Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: "Дъвчеща" сокоизтисквачка  (Прочетена 175253 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #180 -: 02-09-2016, 10:34:46 »

Моята машина няма цедка за пяната. За пукнатината в началото не съм сигурен дали я е имало още като купих машината, защото тогава, не знаех, че трябва да се вглеждам и за това. (но поне така колегите ще са предупредени да си отварят очите)
Относно големият отвор - да, вероятно е голямо удобство, но не важи ли това само за меки продукти ?
Ако сложиш едно цяло червено цвекло - няма ли да претовари машината ?
Аз примерно като мачкам неща като моркови или червено цвекло ги нарязвам предвалително на парченца приблизително с обем от 4 до 8 куб.см.
Активен

бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3838


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #181 -: 02-09-2016, 11:03:22 »

Стъни, аз затова написах уред/инструмент, за да се излезе и извън контекста само на "бялата" техника, а да се има предвид - на техниката въобще.
 Специално бялата техника отдавна е под всяка критика  и няма нищо общо с уредите отпреди 15-30 г. Навремето марки като AEG , BRAUN ,BOSH  и др бяха икони за здравина и надежност! , служеха вярно по 20-30 години. А сега и те се принудиха да правят трошляци , за да не изпаднат от пазара.  
 Истинската причина за ниското качество е , че  профаните ( аматьорите)  искат да купуват евтино! И затова качеството е такова.  амии... знам ли  И понеже профаните определят пазара - за истински здравите уреди просто не остава сегмент. Хладилници, климатици, перални.. - едвам изкарват до гаранция! При това - с няколко ремонта  ухилен Без значение каква марка са.
Докато професионалистите имат други приоритети и затова там компромиси не се правят! Инструментите METABO,  HILTI , FESTOOL, синята серия на BOSH  .. там надежността е на ниво.  
Но като цяло, за съжаление, меркантилността полека лека обхваща всички области  - всеки внимава да не  се мине  уредът му да изкара повече от 2 г.  ухилен

Интересно:
След достатъчeн брой повреди по хладилниците ми,  питах наскоро Данчо, шефът на хладилният сервиз
 ( "Електнрон-Универс" във Варна ) - какъв хладилник ползва?
Отговори ми гордо: " ЗИЛ ! "
( За незапознатите - "Зил" е марка руски хладилници отпреди 40-50, че и повече години )  ухилен ухилен ухилен
« Последна редакция: 02-09-2016, 11:15:34 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #182 -: 02-09-2016, 12:07:24 »

За съжаление има спад в качеството даже и при инструментите. Относно много качествени марки за профи инструменти с качество като за промишленост, но и на съответната цена, това са: Фаин (за незапознатите - на времето чичко Бош е бил чирак на чичко Файн), Атлас Копко (а за по-незапознатите: по ниските им серии съответно са Милуоки (от ранга на Метабо), АЕГ (от ранга на син Бош) и Рьоби (от ранга на зелен Бош)), Фестул, Ингерсол Ранд и донякъде Хилти (макар, че и те за съжаление вече имат китайски залитания).
С по-ниско (но все пак много добро качество) са: Милуоки, Метабо и донякъде Хитачи (Метабо вече са техни) и донякъде син Бош, но хеви дюти серия.
С още по-ниско, но достатъчно добро, а и по-достъпни като цена са Макита (любителска им серия е МакТек), ДиУолт (любителската им серия е Блек енд Декер) и син Бош (любителска им серия предполагам всеки знае, че са зелените), Крес и Фелисати. Откровено любителски са зелените бошове, Парксайд (на Лидл) и т.н. Аз лично предпочитам повечето от лидълските машини Парксайд пред примерно зелените Бошове (особено ако ще са от китайските...).
Малко допълнително инфо за Бош инструментите (понеже са доста популярни в нашата страна): така или иначе има общ спад в качеството при всички, но най-добри са тези произведени в Германия и Швейцария, следва Унгария, която пък е много близо до Китай по ниско качество. (един жокер - почти всико тяхно в страната е от там)
Вече от към бяла техника - почти всичко е на около 5-6 големи концерна (а се брандира различно) и качеството/надеждността са така пресметнати, че горе-долу да закрепи гаранцията. Та затова аз предпочитам поръчкова стока за голяма верига, вместо да плащам няколкократно раздута цена за практически същият или почти продукт.
П.П. И нашите хладилник и фризер са съотвено Бирюся (в превод Брезичка) и Снайге (в превод Снежинка), съответно руски и латвийски. На по окло 22 години са и са супер. Няма да ги сменям, докато не съм принуден.
П.П.2 Още по соц времената бях чел или в "Паралели" или в (мисля, че беше) ''Днес и утре", че хладилниците на Снайге са предпочитани даже от западни ползватели повече от техните тогавашни марки от рода на Филипс, Бош и т.н.
« Последна редакция: 02-09-2016, 12:26:47 от stan73 » Активен

