Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ашколсун и логика.  (Прочетена 19308 пъти)

Вери

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2153
  • Магията на суровата храна
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #40 -: 03-06-2010, 15:42:44 »

Кажи сега с какво е полезна хлебната мая?  tooth

Активен

Ortodoksalen_Anorektik

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 666
 • бивш Ортодоксален Аноректик
  • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #41 -: 03-06-2010, 19:59:19 »

Кажи сега с какво е полезна хлебната мая?  toothНе мога да дам  категорично мнение. Мога да се обоснова така:  Хляб не ям понеже ми е много вкусен и не мога да се спра с една филийка. Когато се сложи мая става пухкав и се изпича по добре. Окончателната ми позиция в дългосрочен план е НЕЯДЕНЕ на никакъв хляб. Един път в годината бих могъл да преям с домашна питка с пресен мед.  След месеци може да проведа тест с покупка на термофилна мая и влиянието и върху мен. Ако вземем под внимание симбиозата на кандида албиканс в червата с точно термофилната мая бихме могли да ударим контра на кандида с пелин и карамфил и зелен орех. Изчиствайки кандида, термофилната мая би могла да ни е само от полза заради пълният букет витамини от групата Б.  Бирената мая също ми е прицел в дългосрочен план.
Не мога вече да разчитам на знания отвън, на глупостите на Дейвид Улф и подобия.  Тялото ми знае най-добре а умът ще помага с анализи :)
 
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Вери

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2153
  • Магията на суровата храна
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #42 -: 03-06-2010, 21:09:19 »

Други неща беше писал някъде другаде...Затова и ти зададох въпроса. Както и да е...
Инициатива никаква не съм подела. Само се обосновах може би преди месец защо мисля, че си противоречиш. Пък нека да греша. Тук във форума не съм забелязала някой да не може да чете и мисли.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 666
 • бивш Ортодоксален Аноректик
  • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #43 -: 03-06-2010, 22:43:12 »

Приготвянето на домашен хляб е пипкава трудоемка дейност. Липсата на домашна машина за хляб ме върна в средновековието. 

Относно противоречието то е естествен процес на еволюцията. В средновековиято земята  е плоска,  после кръгла.
Преди години загрижени за здравето хора не са близвали свинска мас заради холестерола, и са мазали зраво маргаринец. Същите хора сега си лекуват раковете от транс мазнините. Примерите ми не са съвсем коректни но са наблизо.   През цялото време се опитвам да загатна да не се заематвърда  позиция за нищо, понеже всичко е илюзия и твърде хлъзгаво. Знанията ни се дават назаем от други хора и може да не сработят, поради уникалността на всеки.  Ето един мой личен казус:
Убедил съм се в полезността на рибното масло. Когато вкарвам от него съм по издръжлив, по устойчив на всякаква агресивна среда, кожата ми е по гладка и еластична, зрението ми не се изморява от много четене.
Не желая да лишавам тялото си от тази благодат. Не ме вълнува страданието на рибите, ако изобщо има такова. подобен ход на мисли е недоказуем. От къде да знам имат ли душа рибите, мидите и дали ги болят дървесата за мен. След това идва идеята да са сурови за да извлека максимум омега 3, недокосвани от индустрията.
Започва се тестване на варианти, сушене, мариноване в зехтин и директно ядене. После се появява Бино да ме открехне за "японската глава". Следва сериозна справка "кон боб яде ли". И измежду многото решения изниква моето, което считам за правилно.
1- анализ на сурова риба:

Научно становище по оценка на риска от паразити в рибни продукти

Панел на EFSA по биологични опасности (BIOHAZ)
Европейски орган по безопасност на храните (EFSA), Парма, Италия
Резюме

