Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Орехи  (Прочетена 19768 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« -: 15-05-2010, 23:21:18 »

Четох на едно място,че най-лесно се приемало йод като се накиснат за 12 часа зелените кори от ореха и после се изпие водата , било добре Smiley
Активен
Val
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 519


"Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"


« Отговор #1 -: 16-05-2010, 09:09:47 »

Титан, това не го знам. Но във връзка с орехите искам и аз да питам нещо. Последните два пъти като ми се прияде орех и хапнах малко ми стана много тежко. Втория път дори ми се повдигаше. Преди това не ми се е случвало. Питам се от какво ли ще да е, защото аз и ядки, ако почна да не ям вече менюто ми наистина ще вземе да се състои единствено от плод и зеленчук. Засега с другите ядки не ми се е случвало, но аз отдавна не съм и хапвала.
Активен
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1170


Лунатик!


« Отговор #2 -: 16-05-2010, 09:53:59 »

Аз съм чела подобна рецепта нейде из книгите на Димков ако не се лъжа. Имаше и някакво сладко от зелени орехи, което било много полезно.
Вал, да не би да са нещо гранясали/плесенясали тия орехи, които ги ядеш? Пробвай с пресни орехи и виж как ще се чувстваш. Орехите по принцип са тежка храна и е възможно да си избързала с тях ако си била на някакъв разтоварващ режим по-дълго.
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #3 -: 16-05-2010, 15:35:30 »

Вал а ти пробва ли предварително да накиснеш орехите? Коренно им се променя вкуса. Напомнят на млечни орехи.
Активен

катеринка
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 171


« Отговор #4 -: 16-05-2010, 18:22:50 »

Да,във вода стават вълшебни.А Една приятелка днес ми сподели,че от една седмица всеки ден ядяла по две,три лъжици орехи и мед и дългогодишен безнадежден запек е изчезнал.Тя смята,че е от този коктейл.
Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #5 -: 17-05-2010, 00:25:59 »

Не зная Вал защо така , никога не ми се е случвало , е ако изям кило орехи със сигурност ще ми стане тежко , но спокойно можеш да хапваш по 2-3 ореха на ден , в древните книги се казва,че чдката на ореха прилича на човешкият мозък и затова трябва да се яде , за да го стимулира. Аз редовно си купувам белени и не прекалявам с повече от 100 гр. Ама аз съм лаком , за който не ме познава , но това е друга история на заболяването  ухилен  ухилен  ухилен , което постепенно овладявам Smiley
Активен
Val
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 519


"Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"


« Отговор #6 -: 17-05-2010, 22:12:05 »

Орехите бяха от Био магазина, не бяха гранясали със сигурност. Не съм прекалила и с грамажа. Но пък добре че ми напомнихте да ги накисвам. Съвсем забравих.
Активен
Limoana
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 35

To be or not to be?


WWW
« Отговор #7 -: 12-11-2011, 21:34:39 »

А в какво количество вода накисвате орехите и въобще ядките,приятели?
Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #8 -: 13-11-2011, 23:48:34 »

А в какво количество вода накисвате орехите и въобще ядките,приятели?

Една голяма тенджера я пълниш с вода и слагаш ядките , колкото повече е водата толкова по-големи стават ядките. бадема става като яйце  ухилен  ухилен  ухилен
Активен
Limoana
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 35

To be or not to be?


WWW
« Отговор #9 -: 14-11-2011, 16:11:07 »

Верно ли бе, Титане? Тия твойте ядки да не са ГМО, че тъй се уголемяват?търкалям се от смяхтъркалям се от смяхтъркалям се от смях То както повечето бадеми вече са американски... намигам Май гладуването добре се отразява на чувството ти за хумор :laugh:Успех и от мен в това начинание и най-вече - леко и благополучно захранване! пеперуди
« Последна редакция: 14-11-2011, 16:16:33 от Limoana » Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #10 -: 14-11-2011, 20:41:36 »

Smiley мерси за пожеланието , ще се справя тъкмо имам ацедозна криза  в момента и ми е криво.
Бадемите в колкото и вода да ги накиснеш няма да помеат всичката , а само определено количество , затова не хаби вода ами 1 пръст над тях да има.
Активен
Limoana
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 35

To be or not to be?


