. Почва да ми се вие свят ако не закуся сутринта. Може да малко, но да съм приел нещо. Възможно е да е и внушение. Ще следя темата. Ще прочета и повечето постове да се образовам повече по темата.
Активен

Страницата е създадена за 0.229 секунди с 21 запитвания.