Привет на всички!
Казвам се Светла, от Пловдив съм и чета сайта от април, миналата година. Попаднах тук съвсем случайно /търсех информация за изчистване от паразити/ и когато се зачетох и поразрових наистина се възхитих- от сайта, информацията, от духа, който цари тук! Страхотно, Мер!
Толкова много ми хареса всичко, че веднага заредих бурканите с кълнове, спрях млечни, тестени и месо и няколко месеца- някъде до септември, бях на почти 100 % сурова храна. Естествено, чувствах се страхотно. Винаги съм имала афинитет към здравословното хранене, спазвам почти всички пости, правила съм и няколко кратки курса от гладолечението на Лидия Ковачева /майка ми боледува дълго и мъчително от един от един отвратителен ревматоиден артрит, а в последствие си отиде от него и от там започна всичко/ и не ми беше никак трудно това със суровоядството. Ядях салатки, плодове, пробвах зелените нектарчета- много ми харесаха!, зареждах тави с крекерчета- къде сполучливо, къде не, а и всички тези рецепти тук са толкова изкусителни! Направих 2-3 кратки плодови режима- около 5-6 дена, пречистването с хрян- много ми хареса, пречистването с орехчета, пелин и карамфил… Чудесно беше, дори свалих и килограми. Е, и още трябва...
Повечето хора около мен решиха, че съвсем съм се сбъркала- то не стига постите, ами и това без сирене и мляко…
Всичкото това нещо го комбинирах с йога при Рашко. Там съм виждала и доста от членовете на форума- привет на всички! Страхотно е да се занимаваш с йога и то точно Рашко да ти е учител- дава ти прекрасното усещане, че си участник в собствения си живот, а не наблюдател.
И така, по време на постите бях изцяло на сурова храна- 100 %, дори без кашу и макадамия, единственото топло нещо, което приемах беше чай. Преди и след тях обаче пооплесках нещата- позволявам си готвено, млечни, баничка…, па даже и една камара вафли изядох. Ужас! Не се гордея, но като си мисля защо се получава така стигам до извода, че съм започнала промяната много рязко. Чета Петко какво пише за себе си- бавно и постепенно се променя и така май е по- добре. Но все пак посоката е вярна, нали!
Дългичко се получи, затова приключвам. Само да кажа, че след като започнах да живея по този начин /а то не е само начин на хранене, а начин на живот/ не само, че олекнах, а намаля много и едно мъчително сърцебиене, което си влача от доста време, кожата ми се изчисти- имах кафяви петна като на бременните жени, които изчезнаха, а да не говорим, че май и мисълта ми проясни!
Обаче май и нещо бъркам, защото имам страхотен косопад и нещо с венците ми става- много кървят. Може би повечко зелено трябва да хапвам??
Е, стига толкова за начало.
Прегръщам ви всички, страхотни сте!