Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: привет и от мен :)  (Прочетена 4348 пъти)

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65
привет и от мен :)
« -: 29-01-2010, 11:23:46 »

Здравейте :)
Казвам се Хриси ,на 21г.:)Попаднах случайно на сайта на Мер ,а от там и на форума преди година някъде.Търсех информация за здравословен проблем и вече година по-късно разбрах че традиционната медецина не може да помогне.Но тогава явно не беше назрял момента на промяната и след малко четене  нещата останаха така.Искам да поздравя всички тук,че споделят опита си,помагат на другите и малко или много се опитват да се хранят здравословно и да живеят  в хармония с природата. От 4-5 г. се опитвам да намеря подходящия начин за хранене за мен ,но след лутане м/у разделно хранене,вегетарианство и т.н. накрая се отказах - мн различни мнения,всеки доказва различни неща.Накрая стигнах до извода, че само с опит ще мога да усетя къде е истината. На 17г. гладувах 10дни (на омекотен режим на Лидия Ковачева),след това известно време се хранех разделно-опита ми свършва до тук. Грешката ми е че трупам мн информация ,но нямам практика- дали заради мързел, слаба воля или друго. Подкрепата по пътя към промяната е мн важна- не съм срещала друг форум в нета ,в които да има толкова мн добронамерени и истистински хора.
Трудно е да се промениш ,но не и невъзможно! От седмица чета мн усилено всичко във форума и все още имам чувството ,че нищо не съм прочела :) има  толкова много неща ,които да науча и за които не съм чувала дори :)
Вече направих няколко промени във начина си на хранене( и най-вече спрях месото от 7 дни вече:)) хе хе  и се чувствам добре) ,но те са толкова малки сравнение с вашите постижения,че ще изчакам още преди да споделям опит :) :) :)
Искам да благодаря на бате Бино :) за информацията ,която ми даде преди година някъде  и на всички други ,които ми отговориха тогава. :)
Много се радвам ,че открих това прекрасно място в интернет пространството:) Много усмивки:)
Активен
Бъди промяната,която искаш да видиш в света!

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
Re:привет и от мен :)
« Отговор #1 -: 29-01-2010, 11:47:26 »

Здрасти,Хриси,добре дошла ;)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #2 -: 29-01-2010, 12:37:02 »

Здравей,наистина ли тази операция беше спешна? Млечните са убиецът на ставите,заедно с обездвижването.
Зеленчукови сокове,с много целина в тях е много,много полезно.Йога-вече знаеш,работи върху изчистването и възтановяването на всички стави и органи. Ако няма къде да ходиш,може да дойдеш поне веднъж до Пловдив да пробваш и усетиш,и може да си купиш диск и да правиш в къщи. От време на време ще идваш да видиш как се справяш.
Успех!
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #3 -: 29-01-2010, 15:21:31 »

Здравей, Хриси :)
Ние сме си наборчета с теб. Аз също съм в началото на работата и съм на метода с изпробване,изследване и доказване на нещата. Това ми носи голямо удоволствие.
Желая ти много усмивки и здраве  :Content_14:
Активен

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 30-01-2010, 18:20:34 »

добре заварили :) :) :)

Василенче, преди малко зачетох твоя дневник,но сам в самото начало-  мн ми е интересно и забавно :) Повечето хора тук са с чувство за хумор ,което мн ме радва. :)

Бенато,през 2002 г. ме оперираха и тогава според лекарите беше много наложително (даже сме били закъснели много).Към днешна дата си мисля ,че може би не са били толкова прави. Все още не съм напълно сигурна понеже заболяването ми се състои в изместване на ставата и те един вид я връщат на мястото- защо обаче в момента продължава да се износва ,ако е както трябва не мога да си обясня.
От седмица все за Йога си мисля и за Ра6ко :) :) :) ще дойда скоро макар и веднъж,два пъти-макар да ми се иска да тръгна постоянно,но засега нямам възможност. Препоръчаи ми книга за начинаещи,да се запозная малко с материята :)
За зеленчуковите сокове-от утре започвам със сок от моркови :)

Инка , радвам се че сме наборчета и двете сме в началото ще се подкрепяме :) да не сме и адашки ? :)  и на теб мн усмивки :) 
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #5 -: 30-01-2010, 19:44:09 »

Здравей Хриси и добре дошла !
И аз като теб съм претърпял операция на става (вадиха ми менискус) и ми трябваше доста време да се върна към йогата, но сега отново съм пълноценен човек. Казвам ти го за да не си мислиш, че оперирана става може да бъде пречка да се практикува йога.
Виждам, че търсиш литература за начинаещи.
Това е книгата на Айенгар "Светлина върху йога" http://mira.sai.msu.su/~megera/yoga/www.jiddu.narod.ru/bks/sel.htm на руски е.
Тук се намира книгата на Дхиендра Брахмачари http://www.adhara.ee/YogaVijnana.chm. Желателно е да я прочетеш преди да започнеш с асаните, защото там е описано от кои асани едно момиче може да стане бездетно (така е - не всички практики са безопасни)
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #6 -: 30-01-2010, 20:06:28 »

" там е описано от кои асани едно момиче може да стане бездетно (така е - не всички практики са безопасни) "

