Благодаря за бързия и изчерпателен отговор Бате
Бино, извинявам се за грешката,
ще пиша в цитата на твоя пост, та да е по-ясно malade, ти пак ме обърка, не съм още Дино, засега съм си бате Бино. ( "Дино" е съкратено от динозавър
)
Иначе, благодаря за доверието! Само че , от въпросите ти съдя, че май не си ми прочел предният отговор до теб
Или пък си го забравил вече
? Върни се горе и пак прочети.
Аз не разбрах какво точно да коментирам , освен диагнозата, която сам си си поставил, затова ще карам наред
-Ти пак говориш за кето с месо - това е най-вредното , което можеш да избереш. С това месо ще си съсипеш не само черен дроб, бъбреци, черва, ами отиваш вече и към повишен риск за онкозаболяване..( месото в по-големи количества е канцерогенен фактор, търси научни публукаци, щом обичаш гугъл
)
Щом си залитнал по това кето, избирай растителни белтъци поне..
Месото едва ли ще спра, но поне ще гледам да го огранича до 2-3 дена в седмицата, като единия ще е риба примерно, знам че е натоварващо, но това е засега- Алкохолът , преполагам си наясно , се метаболизира през захар. Тоест - сръбваш ли - приемаш все едно допълнително захар
Да не говорим, че се товариш и със стотиците химии, които слагат в бирата и виното ( ако е купешко) И друго има: едва ли пиеш на гладно.. Ако е заедно с мезе, това допълнително силно ти товари храносмилателния процес, разводнява ти стомашните сокове , провокира гнилостни процеси а и не се знае как работи долният ти клапан( пилора) Ако имаш тежест в стомаха или други неразположения, твърде е възможно пилорът да не затваря добре.
За алкохола ясно, засега съм го спрял, това с пилора ме заинтригува, ще търся в гугъл що за птица е и какво може да се направи по въпроса - Пречистването на черен дроб със зехтин: много добра процедура, но не те знам, дали я изпълняваш правилно
Има си тънкости, както и всичко друго
Само че и тук си се объркал, тази процедура няма нищо общо с кетото и въобще с храненето
Зехтинът се използва като жлъчкогонен агент, който да накара черния дроб да прави контракции. В случая той не се усвоява от организма. Изхвърля се.
Правил съм мисля че 7 пречиствания с добри резултати като съм спазвал стриктно поста на хомосфутурикос, за приликите с кетото няма да коментирам, наистина няма логика, но искам да попитам ако заместя пиенето на ябълков сок през 5-те дена с лимонов, поне половината примерно, нешо от сорта 1 литър ябълков и 1 лимонов на ден, няма ли да си увредя нещо с толкова кисело, правил съм го преди с греипфрут. Има хора по Щатите които вместо ябълков сок през 5-те дена пият само греипфрутов - То хубаво ,че не ти се ходи на лекар, ама аз как да ти давам съвети , след като въобще не е ясно какво точно ти има
Не е сериозно дори ти самият да търсиш съвети , без да си направил изследвания и консултация при ДОБЪР гастроентеролог. (Тоест - добър за диагностика. За лечение няма как да е добър, те не могат да лекуват с техните медикаменти)
Това е ясно, освен че не ми се ходи, то дори и да, е много трудно достъпа до специалисти в тази ковид истерия Жлъчката е особен орган , за нея се прилагат едни специални изследвания, които в България не са популярни. Така че с точност едва ли ще разбереш, но най-вероятно имаш дискинезия на жлъчен мехур.( лошо функциониране) , а може да има и възпаление - холецистит. Трябва да провериш, може да има камъни в нея и това да е една от причините?
Тъкмо заради нея и дроба ще правя пречистванията със зехтин -Такава диагноза "мързелива и прегъната жлъчка" - няма
"Прегъната жлъчка" и "гастрит с висока киселинност" са стари понятия и вече не се считат за адекватни. Но със сигурност нещо не е наред, не бива да има болки. Жлъчката е свързана с черния дроб, трябва да се изследва и той.
Имах същите болки и преди 30 години, тогава ме оперираха, имах киста на дроба открита с ехограф предварително, голяма колкото яйце, доктора който ме оперира каза че болките са били и от прегънатата злъчка, това е- бял хляб? Шегуваш ли се? Една от най-вредните храни, трябва усилено да се избягва.
Така ми даде гугъл, при проблеми със жлъчката, ето тук примерно https://www.lekar.bg/22782/%D0%B6%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0/ - прочистването си го прави, но да е грамотно и правилно!
И храненето да пооправиш
- Задължително проучи висцералният масаж по Огулов, има много инфо на руски, има тренинги, онлайн курсове, и дори уроци за самостоятелно овладяване. Тази методика прави чудеса! Масажират се вътрешните органи , премахват се застойни процеси и заработват като нови
Това ме заинтригува и ще потърся в гугъл