Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Пречистване на организма с кислородна вода  (Прочетена 101181 пъти)

rima

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 512

Венозното не е нищо осбено, ако има кой да ти го направи, ефекта е моментален и много добър. Аз успях само 10 кубика да си сложа в подходящата концентрация. Може да звучи, като да нямам чувство за самосъхранение. Така е  tooth
Всъщност, доста се колебах, докато веднъж не се наложи да се погрижа по решително за баща ми. Не исках да се чудя как се чувства по време на процедурата. Той така и не прие, обаче  :surpris_23:
Активен

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 740
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.

:kisss:Уф, уморих те ме...Наистина ли, ама съвсем наистина ли не ви стана ясно на всички, че ЕДИНСТВЕННО И САМО СЛЕД КАТО ИЗЧИСТИТЕ ДУШАТА, ЩЕ ИМАТЕ ЗДРАВИ ТЕЛА!!!!И няма нужда да следите какво точо и колко и кога и как и защо сте КОНСУМИРАЛИ- изяли???Това е СВОБОДА , КАКВАТО ВИ Е ТРУДНО ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ!!!Няма конспирации, няма конспиратори, няма фармация... :surpris_23:
Моите адмирации за това мнение. Не напразно Конфуцианството издига в култ възрастните хора, смятайки ги за неизчерпаем източник на мъдрост. Конкретно по темата:
Достигайки прилична степен на духовна осъзнатост, въпросът какво да ядем и какви практики да споделяме, отпада. Колкото до питането на Бате Бино, кои са критериите за състоянието на душата, мисля следното:
Няма такива, както няма и колективна духовност. Всичко е строго индивидуално. Мога да споделя неангажиращ личен опит. Изпробваш конкретна духовна практика/ йога, ци гун, фалун дафа, медитация, още колкото се сетите/. Ваша на този етап е тази, която ви хармонизира, т.е - намалява ви агресията на мисловно ниво. И така докато интуицията ви каже да продължите със следващата. Едно търсене на себе си, което има само начало.
Приятно гледане на филма.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист

Тихий, уважавам обстоятелството , че мнението на леля Марийна ти пасва. То пасва и на много други хора .. Защо ли ? :) :)   Ще ти кажа на ухо:  НАЙ-ВЕЧЕ  защото не им налага да излизат кой знае колко от състоянието си на (псевдо)комфорт, тоест- от мързела , в който са потънали до шия  :Dormir_13 - emotloader:
Това е едно чудесно оправдание ( манна небесна) - да не излязат да потичат, да не направят някое упражнение за гръбнака, някое и друго прочистване.. и т.н. Готови са " да си чистят душите " ежедневно , но  дори и половин ден няма да останат на сокове или на вода,  защото видиш ли  - всичко е там някъде  , в душата :)   Като че ли нямат тела, в които протичат милиарди биохимични реакции, а само една гола душа..

Както леля Марийна , така и подгласниците й просто не са запознати с истината за нещата, най-точно формулирана вероятно от д-р Х.Х. Реквег, чийто модел е възприет от почти цялата общност натуропати по света! Методът на хомотоксикозата.
http://heel-bg.com/wp-content/uploads/2011/08/A_Introduction_BG_7.pdf
 С времето тялото се замърсява и плаче за почистване!  Дори да ти е чиста душицата, то , милото , пак се замърсява..   :)
 И затова безброй хора по света постигат подобрение или дори изцеление САМО разчиствайки си боклуците в тялото  и БЕЗ НИКАКВА работа по душата! ( Противораковата методика с 90% успеваемост на Макс Герсон не е ли точно едно здраво прочистване? )

Чистата душа е изключително важна  за  здравето и щастието! Тя е даже по-важна от чистотата на тялото , ако трябва да се избира ИЛИ едното ИЛИ другото!  Обаче чистата душа върви комплект  с чистото тяло!! Не случайно е казано - "Здрав дух в здраво тяло!"  
А универсални методи за прочистване  едновременно и на душата и на тялото - няма! ( мм, с изключение евентуално на дългото лечебно гладуване..)
Чистят си се поотделно, тука няма "две в едно" ..   tooth

Ти хубаво си го казал , Тихий, ама аз пак не съм съгласен  tooth   Защо? Защото не е понятно за масата хора! Аз признавам само мъдрости  и послания , понятни за обикновените , "простосмъртните "хора! За профаните. Които са (сме) болшинство. ( "Всички сме невежи , но в различни области" )
 Иначе каква е файдата от тези послания ? Само за някакъв  малоброен , езотерично окултно и антропософски  грамотен  "елит"?
За да бъдат посланията разбираеми  и ИЗПЪЛНИМИ за масата люде, ТРЯБВА да има  критерий, за което провокирах и леля Марийна.. ( Ама тя все:  "четете, четете".. :) )
Как така ще преценим дали душата ни  е чиста  или  не е ?? :surpris_23:  И кога е вече достатъчно "почистена", че да спираме с чистенето ..? :)
 И освен това ,колко са хората , които ще определят душите си като "замърсени" ?   tooth  Ето аз например  изобщо не смятам , че моята е такава..   tooth

Затова винаги се възхищавам на конкретиката, а общите или разтегнатите приказки направо не понасям.( За недомлъвките  да не говорим :) )
Ето един чудесен пример за конкретни препоръки  за "чиста душа" най-общо. Не правете изредените 100 неща и няма да боледувате! Това , което е имала предвид навярно и леля Марийна ..
http://prosvetlenie.blog.bg/drugi/2012/06/02/100-te-bolesti.962562
 (http://www.yoga108.info/tekstove/100-te-bolesti-kitajski-avtor )  
« Последна редакция: 28-12-2012, 00:47:42 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 740
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.

 Пречистването на душата и тялото вървят заедно, под ръководството на първото. Ненапразно написах, че процесът има само начало. Всички болести са резултат от проблеми на душата. За жалост, западният човек е устроен така, щото винаги търси обяснение, дефрагментирайки нещата на съставните им части. Пример: Ако имаш хрема - прави това. Ако се влоши - прави друго. Стремежа да обясниш и хванеш всичко около нас в строги правила, е несъстоятелен, независимо как обясняваш това. Изтокът смята, че е достатъчно да усетиш с интуицията си света наоколо, за да откриеш своя път. Това са просто различни вселени. Ненапразно християнският свят е в дълбока криза. Но да не си натоварваме хубавия ден. Весели празници.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

hdeshev

 • Христо Дeшeв
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 845
 • Един ученик на пътя...
  • може би блог

Абе тя и чистата душа не е лесна за постигане и там също лозето иска мотика. Много хора си мислят, че пречистването става с четене на сладникави блогчета и форуми и ню ейдж въздишки по филми като The Secret.

"Мотиката", за която говоря, е сериозната духовна практика, която е различна при различните традиции, но като нищо включва сериозна "работа" по няколко часа всеки ден: медитация/молитва, изучаване на писанията и други подобни. Хората, които не могат да отделят 30-ина минути на ден за физически упражнения не е особено вероятно да отделят примерно час на ден за духовна практика.

Хубавото на цялото нещо е, че физическите упражнения могат да носят и духовни ползи, т.е. можем с 1 час тренировка да развием и двата аспекта.

Мисля, че вече имаме най-хубавата тема за кислородната вода.  :Content_14:
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист

Точно тъй , Ице. ( ама и за спама с прав  :) )

Тихий, малко смесваш нещата. Иначе ти схващам  идеята , която по принцип е чудесна ,само дето  пак не е много вярна :)
Точно източните ХИЛЯДОЛЕТНИ науки - йога, Аюрведа и др. съдържат безброй конкретни очистителни процедури и практики!! ( буквално  "строги правила"..   :) ) Прегледай например "Панчакарма".  
Които ВИНАГИ предхождат по-висшите практики за хармонизиране, одухотворяване и т.н.
 Първо си очистваш тялото , после отиваш нагоре..!    

