Аксим, добре правиш, че споделяш. Аз навремето нямаше на кой да споделя....нямаше интернет, форуми и т.н....имаше я само медицината
14 години бях с подобни на твоите симптоми и с езофагиален рефлукс(reflux esophagitis). 3 гастроскопии съм преживял, и 3-те без упойка. То 90-те години нямаше такива екстри, но сега последния път ми предложиха съвсем безплатно(касата я поемаше), но не се навих да ме упояват.
Последната гастроскопия ми я направиха една седмица преди да започна преход от всеядство към суровоядство - в началото на септември 2008 г. Лекарят ми каза същото, което и ти споделяш. Тестът ми за Helicobacter pylori (хеликобактер пилори) излезе положителен. Пих 2 вида антибиотици+Пробитор...Пробитора си го пиех 14 месеца поред. Изпих си антибиотиците, както си трябва и ми остана само Пробитора. В същото време почнах много плавно да минавам на сурово, като веднага отведнъж спрях месото. Започнах да си създавам добри навици - да се храня по-рано вечер, да започвам вечерята със салатка. Вкарах доста от сутришните ритуалчета. Започнах да спазвам тези правила -
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/pravila.html И, разбира се, нещата, които Рашко ми казваше. 3 месеца по-късно отказах рибата. Още месец по-късно и млечните. Замених ги с тофу, за да ми е по-лесно.
Никак не ми беше лесно да се храня с ядки. Пълен ад в началото
Имах и колит на нервна почва. 5-6 бадема и се подувах. Болеше. При най-леко покосване с ръка на мястото около пъпа, и ме болеше. На една нощна смяна така ме заболя, че не издържах и пих един "Дуспаталин". Веднага ме отпусна. Но с ядките не спрях. За 10-на дни посвикнах на ядки. Но жито например, не можех да ям близо година. Чак след клизмите и шанката, житото не ме дразнеше.
Моят съвет е да следиш кое ти дразни и да го избягваш. И като си добре, веднага пак да подадеш на стомаха същото и да видиш пак каква е реакцията. Не спирай да го тестваш.
Ако поне минеш на вегански режим и не преяждаш, 100% ще изчезнат киселините и противното парене под гръдната кост. Даже при мен от тва парене ме болеше и гърбът.
Моят съвет е да си пиеш хапчетата, особено ако имаш бактерията в теб. Изпий си антибиотиците и след тях вече започни изчистванията - първо на дебелото черво, а след това шанката и чернодробното. Жабури се с шарлан редовно. Никога не преяждай.
Щом аз успях да стана суровоядец, а ми казваха да не ям нищо сурово, значи организмът е наистина много умна машина
На 6 месеца можех да ям по един суров плод
За камъните нямам опит. Знам само, че решението е чернодробно изчистване, но точно по начина даден от Мер в сайта. Уточнявам, понеже има и други вариации. Въобще за чистенията се придържай на 100% към написаното в тези статии и няма да сбъркаш. И клизмите, и шанката, и други процедури ми се получиха от първия път и много леко, ефективно....докато много хора слагат по "една щипка" от себе си към някоя процедура и после се чудят защо това, защо онова. Няма кой да ти го поднесе по по-благотворен начин, отколкото е на сайта, бъди сигурен