По искане от Европейската комисия, Панелът по биологични опасности изготви научно становище за безопасност на храните във връзка с паразити в рибни продукти.
На EFSA беше по-специално възложено: да оцени безопасността на храните поради възможни алергични реакции у потребителите от паразити, които могат да присъстват в рибни продукти; да оцени възможни действия за убиване на жизнените паразити в рибните продукти и да оценят ефективността им в сравнение с метода на замразяване, описан в хигиенните регламенти; да определи критерии, ако има такива, за консумация на сурови, полусурови или студено пушени продукти от рибни полета за улов на диви риби или от рибни стопанства, когато няма риск за здравето по отношение на наличието на паразити и оценка на наличните документи за атлантическа сьомга, отглеждана в рибовъдни стопанства.
EFSA заключи, че паразитните болести по хората, причинявани от рибни храни основно са тези, причинявани от цестоди, трематоди и нематоди. Тези заболявания се причиняват или от инфекция след поглъщане на живи паразити или са алергична реакция (свръхчувствителност) към паразитни антигени. Единственият паразит в рибни продукти, за който има сведения при алергични реакции е нематодът Anisakis simplex и инициаторът на различните форми на алергия е заразяване чрез живи ларви.
След настъпила алергизация, отговорът на нематодните алергени може да бъде силно агресивен и да генерира сериозно алергично заболяване. Някои автори показват, че заразяването може да предизвика едновременен алергичен случай у алергизирания индивид и твърдят, че това е главният механизъм на заболяването. Други, обаче, считат, че алергичните епизоди не могат да бъдат предизвикани само от заразяването, а и от експозиция на алергена, останал в храната без живи ларви. Относителното епидемиологично въздействие за всяко предизвикване на алергична реакция е неизвестно. Има, все пак, общо съгласие, че консумацията на рибни продукти, съдържащи живи ларви на A. simplex е по-голям риск за алергия, отколкото консумация на рибни продукти без живи паразити. Различните форми на алергия към A. simplex са относително често срещани в някои области в Испания и са рядко докладвани в други части на Европа.
EFSA заключи, че има повече информация за резистентността към физични и химични третирания на A. Simplex, отколкото за други паразити по рибите. Свойствата на A. simplex изглеждат подобни на тези на други многоклетъчни паразити (въпреки че трематодните метацеркарии са значително по-резистентни на топлина). Замразяването или топлинната обработка остават най-ефективните процеси, гарантиращи унищожаването на паразитните ларви при добре дефинирани условия. Обработките, които осигуряват еквивалентно ниво на защита като замразяването (-20?C за не по-малко от 24 часа) за убиване на ларвите на A. simplex включват замразяване при -35?C за най-малко 15 часа или при -15°C за най-малко 96 часа (температура във вътрешността на рибните продукти) и топлинна обработка при >60?C за поне една минута. Много от традиционните методи на мариноване и студено опушване не са достатъчни за убиване на ларвите на A. simplex.
Всичките уловени диви морски и речни риби трябва да се считат като носители на риск, че съдържат живи паразити от значение за човешкото здраве, ако тези продукти ще се консумират сурови или полусурови. За уловените диви риби никое място за улов не може да се счита за чисто от ларви на A. simplex. За атлантическа сьомга, отглеждана в рибовъдни стопанства, ако е в плуващи клетки или басейни на брега, и ако се храни със съставни храни, за които е малко вероятно да съдържат живи паразити, рискът от заразяване с ларви на anisakis е пренебрежим, освен ако не се променят практиките на отглеждане. Освен за атлантическа сьомга, отглеждана в рибарници, няма достатъчни данни от мониторинг за други риби, отглеждани в рибовъдни стопанства, така че не е възможно да се идентифицира кои оитглеждани рибни видове не представляват риск за здравето с оглед на присъствието на паразити.
EFSA препоръчва провеждането на координирани изследвания за подобряване на контрола и диагностицирането на алергични реакции към паразити в рибни продукти и насърчава епидемиологични изследвания в европейски мащаб за оценка на въздействието на риба, опаразитена с A. simplex върху съответни заболявания у хора, включително всички алергични форми.
EFSA препоръчва усъвършенстване на изследванията върху:
• Заразността, както и инактивирането на паразити в рибни продукти с оглед на обработките, гостоприемните видове риби и влиянието на преминаването през различни гостоприемници.
• Въздействията на различните практики на отглеждане върху честотата на anisakis в аквакултурите, ако продуктите ще бъдат консумирани сурови или полусурови.
• Събирането на систематични данни за пълния цикъл на живот, географско и сезонно разпределение, честота, интензитет и анатомично разположение на паразитите от значение за общественото здраве в продукти от уловени диви риби.
-------------
Второ : намиране на замразена скоро от 2 -3 месеца при минус 15 градуса мазна риба, която да ми харесва на вкус:

Това включва обикаляне по борси и вносители, неудобни въпроси  относно срок на годност, оригиналните кашони излезнали от кораба и техните стикери.
 
Това е трудно достижимо но пожънах успехи.
 

 
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #44 -: 03-06-2010, 22:52:35 »

орто ама ти верно имаш доста свободно време  :)
лукс е, и дори и да не откриеш мазни риби нещо друго си намерил и не е малко

домашната машинка за хляб е 80 до 100 евро, тази за кисело мляко е 30 евро, аз и двете ги експлоатирам поне веднъж на седмица. Ароматът и вкуса на домашния хляб е нещо което си струва инвестицията...
Активен

Миоджералвомбо

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 484
  • блог за сериозни хора
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #45 -: 03-06-2010, 23:00:50 »

нито машинка е нужна за хляба ,нито за киселото мляко.хахахаха. tooth,тия машинки изплюват по 500гр хляб,но той не може да се сравни с нищо ,правен на ръка със същите съставки.Отнема ми точно 10 мин месене,после втасва 2 часа на стайна температура и печене 40 мин.млекото ми отнема 10 мин до нужната температура,разбъркжането със стария квас и загръщането трае 3-4 мин.Защо си усложнявате  така живота с тия машинки ,не знам,може би сте прави.... :surpris_23:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #46 -: 03-06-2010, 23:08:22 »

машината за хляб ми е доста удобна, защото не се цапам и не меся всеки път на ръка, а и пече според мен по добре от на фурна. за киселото не е машина а една голяма купа която само поддържа за 10 часа градусите...а и ти значи не си веге и суровояд?
Активен

Миоджералвомбо

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 484
  • блог за сериозни хора
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #47 -: 03-06-2010, 23:58:28 »

машината за хляб ми е доста удобна, защото не се цапам и не меся всеки път на ръка, а и пече според мен по добре от на фурна. за киселото не е машина а една голяма купа която само поддържа за 10 часа градусите...а и ти значи не си веге и суровояд?
може би има недоразумение тук някакво що се отнася до мен.аз следвам стриктна йогийска диета.понякога ям и готвена храна,но съм пълен вегетариянец  исе въздържам от хранене на каквато и да е риба и производни,вече много дълги години.не ям само сурово.но ям кашкавал ,сирене по малко и мляко.нещо чудно ли е.споделям вашите разбирания,просто следвам диетата на йогите..нещо неясно? :surpris_23:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Ortodoksalen_Anorektik

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 666
 • бивш Ортодоксален Аноректик
  • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #48 -: 04-06-2010, 00:29:29 »

Много хора си накупиха домашни хлебопекарни и всички са доволни. За киселото мляко не знаех за домашни уреди. Ще подам ценен жокер при многото ми експерименти с култивиране на бактериални култури. Млечно киселите бактерии виреят прекрасно във микроводораслова среда. Харесва им хлорела. Каша от хлорела с капсули пробиотик и поставена електрическа възглавничка под паничката със сместта, увеличава колонииите над 500 процента.
Тъй като не докосвам молекула от бял секрет от млечните жлези на женски добитък, морските дарове са добро попадение.  Има съществена разлика, доенето не убива животното, а млякото е течно месо от бозайник.
При комбинирано лечение + духовна практика не могат да не се споменат малко мъдрости преди "фалшивият" да се изцвъка и тук.

Copy /paste
Още веднъж утвърждавам - никаква организация не може да води човек към духовността.
Ако бъде създадена някаква организация с такава цел, тя става протеза, слабост, заробване и би осакатила индивида, пречейки му да расте, да утвърждава своята уникалност, която се съдържа в откриването за самия него на тази абсолютна, необусловена Истина
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

mariiina

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1464
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #49 -: 04-06-2010, 07:23:18 »

 :kisss:Ейййййййййййййй, ама наиситна си ортодоксален...нема мърдане!!! :whistling2 - emotloader:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

mariiina

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1464
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #50 -: 04-06-2010, 07:26:32 »

 :kisss:ортодоксална, ортодоксално, мн. ортодоксални, прил.
1. Православен.
2. Прен. Който последователно се придържа към някое учение; последователен.
Тълковен речник
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #51 -: 06-06-2010, 11:52:01 »

