Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: и аз да се представя  (Прочетена 4260 пъти)

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
и аз да се представя
« -: 11-02-2010, 13:02:22 »

Здравейте красиви хора, обитатели на това чудно място  :flowers2:  :flowers2:...

Намерих ви миналата седмица, неслучайно ( убедена съм) и много се радвам на това!
Не съм нито пълен вегетарианец нито на пълно сурово, но съм на път  ;);
при мен нещата се получават сякаш сами, първо трябва да благодаря на родителите ми за навика да се храня предимно със зеленчук и плодове, майка ми месото не го признаваше за храна, но ни оставяха и сами да избираме, та съм израснала основно на салати, аз не понасях мляко и не са ме и насилвали; изобщо, без много да знам, следвала съм принципа да ям свежо и цветно (натурално цветнo) и само каквото усетя че ме влече и ми е ok като го приемам; през 89-90 бях вече студентка в София, ония години се храних по гадничко, но често бях само на плодове; е имаше и гладуване, не точно по избор, но нямах доста средства, а само като надушвах манджите в стола и бягах  tooth
След тези гладни години се озовах в Италия, където живея от вече почти 20 г. в началото опитвах всичко, научих се и да готвя, но продължавам основно на зеленко и плодове, зимата и зеленчукови супи, от млечните кисело мляко мое производство, хляб домашен или вместо него си правя спагети и разни бързо сваряващи макарони за мен с песто, домати или само зехтин, а на смесеното ми бългороит. семейсво ги готвя както кажат и не дотягам;
а, казвам се Веселина, ставам на 40 на 1 март  :weight_lift:  8) ...имам две деца, един мъж, котка, рибка, работа и т.н; не съм много спортен тип, обичам да чета, да се изтягам с нова книга в двора, да се движа на 2 (крака, гуми), хата йога, морето и лятото;
и отново комплименти на вас и на форума  :Content_14:
« Последна редакция: 05-03-2010, 18:14:10 от ribkata »
Активен

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
Re:и аз да се представя
« Отговор #1 -: 11-02-2010, 13:45:56 »

Веси, добре дошла!  :love_026:
Голямо семейство имаш да обгрижваш.  :D Съпругът и децата повлияват ли се от твоите добри навици (зеленко, плодове)?

Четох поста ти за храненето на италианците; суровоядството намира почва и там.  ;) Бавно настъпваме по света, а като превземем и другата страна - символ на кулинарията, победата е сигурна.  :)

От миналата седмица раздавам 2-та филма на суровата енциклопедия, и ако ви кажа, че хора от цял свят я свалят. Почти непрекъснато! Като започнеш от бившите СССР, англоговорещия свят, съседите ни от Гърция и Румъния, Израел, Холандия, Италия, Португалия, Чехия, та дори Норвегия. Приятно е да знаеш, че имаш толкова съмишленици по света.  :kisss:

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
« Отговор #2 -: 11-02-2010, 13:49:45 »

здрасти,някъде тук бях прочел твой пост,че едва издържаш да не се натъпчеш с жабарска храна и от няколко дни преди лягане си мечтая да отида в италия,за да преям,доста съм пощалив tooth
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #3 -: 11-02-2010, 13:51:03 »

:love_026: Здрасти Весе, сега разбрах защо си рибка   tooth аз съм раче, приятно ми е :Content_22:
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #4 -: 11-02-2010, 15:12:20 »

Здравей и от мен :) Много се радвам ,че се присъедини към нас , аз бях дълго време пасивен читател , но в последно време ми е забавно и интересно да комуникирам тук.
Активен

emiliya

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
« Отговор #5 -: 11-02-2010, 15:33:49 »

Здрасти и от мен ! Супер ,че си попаднала тук-да, няма случайности  :) И за мен мястото е свежо доста! Успех с начинанията .. Btw тука станаха много водни зодий и аз съм рак  :Content_22:
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 11-02-2010, 23:17:03 »

благодаря на всички, много сте мили  :love_007:

Влади, моят мъж мисля може да промени навиците само в някой следващ живот ;), обожава да похапва а и да готви, изобщо не е лесно при него да се "обработва". Не се и опитвам;
С децата по става, дъщерята винаги ми е компания на салатките и си пада по моите топли кремсупи (всякакъв зеленчук задушен за минути с малко вода и в миксера), а малкият е повече привърженик на бащината си кухня. Тоест макаронаджия, Но поне не търси закуски, снекове и подобни, сутрин е на сок, даже ако няма пресни портокали той пие и лимон с вода; гледам и аз да насочвам, но понякога сме 4 на масата и всеки неговото си яде, само плодовете еднакви. Но не се притеснявам  :)