Spinach
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 82



« Отговор #183 -: 03-09-2016, 14:09:22 »

Следя темата от почти нейното създаване. След много мислене, разглеждане и умуване се спрях на добре познатата Omega 8006, но след като не успях да намеря добра оферта, реших да погледна следващите модели от тази серия.
В крайна сметка мога да се похваля , че от близо седмица цедя със Omega 707 ( Sana by Omega )
Скоро се надявам, да си взема и Oil Extractor за същия модел.
Ако някои иска да пробвам нещо, ще направя тестове и ще опитам да ги заснема.

Off topic:
А във връзка със сокопиенето, аз бях доста против това да е ежедневна практика, но виждам след седмица пиене на 0,5 - 1л сок от моркови, цвекло , ябълки и т.н. как ми се вдигна енергията.
Всеки иска да е малко по- жизнен, нали ?
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1002


Познай себе си.


« Отговор #184 -: 03-09-2016, 16:46:21 »

Да, който може - да пие всеки ден. На гладен стомах, ако може и вместо закуска например.
Силно препоръчвам соковете да са главно от зеленчуци, да са от поне 2-3, и да не се пие по 2 литра сок на ден.
Сокът да се пие на малки глътки, всяка да се дъвче. Цялото пиене да свърши до 15-20 минути от изцеждането.
Е, най-вдъхновените може и да си представят, колкото може по живо, къде в тялото им "отива" сокът и как и какво променя - към по-добро.
Преди и след пиене може и по едно "Благодаря" да казваме - всеки си определя към кого.  flower
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #185 -: 04-09-2016, 08:11:47 »

Съветът ми се вижда доста ценен. Доста от тези неща предполагах вече, но...
Активен

stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #186 -: 08-09-2016, 16:20:11 »

Само да споделя - за 2 дни изцедихме с моята машина 17 кила месести домати "Рома" за сокче, за зимата, консервирано с аспирин (без термична обработка). Знам, че вероятно някои колеги ще ме заклеймят, но предпочетохме това, пред купуване на пластмасови домати с вкус като на колан през зимата. Излязоха около 15 литра сок.
Та машината се представи на ниво, запуши се само няколко пъти, след изтискването на около 4 кг трябваше да спираме, за да я оствяме да изтине, че се затопляше (тя принципно има и отвори за вентилатор, но няма поставен такъв фабрично). Цедката и не се допука докрая, но скоро като се видя с време мисля да я нося в гаранционният сервиз. Като цяло съм доста доволен, а сокът е суперски.
Активен

stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #187 -: 26-09-2016, 14:30:14 »

С моята "бавна" сокоизтисквачка (Оптимум 2000) преди около седмица направих гроздов сок около 300мл. но се запуши със смлените семки. Преди около 2 дни обаче правихме сок от 3 бр. нар. Стана много добре и не се запуши. Явно семенцата им са по-меки... Интересното и е, че хай-тек пластмасата (вероятно Ултем), укрепваща цедката е почти спукана до края, но още работи без проблеми. (естествено почти всекидневнио си правим и сокове от ябълки, моркови и червено цвекло)
Активен

Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 451


« Отговор #188 -: 26-09-2016, 15:13:55 »

Стан,
можеш да смилаш гроздови зърна с електрическа машинка за мелене на месо и после да прецедиш сока през тензух.Аз не съм пробвала да правя сок от грозде с моята сокоизтисквачка.Но доматите ги смилам с машинка за мелене на месо.А смлените домати ги съхранявам под формата на сок, поставям в пластмасова кана торбичка, в нея пълня пресният доматен сок, завързвам торбичката и веднага замразявам във фризера.Когато сокът се размрази е много вкусен, все едно използваш пресен домат.Който има проблеми със стомаха или червата в никакъв случай да не използва аспирин или салицил.Ще има със сигурност проблеми.Внимавайте, когато правите и туршии или мариновани зеленчуци с аспирин и салицил.Аз съм ги изключила от употреба напълно.Използвам семе от бял синап, корени от хрян за запазване на зеленчуците.
Поздрави !
Активен
Рекс
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 41


« Отговор #189 -: 27-09-2016, 02:01:40 »

