Здравейте !
Как стана така, че съм много по приятен и желан като аноректик, нищо ядящ и много филосовстващ, отколкото като трезво мислещ здрав прав и непрекъснато търсещ своята порция илюзия.
Така излиза, че в този форум се толерират откачалките, хора на крайностите нетърпящи развитие, хора фанатици непознаващи баланса на телесната и духовна хармония. Значи аз вечно трябва да съм 45 кила според вашите разбирания и за да съм интересен трябва всяка сутрин да си бъркам в гъза с бамбукова пръчка по индийски, или да смъркам пикня през носа и да драйфам, или да сера вода ( пракшалана ) за да съм интересен. Това с токсините важи за хора с нарушен метаболизъм. Редовно спортуващите хора, хранещи се с минимално манипулирана от други хора храна, нямат нищо за чистене. Защо е това тенденциозно влечение да ме изкарвате с проблеми. Много е лесно нищо да не се споделя или пише. Едва ли някой живее с илюзията че точно тук може да научи нещо стойностно. Полезността на подобни форуми е главно в запознанствата и споделянето. Ами мога и да не пускам нищо. Нито ви интересува какви растителни извлеци си купувам, нито пък как ми действат. В интерес на истината и мен не ме интересуват практиките ви.
Ето например Вери, тенденциозно ме напада поради стара вражда с мой Приятел от форума. Замисли се как точно мен ме касае твоят хранителен режим? Никак нали ! От колко години си така, а в ученическите ти години какво папкаше. ? Това свободно време дето го влагаш в приготвяне на екзотики ами ако го нямаш? Интересно ако трябва да ходиш на работа или ситуацията се промени и времето не е неизчерпаема даденост дали пак ще важат старите навици. Как точно стигаме до някакъв извод. Как едно малко дете разбира че не трябва да пипа горещ котлон? Форум ли чете да не пипа горещ котлон или като пипне не повтаря. Всеки ден на сайта ти се появява нова рецепта. Защо се появява, не ти ли харесват старите, защо не правиш старите неща а опитваш нови. Защо не повториш понеделника и вторника да са абсолютно еднакви. Светът е динамична среда и се променя а заедно с него и ние. Който се забави ще изтърве влака или самолета.
Земята хиляда години е била плоска после взела че станала кръгла без да се промени нищо. Ето това е феномен
-Събира пелин - о значи има тении и рак....
-Пече ръжен хляб - о значи има диабет ...
- Яде сурова риба и миди - о значи не може да раздвижи кундалини и ще свърши като онзи японец 80 годишния, единствен за цяла Япония. ...
- Яде гъби и не му харесват - о ма верно ли килограм качествени трюфели струват 10.000 лв, а тибетския кордицепс и повече. .... ма как така кордицепса е тибетски, не можеше ли да е Албански или Румънски ? Горките монаси търсещи прераждания, да се унижават така с гъби всеки път като се възпалят.
-Не тренира отдавна Йога, о най после е заменил статичното с динамично.....
Колкото животните са себеподобни, толкова и растенията. Те ни осигуряват кислород, без който не можем да дишаме - за себе си и за всички останали същества на Земята. Дават ни прохладна сянка, тих полъх на ветреца, зелена красота - а ние ги изяждаме! Къде е писано, че растенията нямат душа? И те дишат и те се хранят и се размножават, възприемат сигналите от околната среда! По тази логика да ядем камъни. В Библията пише " Не това, което влиза в устата е отрова, а това, което излиза от нея". Пазете се от словата, които изричате и си хапвайте каквото трябва. Защото такъв е природния закон.
Повечето странстващи из Европа Индийски търтеи са второразрядни брамини и като такива са получили резюме на Ведите, от които научават доста трикове за човешкото тяло. Само това с вегитарянството не е истина и всеки антропоморфен специалист може да ви обясни защо.
Толкова от мен за сега.