Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Няма време!!!  (Прочетена 1874 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
amazonian
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 240



« -: 19-05-2010, 23:14:35 »

Не знам, дали и други имат тези трудности, но аз имам проблем с времето, когато искам да си правя суровоядски рецепти. Не става дума за салати и ядки, а за всички тези неща, които се приготвят с изсушаване. А те според мен са необходими, защото с тях успявах да поддържам 50% и повече в някои моменти, защото иначе се огладнява, според моя скромен няколкомесечен опит.  Просто не успявам да намеря време - знам, че звучи като оправдание, но е така в момента нерешителен
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #1 -: 20-05-2010, 00:49:08 »

Ами откакто купихме кухненски робот, става по-бързичко при нас. Сушим повече видове и количества крекери. Ползваме нощта за целта.
Активен
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #2 -: 20-05-2010, 23:10:46 »

Амазониан аз в момента съм на 100%суровоядство но не разполагам с никакви уреди да не говорим за сушене на хлебчета. Има варианти да се поддържа висок процент сурова храна като отделяш минимум време.
Активен

Shturcho
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 73



« Отговор #3 -: 20-05-2010, 23:31:34 »

 :Smiley
ами всъщност това е сериозна тема.
за мен суровоядството е част от живота ми, за която откривам по нещо ново постоянно..част от нещата избирам да пробвам от хора с опит в тази насока, но основно- интуиция.
и в този ред на мисли - важно е за времето. Но идеята е, че и аз се опасявах, че ще ми гълта време, но после се замислих когато се готви (а и няблюдавах хората около мен, които ядат 'нормално', колко време отнема всичко, и разбрах, че това с времето ми е оправдание. )
та по-скотро е важно идеи...
запаси се със зеленчуци, сус плодове, ако ще си цял ден навън си планирай по път да си купиш нещо или си носи, за насищането- при всеки е различно.
мисля, че пак е свързано с нагласата.
маслините, тахана, ядките, са засищащи.
овесени ядки и друго мюсли също мн бързо се приготвя сурово.
булгур също.
и е мн важно според мен да преодолееш идеята за 'заместители' на неща, които по принцип си мислила за засищащи само по навик.
друго- ако все пак имаш нужда, си хапвай хубав хляб, или сухари- остави нещата да се случват постепенно.
но аз определено се уча да на мързелувам с планирането : за покупки, по дни...
Активен
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1170


Лунатик!


« Отговор #4 -: 21-05-2010, 07:21:10 »

Дори и салати да стържеш и режеш на ръка по-бързо става отколкото да готвиш традиционни манджи. Що-годе се равнява на яденето на "сухоежбини" (хляб+салам+кашкавал).
Не знам за вас, но конвенционалното готвене винаги ме е ужасявало и всички процедури са ми се виждали безсмислени. Пък и съм била свидетел как майка ми по цял ден се върти около печката за едното нищо.
Аз си нося плодове навън, а ако няма да мога да ям много дълго време си взимам ядки и/или мляко - засища ме за дълго и ми дава необходимата енергия. Дали е полезно, или не - много спорове има по въпроса. Важна е индивидуалната поносимост.
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
Buku
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 897


:)


WWW
« Отговор #5 -: 21-05-2010, 09:38:04 »


Не знам за вас, но конвенционалното готвене винаги ме е ужасявало и всички процедури са ми се виждали безсмислени. Пък и съм била свидетел как майка ми по цял ден се върти около печката за едното нищо.

Една моя много добра приятелка точно по този повод неведнъж ме е питала как, аджеба, се разбираме вкъщи, като аз съм вегетарианка, а нашите - не. Понеже, видиш ли, вегетарианските манджи (става дума само за тия без месо) били "много туткави" - дори един миш-маш искал поне няколко часа в кухнята  ухилен. А като си помислим колко е просто да спретнеш една салата с повечко ядки и кълнове в нея...
Но за повечето рецепти от сайта съм съгласна, че искат време - докато накиснеш ядките, докато покълнат семената, докато се изсушат произведенията от сотра на крекери, бая въртел  нерешителен... На мен лично много ми се яде сурова пица, но като си помисля колко часа трябва да седи във фурната, ме хваща мързелът и се отказвам  изчервен.
Но един вариант, който често използвам е накиснати ядки и стафиди (или други сушени плодове) в мелачката или кухненския робот, докато станат на тесто. Омесват се на топчета и могат да се носят насам-натам - зареждат намигам. Или пък тахомеда... Изобщо, има и прости варианти, стига да търси човек.
Активен

Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #6 -: 22-05-2010, 12:57:23 »

Тези хлебчета и пици наистина изглежда, че отнемат супер много време, но не е така. Трябва само малко организация. А в момента като съм без уреди съм на плодове, накиснати ядки, зеленчукови салати и кълнове. Просто трябва да се направи нещо като план какво ще се хапва през седмицата и да си накиснеш малко семена за да покълнат. Не отнема никакво време.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: