Хайде и аз да се включа, че стана интересна темата
Деси, ако МСМ не се приема с киселина (различните плодови киселини, сайдер/ябълков оцет и др.) се намалява ефекта от пречистването, както и възстановителните процеси на клетъчно ниво. Малко обаче не съм съгласен, че сярата не се съдържа в хрантие, защото доста ядки и семена са богати на сяра. Разбира се, в никакъв случай това мое изказване няма за цел да опровергае твоето твърдение, защото ти си постигнала успехи за себе си и това е прекрасно.
Причината сярата да Ви действа така стимулиращо е малко шокираща, защото този жизненоважен елемент участва в изграждането на новите клетки (прераждането на старите
). Ако приемът на МСМ Ви кара да се чувствате по-добре, това е защото в тялото Ви е имало доста "паразитни клетки", които носят вашето ДНК (дезокси-рибонуклеинова киселина), но понеже имат определени малфункции са най-лошите "паразити с транзитен номер". Въпросните клетки се хранят за да продължават живота си, но поради различни деформации не изпълняват своите функции по предназначение. Тялото не се бори с нищо, на което има собствения печат (ДНК). Сярата обаче увеличава клетъчното производство, организма започва да се освобождава постепенно от тези "паразити" и от там идва вашето енергийно подобрение.
С приемът на МСМ обаче (както и с всички останали детоксициращи съставки) трябва да се внимава, защото представяте ли си какво би се получило с човек, консумиращ до преди няколко дена тежка месна диета, който изведнъж се хвърля на такива пречиствания, суровоядство, шанки, клизми и т.н. Най-много да го заковем за леглото и да не може да си каже името за седмица-две (ако не и повече). Също така е важно да се спазва някаква периодичност, защото аз лично съм на мнение, че пречистванията не са просто детска игра, която да поддържа тялото в добра форма. Представете си какво би се получило, например, с един килим, който всяка седмица го носите на бара да го перат. Първоначалния ефект е уникален, килимът блести, свети и Ви радва съживеният му вид, но постепенно се започват малки промени, протривания, може би разкъсвания на чаасти и т.н. Представени нещата по този начин, бих уточнил, че е добре да не се уливаме с пречистванията, защото тялото при всяко едно такова изхвърля доста неща и за да се постигне баланса също се харчи енергия. Може би едно пролетно и есенно "почистване" се отразяват оптимално (поне според мен).
Ако МСМ Ви горчи, може да се приема и на капсули, но в такъв случай приемът му се оскъпява много, защото всяка капсула струва пари, а и в някой случаи се използват желатинови такива, произведени от животински продукти.
Еми това е от мен за МСМ, освен да вдигнем всички чашите и да си налеем по чашка лимонов сок с тази "алхимична отвара" както биха я нарекли знахарите в стари времена, па ако на някой не му понася, да почине на следващата глътка и да опита пак след малко време.