това за пръв път го чувам, ще си изтегля книгата за повече разяснение.
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

BIBI

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 43
« Отговор #7 -: 31-01-2010, 00:14:21 »

Здравей,Хриси.Е, и аз като една що годе начинаяща ти казвам "ДОБРЕ ДОШЛА". Що се отнася до сокчето от моркови ,препоръчвам ти го в комбинаци я с тиква цигулка и малко канела. Невероятен вкус! Нямам търпение до утре да си направя, понеже сега съм на вода.Но утре...
Включи се с нас на Житен режим.Аз ще го правя за пръв път, но така съм се нахъсала от всички тези коментари в сайта!!!
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #8 -: 01-02-2010, 01:05:12 »

Желателно е да я прочетеш преди да започнеш с асаните, защото там е описано от кои асани едно момиче може да стане бездетно (така е - не всички практики са безопасни)
Злояд, ще те помоля да не плашиш така хората! Всички асани са направени за жените! Ако има такива опасни асани, то те не са тези основните, с които започва всеки начинаещ ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 01-02-2010, 17:57:01 »

Петко, тъй като досега не съм практикувал заедно с други йоги (не поради липса на желание) нямам представа какви асани правят начинаещите.
Обобщавам: момичетата, които искат да имат деца да се въздържат от асаните, при които задната част на сгъвката на коляното се допира до гърба или до задната страна на ръцете т.е. да не си слагат краката зад врата или зад раменете.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 01-02-2010, 19:02:07 »

Аз разбрах за какво говори той,обаче докато ходех на йога,съм виждала по-напредналите точно в тази позиция....Не знаех,че може да доведе до подобни странични ефекти.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #11 -: 01-02-2010, 19:08:07 »

Сега ще карам жената преди и след секс да прави, ;Dда се пазим,голям кеф,Злояд,гледай да не бъркаш,че аз съм навит за трето,ама жената ще ме набие накрая :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:

П.П А може и по време :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
« Последна редакция: 01-02-2010, 19:10:40 от benato »
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
« Отговор #12 -: 01-02-2010, 19:13:56 »

Желателно е да я прочетеш преди да започнеш с асаните, защото там е описано от кои асани едно момиче може да стане бездетно (така е - не всички практики са безопасни)
Злояд, ще те помоля да не плашиш така хората! Всички асани са направени за жените! Ако има такива опасни асани, то те не са тези основните, с които започва всеки начинаещ ;)
абе има някои,които определено не са направени за мъжете,ще ме разберете без тънки намеци,нали tooth
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 01-02-2010, 20:08:10 »

;D ;D ;D
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 01-02-2010, 20:16:17 »

Сега ще карам жената преди и след секс да прави, ;Dда се пазим,голям кеф,Злояд,гледай да не бъркаш,че аз съм навит за трето,ама жената ще ме набие накрая :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:

П.П А може и по време :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
По-добре не разчитай на това. Ефекта се дължи на прегъване на матката - не става веднага, но е необратим (поне така пише)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #15 -: 02-02-2010, 09:23:42 »

Жената може да си държи краката на раменете,даже е полезно за забременяване,но на мъжките рамена. :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:

Сори за спама :surpris_23: tooth
Активен

GO GREEN

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #16 -: 02-02-2010, 09:24:58 »

Здравей, Хриси!!!
Добре дошла, много много поздравления за постигнатото дотук и много пожелания за успех  :love_006 - emotloader:.
Не се притеснявай, че досега не си постигнала много - и аз бях така, и може би всички сме така в една или друга степен. Никой не се е родил научен, всяка промяна става постепенно и когато дойде време за това  :). И светът не е направен за един ден - на Господ цели шаст дни са му трябвали, и един после за почивка  :laugh:. Важното е, че имаш желание и вече си направила първите крачки.
Форумът е много ценен, както и сайта. Чети редовно, пиши каквито въпроси имаш - ще получиш добри и изчерпателни отговори. Можеш да си направиш и дневник - ние ще следим с интерес и ще аплодираме. :)
До скоро!
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 02-02-2010, 11:47:21 »

здравейте ,

Злояд, не знам руски и ще се радвам да ми кажеш някоя друга книга -може да не е в електронен вариант.

Биби, ще пробвам сокчето и така  сигурно ще е вкусно :) още не съм стигнала до житния режим :)

Вики,благодаря за милите думи :) Скоро ще си направя и дневник,защото наистина изникват мн въпроси всеки ден :) искам още малко да се поровя из форума ,за да не питам за неща ,които вече са разисквани :) Вчера си взех книжки за кълновете, соколечението и ,,Златни правила на храненето' на Малахов. :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #18 -: 05-02-2010, 21:32:42 »

Питах Рашко. Става дума единствено за разновидността на мост, при която ръцете направо захващат ходилата. Както на снимката долу:

На снимката: Stephen Shaw-Naar
« Последна редакция: 05-02-2010, 21:48:25 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #19 -: 05-02-2010, 23:01:10 »

Петко, отварям темата , скролирам надолу и гледам снимка без да чета. Поглеждам, ти си писал. Реших, че този йогин си ти. :)
Активен

Страницата е създадена за 0.173 секунди с 21 запитвания.