Много хора си накупиха домашни хлебопекарни и всички са доволни. За киселото мляко не знаех за домашни уреди. Ще подам ценен жокер при многото ми експерименти с култивиране на бактериални култури. Млечно киселите бактерии виреят прекрасно във микроводораслова среда. Харесва им хлорела. Каша от хлорела с капсули пробиотик и поставена електрическа възглавничка под паничката със сместта, увеличава колонииите над 500 процента.
Тъй като не докосвам молекула от бял секрет от млечните жлези на женски добитък, морските дарове са добро попадение.  Има съществена разлика, доенето не убива животното, а млякото е течно месо от бозайник.уред е силно казано в случая, просто купа кадето се подреждат бурканчетата и с нищожно консумиране на ток запазва точна температура. Заквасих първите със сухи  пробиотици и  3 лъжици био кисело, а сега пазя последното бурканче всеки път за новата закваска, от време на време повтарям закваска засилена със сухи  пробиотици.
За мен киселото е ок, кравата живее на 2 километра и знам при какви условия....но и да не знаех не бих се отказала да си правя. Мисля че в сравнение с други неща е далеч по добро за мен   
Активен

beelee

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 690
 • fantomiss
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #52 -: 10-06-2010, 06:28:33 »

Ей, за рибено масло аз съм в голяма дилема! Риба, както някъде писах, не съм яла от Никулден, но рибено масло си цъках през повечето време, даже на кучето давам. В момента не пия и не знам дали да го спирам, да го заместя с ленено или някакво комбинирано...
Вземам на GNC, даже вече съм им лоялен клиент. Ти какво си взимаш или сам се опитваш да си го правиш, не разбрах точно?
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

desi82

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1408
 • Ние сме това, което ядем!
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #53 -: 10-06-2010, 18:51:52 »

Белее ето една статия за рибеното масло на която попаднах днес:http://krilloil.mercola.com/krill-oil.html
И аз имам едно въпросче. От целия анализ разбирам че единствено атлантическата сьомга от развъдници може да се консумира студено опушена. Всички останали риби трябва да претърпят топлинна обработка над 60градуса. И мариноването на сурова риба крие рискове? Правилно ли съм разбрала?
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 666
 • бивш Ортодоксален Аноректик
  • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #54 -: 11-06-2010, 19:07:00 »

Морето все още предлага по пълноценна храна от сушата. Скоро може и да не е така, предвид мексиканския петролен разлив.  Против хранителните добавки съм и капсули с рибено масло бих пил ако нямам достъп до мазна океанска риба, пресни миди раци водорасли и тн.
Мазнина без да е в хладилник гранясва и от полезна става вредна.

Заместването на рибено масло с масло от коноп, лен, пореч или иглика, е като да заменим жената с мъж.

Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1408
 • Ние сме това, което ядем!
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #55 -: 11-06-2010, 20:51:45 »

Аз май си зададох риторични въпроси! Но както и да е!
Активен

titan

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2318
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #56 -: 12-06-2010, 08:55:26 »

Ами виж колко мъже са заменили жените , може и да е хубаво , кой знае .... то с клизми се започва  tooth
Активен

beelee

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 690
 • fantomiss
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #57 -: 12-06-2010, 11:38:07 »

Хехе че малко ли хора заменят жените с мъже и рибеното масло с ленено  ;D

Орто, и аз така знам, затова съм си на рибено въпреки изключването на другите животински продукти. Само че за да си набавиш необходимите количества от мастните киселини с храната, трябва да изяждаш тонове риба...Ти сигурно имаш възможност, ама ние шопите сме на капсули.
Едни познати взимаха някакво рибено масло което не е на капсули, а течно в едни еднолитрови опаковки и бяха много доволни. Май го поръчваха от някъде, но не си спомням нито марката нито телефоните им...
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

desi82

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1408
 • Ние сме това, което ядем!
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #58 -: 12-06-2010, 20:00:05 »

Деси,извинявам се предварително,но защо ми се струва че май,май те вълнува само опаковката......това е естествено, все пак тук сте повечето мадами......но все пак ви моля взимайте пример от Мер,момичето е направила този сайт с доста по-тънка идея.....отново се извинявам и никой не искам да се засяга и обижда :flowers2: :flowers2: :flowers2:
Аз не се засягам и обиждам лесно но какво се опитваш да кажеш с това че се интересувам само от опаковката? Чел ли си ми всички коментари че твърдиш това? Аз доста години търся моята истина но за съжаление 100%суровоядство не е! И кой не иска да изглежда добре според теб? Всички малко или много се стремим към това!
Активен

beelee

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 690
 • fantomiss
Re:Ашколсун и логика.
« Отговор #59 -: 14-06-2010, 09:40:48 »

Хе-хе-мехе........ама  тази "картинака" дето си я постнала,въобще.........ама въобще не отговаря на това което пишеш........ам цори :heart_2:
Аз не разбрах това към мен ли беше и ако е така, би ли се обосновал?
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...
 

Страницата е създадена за 0.177 секунди с 23 запитвания.