Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: И аз съм тук!  (Прочетена 4627 пъти)

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
И аз съм тук!
« -: 30-01-2010, 23:55:21 »

Привет на всички!
Казвам се Светла, от Пловдив съм и чета сайта от април, миналата година. Попаднах тук съвсем случайно  /търсех информация за изчистване от паразити/ и когато се зачетох и поразрових наистина се възхитих- от сайта, информацията, от духа, който цари тук! Страхотно, Мер!
Толкова много ми хареса всичко, че веднага заредих бурканите с кълнове, спрях млечни, тестени и  месо и няколко месеца- някъде до септември, бях на почти 100 %  сурова храна. Естествено, чувствах се страхотно. Винаги съм имала афинитет към здравословното хранене, спазвам почти всички пости, правила съм и няколко кратки курса от гладолечението на Лидия Ковачева /майка ми боледува дълго и мъчително от един от един отвратителен ревматоиден артрит, а в последствие си отиде от него и от там започна всичко/ и не ми беше никак трудно това със суровоядството. Ядях салатки, плодове, пробвах зелените нектарчета- много ми харесаха!, зареждах тави с крекерчета- къде сполучливо, къде не, а и всички тези рецепти тук са толкова изкусителни! Направих 2-3 кратки плодови режима- около 5-6 дена, пречистването с хрян- много ми хареса, пречистването с орехчета, пелин и карамфил… Чудесно беше, дори свалих и килограми. Е, и още трябва...
Повечето хора около мен решиха, че съвсем съм се сбъркала- то не стига постите, ами и това без сирене и мляко… tooth
Всичкото това нещо го комбинирах с йога при Рашко. Там съм виждала и доста от членовете на форума- привет на всички! Страхотно е да се занимаваш с йога и то точно Рашко да ти е учител- дава ти прекрасното усещане, че си участник в собствения си живот, а не наблюдател.
И така, по време на постите бях изцяло на сурова храна- 100 %, дори без кашу и макадамия, единственото топло нещо, което приемах беше чай. Преди и след тях обаче пооплесках нещата- позволявам си готвено, млечни, баничка…, па даже и една камара вафли изядох. Ужас! Не се гордея, но като си мисля защо се получава така стигам до извода, че съм започнала промяната много рязко. Чета Петко какво пише за себе си- бавно и постепенно се променя и така май е по- добре. Но все пак посоката е вярна, нали!
Дългичко се получи, затова приключвам. Само да кажа, че след като започнах да живея по този начин /а то не е само начин на хранене, а начин на живот/ не само, че олекнах, а намаля много и едно мъчително сърцебиене, което си влача от доста време, кожата ми се изчисти- имах кафяви петна като на бременните жени, които изчезнаха, а да не говорим, че май и мисълта ми проясни!
Обаче май и нещо бъркам, защото имам страхотен косопад и нещо с венците ми става- много кървят. Може би повечко зелено трябва да хапвам??
Е, стига толкова за начало.
Прегръщам ви всички, страхотни сте!

Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:И аз съм тук!
« Отговор #1 -: 01-02-2010, 01:16:49 »

Да, пробвай с повече зеленолистни ;) Те са задължителни за суровоядците :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #2 -: 01-02-2010, 09:58:54 »

Здравей,в Тримонциум ли ходиш или в Тракия? :laugh:
По точно ни учи да сме наблюдатели,ама това е друга тема ;) :)
За венците-джабурене с шарлан,питай и Рашко и той това прави и препоръчва.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #3 -: 01-02-2010, 10:53:48 »

Здравей, добре дошла и евала за упоритостта и добрите резултати  :Content_14:. И още ще има, това е сигурно ;).
Поздрави и пожелания за приятно и редовно писане тук  :flowers2:.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #4 -: 01-02-2010, 12:14:22 »

Здравей, Светла! За венците : чесън с лимон, ако искаш на сок си ги прави, или ги намачкай заедно- комбинацията от двете в едно хранене действа много положително при този проблем, тествано ;)
Активен

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 01-02-2010, 19:24:57 »

Леле, колко много отговори!
Благодаря ви на всички!

Петко, дано това да е разковничето, че половината ми коса вече я няма. По едно време сериозно се притесних. Аз от зелените ям предимно маруля :Confus_3:, макар че знам , че не и е сега точно времето и затова я кисна в солена вода за кратко, и броколи. Обичам много магданоз, но рядко го ям и гледам да компенсирам като си го правя на сок с моркови и други работи. Но рядко го правя...

