Това, което написах е само с цел информация, която идва от личния ми опит
, понеже видях, че има объркване по въпроса за кашуто. Аз самата не съм даже и вегетариянка, макар че избягвам животинските храни и се старая да включвам повече сурова храна в менюто си. Затова чета книги по темата и съм запозната с някои основни въпроси. Възхищавам ви се, че имате силата да следвате суровоядството. Надявам се и аз някой ден да успея.
Относно меда: Не съм казала, че няма суров мед, а само, че трудно може да се намери такъв. Масовия мед се загрява в процеса на извличане от питите и затова вече не е суров. Суровия мед е познат като суров (Raw) или студено пресован.
Относно макадамията: Взех си сурова макадамия, но понеже не съм опитвала "сготвена"
, не мога да кажа дали има някаква очевидна разлика при нея, както при кашуто. Аз лично не мисля, че магазините за сурови храни лъжат по тези въпроси.
Други храни, които трудно могат да се намерят сурови това са тахана и маслата от ядки. Не става въпрос за олио от ядки, а масло (както фъстъченото масло). При производството им те се загряват.