Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Още един нов член на форума :)  (Прочетена 5144 пъти)

blade

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57

Здравейте всички !
 Наскоро попаднах на zemianazaem.com и в частност на форума :) . Много ми харесва идеята на сайта и форума! Тук открих много неща, които съм срещал откъслечно от тук и там, както и много нови идеи :)
Радвам се, че хората тук са отзивчиви и споделят опит и мнения, в желанието си да помогнат!

Ето и как аз стигнах до истината за суровоядството :)

Аз никога не съм пушил и почти не пия алкохол. Но имах един период преди от няколко години, в който водих изключително заседнал живот и се хранех изключително нездравословно. Затова и чуствах някаква отпадналост и мудност.
Преди около 2 години обаче решихме с приятели да правим преход в Пирин (любимата ми планина). И тогава видях в каква ужасна форма съм и как след 20 мин. ходене вече съм запъхтян и искам почивка. Тогава си казах, че това не е нормално и трябва да направя нещо по въпроса.
И веднага щом се прибрахме от планината се поитересувах за храната с която съм се хранил без да се замислям. След като прочетох все "хубави" неща за добавките, Е-тата и химикалите, с които се обработва храната - отворих хладилника взех една торма и почти нищо не остана в него :)
Започнах да се храня доколкото мога с храна, която не е обработвана с химикали и спрях да да купувам готови храни пълни с какви ли не чудеса на химическата индустрия.
Също така започнах и на тичам всеки ден и съответно вече се чуствам по-добре, по-свеж и по-бодър :)
Но не спрях до тук и продължих да се интересувам от здравословно хранене и така неусетно все по-рядко хапвах месо.
Започнах да се интересувам от изключително полезните кълнове и така пак неусетно се оказа, че се храня в по-голямата част със сурова храна :)
Така начина ми на живот се промени и започнах да се вслушвам в организма си - вярвам за добро :)
Един ден открих и този страхотен сайт.  Много се зарадвах, че има и други които мислят като мен.
Сигурен съм, че тук ще науча полезни неща тук.
Лелеее как се увлякох само а :)
Още веднъж поздрави на всички !
« Последна редакция: 24-01-2010, 10:58:27 от Mep »
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Още един нов член на форума :)
« Отговор #1 -: 23-01-2010, 18:05:52 »

Здравей, Блейд, и добре дошъл!  :Content_22:

Много се радвам, когато мъж се включи и разкаже как си е променил храненето и начина на живот. Мъжкото съсловие сякаш е по-малко склонно на промени. Което не си го обяснявам много. Както и култувата фраза: Моят мъж не сяда на масата без мръвка.  ;)
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #2 -: 23-01-2010, 18:22:15 »

Здрасти, добре си ни дошъл  :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #3 -: 23-01-2010, 21:26:11 »

Добре дошъл! С какво се занимаваш? Как гледат приятелите и колегите на новото ти увлечение?
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #4 -: 23-01-2010, 21:29:05 »

Добре дошъл и от мен! Чудесно е, че се присъединяваш! :)
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #5 -: 23-01-2010, 22:03:11 »

Добре дошъл Блейд. Като гледам - дотук добро начало  - щом се чувстваш по-добре.

Здравей, Блейд, и добре дошъл!  :Content_22:

Много се радвам, когато мъж се включи и разкаже как си е променил храненето и начина на живот. Мъжкото съсловие сякаш е по-малко склонно на промени. Което не си го обяснявам много. Както и култувата фраза: Моят мъж не сяда на масата без мръвка.  ;)
Вери, аз защо стигам до обратния извод. Много дами от форума казват, че техните приятели/половинки покрай тях са станали вегетарианци, но никой от мъжкото съсловие не каза, че половинката му е станала вегетарианка заради него, както и нито една дама от форума не е станала вегетарианка заради някой друг. Жените копират само вредните навици затова се вардя от месоядки - нямат опитомяване.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 24-01-2010, 00:09:03 »

Да, не съм забелязала или запомнила някоя половинка да се е променила покрай половина си веган/вегетарианец/суровоядец. Ако има такива, да свиркат. :)
Но пък в обратния случай нали вече жените са направили промяната и са послужили за пример на мъжете си?!  ;)

Ние с мъжа ми заедно се гмурнахме в морето на суровоядството и веганството, за да няма после тън-мън. :)

И все пак не се отричам от по-горното ми твърдение. Малко са тези като вас, Злояд, Петко... :)
Активен

blade

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 24-01-2010, 10:40:32 »

Добре дошъл! С какво се занимаваш? Как гледат приятелите и колегите на новото ти увлечение?