 С християнството също не стоят нещата така.. По-добре звучи , както го беше писал в началото - "западът" :)
"Християнският свят" е кухо понятие , защото това сегашното не е никакво християнство.  Само се води такова. За фасада.
  А "дълбоката криза" на "християнския запад"  си има други корени.. Тя не е случайна - нито е заради омаловажаване на интуицията , нито във връзка с религията..  Да не говорим , че е започнала отдавна да обхваща и Изтока.. Той съвсем  не е такъв , какъвто е бил...
Но за това има материалчета в едни други форуми  :)
« Последна редакция: 28-12-2012, 12:45:00 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист

 И един приятелски съвет от мен за теб и за някои други : Ако искаш да ти се нареждат пъзелчетата, никога не абсолютизирвай ЕДНА ЕДИНСТВЕНА причина за влошаване на здравето ( а и не само за него :) )
Не им се връзвай на разни "авторитети" , които те убеждават , че ВСИЧКО е от храненето , ВСИЧКО е от паразитите , ВСИЧКО е карма, ВСИЧКО е от "проблеми на душата" или от "погрешни мисловни модели", "душевни травми"  и т.н.
Моят банален, но железен аргумент срещу всички тях (да дойдат да поспорим, чакам ги с нетърпение, сърби ме езикът :) )  :
За да изведеш ЕДНА ЕДИНСТВЕНА причина като меродавна и определяща, трябва да си изследвал, анализирал ( и отхвърлил!) ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ останали причини!! Което просто няма как да стане в един живот!!!
"Експертът е човек , който знае все повече и повече за все по-малко и по-малко , докато накрая не научи всичко за нищото"  tooth
Затова психологът ровичка по душата , паразитологът  се слял с паразитите,  диетологът  не вдига поглед от зарзаватите..  и открили вече определени взаимовръзки,  гордо ги фетишизират ,  отричайки всички останали взаимовръзки..
Тоест ,както  забелязал и народът ,   "Лисицата знае 100 приказки и всичките са за кокошките"  tooth  
« Последна редакция: 28-12-2012, 13:33:41 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 512

Всичко върви от Изток на Запад от много време насам. Интуцията за в бъдеще няма да е каквато е била на Изток, ще има осъзнаване, което е качество на Западната култура :)
Активен

Крем

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 58

Здравейте,

от няколко дена пия кислородна вода по схемата в книгата на Неумивакин за вътрешен прием. Малко обаче не са ми ясни 1-2 детайла. Първо,  дали витамин Ц се пие заедно с нея на всеки прием или е веднъж на ден, без значение кога и второ, това за съобразяването часовете на яденето е ясно, но пиенето на вода  дали има някакво значение?

Благодаря предварително!  :flowers2:
Активен

EAD

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2

Само да попитам, дали всяка кислородна вода от аптеката може да се използва или трябва да е точно за хранителни цели ( Food Grade както и викат на запад) ?
Активен

rima

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 512

Доколкото си спомням, Неумивакин споменава кислородна вода, която е за акушерството..тя била по-чиста от примеси, в най общ случай - олово, което никак не е безобидно. Ако съдя по опита, който имам с H2O2 за устна профилактика...какво да ви кажа - почерняха ми зъбите, едва ли е от водата. Сериозни съмнения имам за примеси :/
Активен

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

Интересна ми стана тази темичка, разтърсих се и намерих книгата на Неумивакин.
Ако сте заинтересовани:
Doc: https://goo.gl/uwVZaQ
Pdf: https://goo.gl/BL18VO
Активен

petynka

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2

Здравейте, искам да попитам тези, които са изпробвали метода, каква кислородна вода ползвате? Прочетох, че обикновено тя съдържа олово, та ми е интересно вие какво пиете.  :Confus_34:
Активен

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

Petynka, ползвам най-обикновена кислородна вода от аптеката 3% на Вета Фарма.
Фирмата не ми е била приоритет, просто купих това което имат.
Доволна съм следвайки Неумивакин, много дори.
Активен

petynka

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2

Благодаря много, Shangrila!  :fluretaa: :fluretaa: :fluretaa:
Активен

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

За нищо, Петинка, дано да останеш доволна!
:peperudi:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.084 секунди с 24 запитвания.