WWW
« Отговор #11 -: 16-11-2011, 15:03:40 »

Благодаря ти много за отговора, Титане!!! А аз наливах повече вода, уж за да се отмият по-добре инхибиторите, които пречат на усвояването на ядките притварям очи от широка усмивка
Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #12 -: 16-11-2011, 16:59:58 »

в бадемите едва ли се съдържат толкова , колкото в бобовите, те на практика са различни - ядки Smiley
Активен
Limoana
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 35

To be or not to be?


WWW
« Отговор #13 -: 17-11-2011, 09:50:36 »

Ами аз бобови така или иначе не ям от години - много са ми тежки като храна.
Титане, а я сподели - ти белиш ли орехите и лешниците (по-специално) след накисването им? С тази мойта чувствителност към храната, аз май ще си карам на орехи и коприва, докато я има копривата притварям очи от широка усмивка. Или докато се преместя на по-чисто място, както ме посъветва! ухилен
« Последна редакция: 17-11-2011, 09:52:56 от Limoana » Активен
Limoana
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 35

To be or not to be?


WWW
« Отговор #14 -: 17-11-2011, 11:54:16 »

А иначе по темата за орехите бих искала да споделя, че откакто ги опитах накиснати, не мога да спра да им се наслаждавам мммм и възхищавам всеки път, когато ги ям! За мен те са нещо изключително! А като си помисля, че преди ги избягвах, понеже ми бяха "тежки" и твърде маслени... Sad
« Последна редакция: 17-11-2011, 11:55:54 от Limoana » Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #15 -: 17-11-2011, 22:44:05 »

Честно казано ,аз скоро не съм ял накиснати орехи и лешници. Накисвам само бадемите.Скоро ще опитам и накиснати орехи , лешниците са ми най-приятни ненакиснати.
Активен
Тедо Димитров
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


« Отговор #16 -: 24-12-2011, 00:25:23 »

А защо никъде не пише какво има в орехите?
на 100 грама:
24 грама белтък
10 грама въглехидрати
59 грама мазнини, 35 полиненаситени, 15 мононенаситени.
Най-голямо съдържание на ЕПА и ДХА от ядките, както и Левцин.
Активен
kristina iv
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


« Отговор #17 -: 05-06-2012, 11:59:44 »

ММММ...орехчета. Много обичам.Наистина са висококалорични, но изключително полезни ядки, а и предпазват от редица болести. Чувала съм, че предпазват от рак на простата. (А и повишавали сексуалната активност на мъжете намигам )
Айде всички мадами към пазара или към някое дърво за орехи  търкалям се от смях
Активен

stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #18 -: 08-01-2017, 08:50:39 »

Имам следният леко странен въпрос:
След накисване на ореховите ядки във вода, последната става тъмна и доста горчива на вкус. Това е защото е извлякла танини или защото е извлякла йода от ядката и обвивката и ?
Накратко - отскоро накисвам и аз ядките, преди да ги ям (орехи, лешници и бадеми), но водата от накисването дали трябва да се пие също заради йода ?
Поне ореховите ядки, които имам са от набрани орехи от близък, счупени от мен и е сигурно, че не са обработвани с химия.
Активен

Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 463


« Отговор #19 -: 09-01-2017, 08:46:34 »

Стан,
аз използвам и водата от накисване на ядките.Мисля,че специално орехите, но даже и бадемите, лешниците и кайсиевите ядки отделят ценни вещества във водата.За орехите се отделя йод - да.И затова е хубаво човек не само да чете книги, но и да разсъждава и мисли, да влага нещо от себе си при приложение на храната.Но нали сам Господ е дал ядката цяла и то такава каквата е - ненакисната.Само че днес хората са толкова болни,че не могат да усвояват божията храна.Много хора получават дискомфорт при хранене със сурови храни , а това е Божията храна и то такава каквато я е дал сам Господ.
Поздрави !
Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: