axim
|
 |
« Отговор #20 -: 07-06-2009, 07:17:26 » |
|
Маи си прав освен ако не искаш да искараш зимата на ябълки ,круши,сушени плодове от рода на сливите и каисиите.Да не забравим и любимите ми дюли.Мда.Има какво още да дообмисля и изпробвам по този мои опит но мисля да го проведа в наи близко бъдеще. Дсъщност като се замисля аз зимата съм основно на моркови и цвекло.Всакъкъв вид зеленчуци. Благодаря за рецептата за конопено семе в наи близко време ще я пробвам.
|
|
|
Активен
|
ИСТИНАТА ОСВОБОЖДАВА
Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят…”
Диоген
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #21 -: 07-06-2009, 13:08:26 » |
|
vasilena, давам ти 5 градуса от мен...общо=55 Radula, като прочетох цената на твоето конопено семе и направо се замислям...аз колко давам ме е срам да кажа...в пъти повече kremamel, правилото е, че винаги, когато си правим фрешове, смутита(нектарчета), е добре да слагаме по малко качествена мазнина...студено пресован зехтин е най-добре. Прави се за да се усвоят максимално мастноразтворимите витамини - А, Д, Е, К. Ако те попаднат в среда без мазнини не се абсорбират от организма и ги изпускаме 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #22 -: 07-06-2009, 13:33:59 » |
|
axim, ти си знаеш, но при суровоядството е задължително разнообразното хранене. Може един тип храна, ако временно лекуваш нещо или си на някакъв режим. Ама иначе суровоядството е разнообразие. Гледам и тук има хора дето не го спазват това...жалко, ще имат проблеми, ако продължават така. Много пъти съм говорил на тая тема с Рашко, а и съм чел, и навсякъде се казва, че не бива да се лишаваме от нищо, което го има като плод, зеленчук, ядка, някакъв вид кълн, течности. Разнообразието му е майката. Аз на никой персонално няма да казвам нищо. Всички сме достатъчно зрели, за да обмисляме добре нещата. За справка вижте английските или руските сайтове, където обикновено са дадени задължителни храни и такива по избор 
|
|
« Последна редакция: 07-06-2009, 13:36:08 от Petko »
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
radosti
|
 |
« Отговор #23 -: 07-06-2009, 13:41:01 » |
|
[ kremamel, правилото е, че винаги, когато си правим фрешове, смутита(нектарчета), е добре да слагаме по малко качествена мазнина...студено пресован зехтин е най-добре. Прави се за да се усвоят максимално мастноразтворимите витамини - А, Д, Е, К. Ако те попаднат в среда без мазнини не се абсорбират от организма и ги изпускаме  Аз съм чела, че това се отнася само до фреша от моркови...
|
|
|
Активен
|
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!" Дж. Кришнамурти
"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #24 -: 07-06-2009, 14:14:50 » |
|
Аз съм чела, че това се отнася само до фреша от моркови...
Така е, защото в него има най-много витамин А, който е мастноразтворим. А за всички фрешове също е добре, защото така или иначе пак има някои от тези витамини 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #25 -: 07-06-2009, 15:38:34 » |
|
axim, и аз правя Джала нети(промивката на носа). Непосредствено преди закуска я правя. Добре е да се прави сутрин, за да дишаме добре през целия ден  Статията за промивката е вече в друг раздел - http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=228.msg2150#msg2150
|
|
« Последна редакция: 07-06-2009, 19:13:15 от Petko »
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
marulka
|
 |
« Отговор #26 -: 07-06-2009, 16:28:15 » |
|
Петко, това което обясняваш в дневника ти е много интересно, но е по-добре да го пуснеш като статия в съответния подфорум за да може хората, които се итересуват от тези техники да ги откриват по-лесно.
|
|
|
Активен
|
Nothing cooked tastes as good as raw feels
|
|
|
vasilena
|
 |
« Отговор #27 -: 07-06-2009, 16:29:16 » |
|
Да и аз мисля така 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #28 -: 07-06-2009, 19:09:58 » |
|
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #29 -: 07-06-2009, 21:05:41 » |
|
Петко, ще може ли да споделиш и някое твое дневно меню? Много интересен е твоят дневник!  Мисля, че ще е полезно за всички!
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #30 -: 07-06-2009, 21:43:40 » |
|
Ок, мерси  07.06.2009 1-во хранене: 500 гр. кайсии чаша с кълнове от ръж 2 оризови бисквити 2-ро хранене: 400 мл. конопено мляко 45-60 мин. след горното: 2 пшенични бисквити, намазани с мед 3-то хранене: салата от домати, краставици, лук, магданоз, зехтин, маслини и поръсена с дебел слой кълнове от люцерна; 50 гр. кашу 4-то хранене: пълнена чушка(сурова) с тофу бадеми+лешници 5-то хранене: чаша с кълнове от пшеница 3 бисквити от овес, царевица и ръж За целия ден пих(освен конопеното мляко) зелен чай, чай от жълт кантарион и вода. .....какво се оказва то - днес съм ударил стотака(100% суровоядство)  Въх, умрях!!! 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #31 -: 07-06-2009, 21:51:33 » |
|
Искам да подчертая обаче, че далеч не съм толкова примерен като днес...просто такъв беше денят. Да кажа и нещо важно за течностите: По време на хранене не пия нищо, нито веднага след това. Правилото е да са минали 50-60 мин. след като сме се нахранили, и чак тогава да приемаме течности 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
marulka
|
 |
« Отговор #32 -: 07-06-2009, 21:55:36 » |
|
Ехеее, добре, че един мъж пусна най-после дневно меню... Сега поне не съм аз дето ям най-много във форума!  Ма то така трябва да се яде, да не се пренебрегва никоя сурова храна, та после да се чудите защо, аджиба, не ви понася суровоядството!  Петко, бисквитките сурови ли са (гледам, че има царевица в едните, та се зачудих)? Как ги приготвяш?
|
|
|
Активен
|
Nothing cooked tastes as good as raw feels
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #33 -: 07-06-2009, 22:05:29 » |
|
|
|
« Последна редакция: 07-06-2009, 22:07:12 от Petko »
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
marulka
|
 |
« Отговор #34 -: 07-06-2009, 22:09:59 » |
|
оо, аз преди си взимах точно от тия чешките от биллата, толкова са вкусни!... ама те сурови ли са?  спрях да ги ям точно защото мислех, че не са...
|
|
|
Активен
|
Nothing cooked tastes as good as raw feels
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #35 -: 07-06-2009, 22:12:25 » |
|
Ами да ти кажа и аз не съм 100% сигурен. Експандиране май се нарича процеса на обработка, но доколкото разбрах не е термична...а и няма никакви добавки все пак 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #36 -: 07-06-2009, 22:31:07 » |
|
Петко, мерси!  А тофуто си го купуваш или си правиш някакъв суров вариант? хехе
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
vasilena
|
 |
« Отговор #37 -: 07-06-2009, 22:31:31 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #38 -: 07-06-2009, 22:34:19 » |
|
О, и още нещо - всичките ядки, които ядеш, предварително винаги ли ги киснеш, или както дойде..?
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #39 -: 07-06-2009, 22:35:09 » |
|
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
|