Здравей, Бенато, в Тримонциум ходя и познавам теб и жена ти- питах те веднъж за бебето /между другото страхотни са ви дечицата, да са ви живи и здрави!/.  Какво да ти кажа, и друг път съм пробвала да ходя на йога, но за пръв път при Рашко се чувствам толкова страхотно. Той е невероятен, най- страхотния гуру. А зъбите винаги са ми били слаби и много ги обгрижвам, но за първи път имам проблеми с венците. С шарлан всяка сутрин ги жабуря. След суровите ми пости направих последователно два страхотни гнойни джоба, бях се подула като Баба Меца, даже антибиотик пих... Чудех се дали не е някаква пречистваща криза??? Сега съм си взела дъбови кори, жабуря и по примера на много съфорумници с кислородна вода и май помага- ще казвам като мине време. 

Здравей, Вики, със сигурност ще е приятно, имам чувството, че всички ви познавам! :fluretaa:

Анджи, това не съм го чувала, но задължително ще го пробвам, само да дойде петък, че да мога да го правя и през трите почивни дни. :love_026:

Много сте мили... :flowers2:  наистина...

Активен

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 01-02-2010, 20:03:44 »

По точно ни учи да сме наблюдатели,ама това е друга тема 

Да, да, Бенато  :Confus_3:  :Confus_3: ,  добре, че все пак свързах  ;D
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #7 -: 02-02-2010, 09:20:21 »

Също и смлян карамфил се намазват венците с пръст,малко е неприятно,но всички бактерии са аут.
Радвам се ,че се познаваме и си тук,ако може с нещо да сме полезни,питай.
Ще се оправи проблема с венците.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 02-02-2010, 21:01:20 »

Абе тоя карамфил... ти как го правиш...
Аз смлях веднъж и направих както Рашко казва- карамфил, зехтин малко и щипка сол, обаче май едричък съм го смляла и ми засяда между зъбите  tooth После голямо чистене пада. Намазах се един - два пъти и спрях. Май трябваше да го пресея...
Иначе карамфил си меля всяка неделя, че нали започнах тая противопаразитна терапия ...
Активен

kriss

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 229
  • обичам те ... живот
« Отговор #9 -: 02-02-2010, 21:36:14 »

Здравей  :flowers2:

Пробвай да си го стриваш в хаванче карамфила- мисля че такова малко количество няма да е трудност,получава се ситен прах.
Активен

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65
« Отговор #10 -: 03-02-2010, 12:19:07 »

Здравей Светла,поздравления за постигнатото до тук -продължавай все така !
Толкова хубави неща чета за Ра6ко,че вече нямам търпение да се запознаем :) :) :)
Активен
Бъди промяната,която искаш да видиш в света!

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 03-02-2010, 14:24:19 »

ОК, kriss, благодаря, ще го направя така и вече наистина ще се мажа, защото много го хвалят...

Хриси, не отлагай, ще ти хареса много, сигурна съм! Рашко е невероятна личност и има способността да увлича хората след себе си. Аз единственото за което съжалявам е, че не попаднах по- рано при него. /пак добре е , че не се разминахме... :)/
Активен

Lola

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #12 -: 03-02-2010, 17:15:17 »

Здравей, Съни.  :) И аз съм нова и съвсем не наясно със суровоядството, но покрай всичкото това четене разбрах, че елдата е много полезна за коса и нокти. Прочети и пробвай, дано помогне. Има и една маска с Тривитаминол, също доста е изписано. Успех!

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #13 -: 03-02-2010, 18:31:16 »

Здравей Съни!
Да не ползваш някой от тези шампоани дето след това косата остава мазна (примерно някой от тези с кисело мляко). Доста хора подценяват щетите, които може да им нанесе козметиката.
Най-доброто средство, което съм ползвал за измиване на косата е хума (ама е много разправия докато си я приготви) и затова сега ползвам шампоан от боров катран(малко трудно се свиква с миризмата на пушек).
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 03-02-2010, 20:49:23 »