Благодаря за топлото посрещане :)
Занимавам се с комуникции.
Повечето приятели се подсмихват, на други им е интересно - даже пробват от това, което аз хапвам (харесва им, но си продължават да си ядът като преди).
Но все пак 2-ма приятели ме послушаха и вече и те се харанят по-здравословно. Не са нито суровоядци , нито вегетарианци, но поне се научиха да внимават какво вземат и не ядът големите буклуци :)
Активен

Atanassia

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 169
« Отговор #8 -: 24-01-2010, 11:27:25 »

Вери, случайно влезнах скоро във вашия форум и прочетох,че той е започнал много сериозно начинание- 92 здена на сокове. Браво на него. И аз мисля да се пробвам като дойдат постите :surpris_23: ако успея де, щото аз все почвам с голямо желание, но бързо се провалям :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3: :surpris_23:
Активен

eLLis

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
« Отговор #9 -: 24-01-2010, 12:09:52 »

Хелоу, добре дошъл!  :Content_14: :bleh
Активен

kobretta

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 59
« Отговор #10 -: 24-01-2010, 12:52:07 »

Здравей и от мен! Поздравления, че си прозрял истината и вече си тук!  :Content_22:
Активен
Свою болезнь ищи на дне тарелки.

Bella

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100
« Отговор #11 -: 24-01-2010, 13:48:24 »

Здравей и от мен,
Радвам се, че броят ни расте, колкото повече, толкова повече! Това в стил Мечо Пух, но наистина много ми е приятно! При мен няма подкрепа, единствено тук я мамирам и затова съм благодарна, че го има този сайт и тези хора! Е, добре дошъл!
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 24-01-2010, 17:55:04 »

Вери, той е започнал много сериозно начинание- 92 здена на сокове. Браво на него.
:)
Да, много е мотивиран.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #13 -: 24-01-2010, 20:04:36 »

Блейд, здравей! Много се радвам да се срещнем тук  :Content_14:
Аз също много обичам Пирин  :Content_22:
Активен
Намасте :)

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #14 -: 24-01-2010, 23:27:38 »

Вери, той е започнал много сериозно начинание- 92 здена на сокове. Браво на него.
Да, много е мотивиран.
И принц Сидхарта е бил много мотивиран - и за малко да се раздели с живота преди да стигне до извода, че е най-здравословно да се следва средния (умерения) път.
Блейд, като си решил от личен опит да стигнеш до същия извод продължавай. 92 дни не са малко особено ако не си го правил някакви продължителни опити преди това.
Вече съм стигнал до извода, че организма е съвършенна система, която сама се изчиства без драстични вмешателства, но трябва да му дадем възможност да го прави. След това времето работи в наша полза
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 25-01-2010, 00:15:06 »

Злояд, нещо напоследък усещам се заяждаш с мен.
Както аз не давам непоискани съвети, така, ако обичаш, и ти го спазвай това. Поне към мен.
Умереност, крайност- всеки по различен начин го разбира.
И какво го намеси Блейд с тия 92 дни? Не е той мъжът ми. Не четеш внимателно.  :D
Също така изобщо не си запознат със случая, за да се изказваш.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #16 -: 25-01-2010, 10:01:42 »

Вери,самият факт ,че е объркал кой е на сокове,говори ,че не се заяжда с теб лично. Просто споделя,че е наистина голямо предизвикателство и трябва да се подходи много разумно. Няма как да стане да споделяме мнения,само ако ни питат,все пак е форум и всеки се изказва във връзка с коментираните теми. ;)

Успех на Милен в начинанието,моят опит със соковете се изчерпва с 25 дни. Сега ще влезна да се информирам какво е започнал.

Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 25-01-2010, 10:43:13 »

Както и да го чета мненнието му, не го разбирам. Съжалявам...
Активен

blade

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #18 -: 25-01-2010, 14:50:48 »

Да, много е мотивиран.
И принц Сидхарта е бил много мотивиран - и за малко да се раздели с живота преди да стигне до извода, че е най-здравословно да се следва средния (умерения) път.
Блейд, като си решил от личен опит да стигнеш до същия извод продължавай. 92 дни не са малко особено ако не си го правил някакви продължителни опити преди това.
Вече съм стигнал до извода, че организма е съвършенна система, която сама се изчиства без драстични вмешателства, но трябва да му дадем възможност да го прави. След това времето работи в наша полза

Тука нещо е станало объркване явно.
Никъде не съм казал за никакви 92 дни на сок... А и ниамам такива намерения...
Данеби да ме бъркаш с някой?
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #19 -: 25-01-2010, 20:30:46 »

Добре дошъл и от мен  ;)
Активен

Страницата е създадена за 0.071 секунди с 22 запитвания.