Здравейте всички !
Наскоро попаднах на zemianazaem.com и в частност на форума
. Много ми харесва идеята на сайта и форума! Тук открих много неща, които съм срещал откъслечно от тук и там, както и много нови идеи
Радвам се, че хората тук са отзивчиви и споделят опит и мнения, в желанието си да помогнат!
Ето и как аз стигнах до истината за суровоядството
Аз никога не съм пушил и почти не пия алкохол. Но имах един период преди от няколко години, в който водих изключително заседнал живот и се хранех изключително нездравословно. Затова и чуствах някаква отпадналост и мудност.
Преди около 2 години обаче решихме с приятели да правим преход в Пирин (любимата ми планина). И тогава видях в каква ужасна форма съм и как след 20 мин. ходене вече съм запъхтян и искам почивка. Тогава си казах, че това не е нормално и трябва да направя нещо по въпроса.
И веднага щом се прибрахме от планината се поитересувах за храната с която съм се хранил без да се замислям. След като прочетох все "хубави" неща за добавките, Е-тата и химикалите, с които се обработва храната - отворих хладилника взех една торма и почти нищо не остана в него
Започнах да се храня доколкото мога с храна, която не е обработвана с химикали и спрях да да купувам готови храни пълни с какви ли не чудеса на химическата индустрия.
Също така започнах и на тичам всеки ден и съответно вече се чуствам по-добре, по-свеж и по-бодър
Но не спрях до тук и продължих да се интересувам от здравословно хранене и така неусетно все по-рядко хапвах месо.
Започнах да се интересувам от изключително полезните кълнове и така пак неусетно се оказа, че се храня в по-голямата част със сурова храна
Така начина ми на живот се промени и започнах да се вслушвам в организма си - вярвам за добро
Един ден открих и този страхотен сайт. Много се зарадвах, че има и други които мислят като мен.
Сигурен съм, че тук ще науча полезни неща тук.
Лелеее как се увлякох само а
Още веднъж поздрави на всички !