Zloqd, косата ми започна да капе около 20- тина дни след като започнах да се храня със сурова храна, а аз започнах изведнъж, от раз. Може би само 3-4 дена изчиствах хладилника от стари меса и млека , сирене и тем подобни. Не съм променяла в поведението си нищо друго, само начина на хранене. В началото реших, че организмът ми се приспособява и няма нищо страшно. Но това продължи 2, 3, 4, 5 месеца та и до днес! По време на къпане решетката на банята се запушва по 2-3 пъти само от падналата ми коса, след което като се суша и реша и пада още толкова- напълвам една чанта само с коса! Започнах да я мажа с разни неща като една ... как да ти кажа, конска ампула  ;D, така е известна по аптеките. Наистина косопадът малко намаля.
Мисля, че ми липсва нещо в храненето, но съм склонна и хума да пробвам. Как я правиш- аз едно време я разтварях с вода и малко оцет, май така беше???

Lola, аз досега само парена елда съм консумирала- накисвам я и така е много вкусна. Слагам я на салати или с малко ядки, стафиди и мед ииии  :Appetit_17:, страхотно става!! Но сурова още не съм покълвала. Може би трябва да пробвам, мерси за съветите  :fluretaa:
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 03-02-2010, 21:25:34 »

Твоя случай ме хвърли на върбата. Вярно, че месоядците са по окосмени, но това е зрителна измама - техните косми са по-груби, а при вегетарианците са мъх. Броят им е приблизително еднакъв.    Единия вариант е с промяната на хранителния режим да си спряла и някой важен витамин или минерал. Във форума има такъв раздел - добре ще е да го разгледаш да знаеш кой витамин или минерал в кои растения се намира и до какво води недостига му.
Другия вариант е да си станала свидетел на някакво стресиращо събитие, но тогава да не си му обърнала внимание.
Хумата си я разтварях само с вода,но минаваше много време докато сухото парченце хума се превърнеше в каша и накрая се отказах. Наскоро прочетох в сайта, че за тази цел се използва зелена хума (досега не бях чувал за такава - миех се с бяла)
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 03-02-2010, 22:20:38 »

Единия вариант е с промяната на хранителния режим да си спряла и някой важен витамин или минерал. Във форума има такъв раздел - добре ще е да го разгледаш да знаеш кой витамин или минерал в кои растения се намира и до какво води недостига му.
Да, мисля, че това се е случило. Сега гадая и включвам различни храни, чета съветите на хората от форума и смятам да изпробвам едно по едно всичко. Ще трябва да се въоръжа с търпение, че промяната идва бавно.
Между другото, възхищавам ти се, че знаеш толкова много за йога. Аз съм едва в началото на това необятно нещо /не е най- подходящата дума, но в момента не намирам по- точна/ и имам чувството, че мога да се изгубя в тая материя. Така съжалявам, че не съм започнала по- рано да се занимавам с това- не говоря само за асани. Но... накупила съм книги и ... отнякъде трябва да се тръгне, нали?
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 03-02-2010, 23:26:24 »

Нещата, които знам за йогата не съм ги получил с четене колкото с практика (осъзната). Наложи ми се да практикувам без гуру, защото когато започнах в Плевен единствените представители на йога бяха последователите на Кришна(поне не бях чул за други). Много грешки съм допускал в практиката си, но ги отстранявам като понякога правя съвсем леки вариации в изпълнението на някоя практика за да напипам и осъзная правилния начин (без да нарушавам основните принципи на йога). С течение на времето интуицията става част от начина по който възприемаме нещата.

Аз съм едва в началото на това необятно нещо /не е най- подходящата дума, но в момента не намирам по- точна/ и имам чувството, че мога да се изгубя в тая материя. ..
Няма значение в кой поток ще падне дъждовната капка - все ще стигне до морето. Само трябва да поставиш началото.
Активен

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
« Отговор #18 -: 04-02-2010, 05:41:03 »

Zloqd, А защо трябва да им,ам гуру при Пранаяма?
Досега си я карам все по книги и още съм жива и не ми е зле... :surpris_23:
 :Confus_34:
Активен
Усмихни се, за да ти се усмихне и Животът!

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #19 -: 04-02-2010, 10:31:17 »

Ако има кой да те води,се избягват много грешки и лутане,а и примера и общуването са незаменими.То не е само пранаяма,много практики има. Също има лекция всеки път преди занятие и може да питаш нещо което те интересува.А и в залата има насъбрала се енергия,много по лесно ми е на мен там.
Активен

GO GREEN

Страницата е създадена за 0.128 секунди с 22 запитвания.