Discworld, мечтай смело  ;D Аз няма да забравя първото си преяждане на скромен делови обяд в едно римско ресторантче с домашна кухня, а само опитвах да не обидя, 2 първи равиоли и лазаня, с обилно бешамел и настърган пармиджано, второ месо сосове и с 3 4 гарнитури, студено блюдо с шунки и салами, за десерт тирамису, плодова салата, кафе и мислех че се свърши но не! ето ти и ликйори уж за смилане, и още някакви чинии с кашкавали  :o Уплаших се, количества за седмица.
Но те често готвят и мислят за храната с почит, някак с благоговение и това мисля помага да не се разболяват повече от други народи.

Здравейте рачета и на теб Титан :)

« Последна редакция: 11-02-2010, 23:22:28 от ribkata »
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
« Отговор #7 -: 12-02-2010, 17:41:34 »

Добре дошла  :flowers2:  :Content_22:
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 12-02-2010, 23:31:10 »

Добре дошла  :flowers2:  :Content_22:

мерси  :love_026:
Активен

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #9 -: 13-02-2010, 09:02:29 »

Охо,здравей Рибке!Аз съм родена на 6-ти март,а дъщеря ми,на 3-ти март. Радвам се да се запознаем!
Активен

megy

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #10 -: 13-02-2010, 09:12:43 »

Здравей и от мен! Аз съм на 15 март и ми е драго да се запознаем! :love_006 - emotloader:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #11 -: 13-02-2010, 09:52:51 »

Аз също съм на 15 март :Content_22: Приятно ми е срещна астрални близнаци тук ;D :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

blade

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57
« Отговор #12 -: 13-02-2010, 10:44:15 »

Добре дошла и от мен  :flowers2:

Ей много мартенски рибки се събрахме тук - аз съм на 13 март :)
Активен

Mary

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
« Отговор #13 -: 17-02-2010, 20:45:04 »

Discworld, мечтай смело  ;D Аз няма да забравя първото си преяждане на скромен делови обяд в едно римско ресторантче с домашна кухня, а само опитвах да не обидя, 2 първи равиоли и лазаня, с обилно бешамел и настърган пармиджано, второ месо сосове и с 3 4 гарнитури, студено блюдо с шунки и салами, за десерт тирамису, плодова салата, кафе и мислех че се свърши но не! ето ти и ликйори уж за смилане, и още някакви чинии с кашкавали  :o Уплаших се, количества за седмица.
Но те често готвят и мислят за храната с почит, някак с благоговение и това мисля помага да не се разболяват повече от други народи.

Напълно те разбирам,била съм на гости в Италия по Коледа и Нова Година и беше едно ядене.. :surpris_22: накрая вече не издържах,а освен това се обиждат ако не ядеш.При мен резултатът след 3 седмици такова тъпчене бяха няколко килограма отгоре,но те ме убеждаваха,че ми отивали tooth .
Активен

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
« Отговор #14 -: 18-02-2010, 15:08:44 »

как ме дразните,гадини tooth :essen:
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #15 -: 19-02-2010, 11:22:55 »

Здравей, Весе!
Успехи и поздрави от България  :Content_14:
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 19-02-2010, 11:24:22 »

Здравей, Весе!
Успехи и поздрави от България  :Content_14:

:flowers2: мерси
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 19-02-2010, 11:26:35 »

Напълно те разбирам,била съм на гости в Италия по Коледа и Нова Година и беше едно ядене.. :surpris_22: накрая вече не издържах,а освен това се обиждат ако не ядеш.При мен резултатът след 3 седмици такова тъпчене бяха няколко килограма отгоре,но те ме убеждаваха,че ми отивали tooth .

да бе те доста хора тук си падат по закръглени форми  :)
Активен

Mary

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
« Отговор #18 -: 19-02-2010, 16:36:39 »

да бе те доста хора тук си падат по закръглени форми  :)

ето защо все им се виждах много слаба,други са им критериите явно :D
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #19 -: 19-02-2010, 22:17:27 »

Здравей, и добре дошла, рибке  ;D. Празнувай разумно - живот и здраве, март месец  ;).
Желая ти успехи и много приятно прекарване при нас  :fluretaa:.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Страницата е създадена за 0.103 секунди с 22 запитвания.