Стан,  Оптимума дойде и при мен. Не питай как се сбъдна мечта за сокоизстисквачка, според мъжът ми "тоз боклук". Като гледам и Омегата е идентична.  Гроздето меля с Healthy juicer. Може да си измислиш вариант с пасатор и торбичка за отцеждане.
Ако кажеш две думи и за тия дехдратори по 1000лв..
Активен
stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #190 -: 27-09-2016, 10:21:28 »

Радвам се за теб ! Smiley
А относно дехидрататори - нямам опит и наблюдения и няма как да помогна.
Активен

nevi
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2



« Отговор #191 -: 27-09-2016, 11:11:50 »

Попаднах на тази сокоизстисквачка http://h2o-air.com/polezna-informacia/363-novo-sokoizstiskvachka, ако някой я използва, може ли да изкаже мнение за нея. Добра ли е, заслужава ли си парите?
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1002


Познай себе си.


« Отговор #192 -: 30-09-2016, 00:42:55 »

Приятели, ако може, едно допълнително разсъждение.
Според мен соковете са много важни, дори лечебни, във всички лечебни случаи и в някои - профилактични такива.
При изцеждането им повечето изкуствени торове остават в изхвърляните части (по литературни данни, не съм ги мерил лично), увеличаваме приема на всякакви витамини, ензими, въглехидрати, микроелементи и др.

Но, ако пием само, или предимно, сокове, не въвеждаме целулозните, тънките нишки (дето им казват "фибри"), които не са разтворими, а дори набъбват и причиняват множество добри неща в червата ни...
Също е възможно да предозираме някои съставки, които се натрупват : провитамин А и др.
Така че, моркови и червено цвекло, зеле и др. например, се изцеждат отлично, а ягоди, малини, къпини, грозде и др. по-добре да се ядат цели, не мислите ли?  flower
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 451


« Отговор #193 -: 30-09-2016, 07:31:52 »

Вов,
добре е ако има възможност човек да прави сокове през седмицата.Ако има здравословен проблем разбира се е важно редовна употреба на сок всеки ден.Но ако човек е добре може да прави сок 2 - 3 пъти седмично.Това не значи,че не може да употребява и целите зеленчуци или плодове.Соковете зависи и какви са - от плодове сокът чисти, а от зеленчуци - снабдява с хранителни елементи.
Аз използвам и сок от грозде.Този сок е лечебен, освен това твърдата люспа от зърната както и семките дразнят при проблеми със стомаха и е добре повечето хора да пият сок ако имат такъв проблем.А когато човек няма проблеми естествено,че може да консумира плодовете и зеленчуците цели.Но соковете дават по - добри резултати там , където искаме да постигнем бърз лечебен ефект.Много често съм давала съвети да се правят сокове от червено цвекло, моркови, целина и др. кореноплодни при проблеми с хемоглобина.А плодовете също могат под форма на сок да се употребят.Системата на Бройс за лечение на рак включва именно сокове, но прецедени, за да няма никакви твърди частички, защото раковата клетка се храни именно с тези твърди частички зеленчуци.
Така,че е важно какви резултати искаме да постигнем и каква болест лекуваме.През есента сокът от грозде както и сок от тиква много помагат за цялостно прочистване и лечение на организма.Вече много хора прилагат именно тези сокове през есента при тежки здравословни проблеми.
Поздрави !
Активен
stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #194 -: 30-09-2016, 16:30:07 »

Аз например ям цели плодове и зеленчуци (в смисъл махам им семки и костилки), но и доста често си правя сок. Моята машина го прави повече като нектар, така, че би трябвало да има и доста фибри. Скоро например купих от представителен плод/зеленчук на производител (близо до 10-и пощенски клон във Варна), страхотни ябълки, тяхно производство (нямат много вид, но са разкошни според мен), та от тях направих най-вкусният (а надявам се и полезен) сок от ябълки, който съм пил през живота си.
П.П. Според моят Сенсей по Айкидо (а и приятел), качественият прясно изцеден сок с добра бавноборотна машина е много полезен защото има много полезни вещества (накратко), усвоява се бързо, а и не харчим много енергия за обработката му (която организъмът ни ще може да използва за друго), защото повечето му целулоза е отстранена (споделям това мнение изцяло).
Активен

Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1002


Познай себе си.


« Отговор #195 -: 30-09-2016, 20:27:27 »

Стан и Ели,
Всичко е вярно.
Понеже има много хора, които само търсят някоя удобна фразичка някъде, да се "хванат" за нея...
Колко от пиещите сокове имат готовността, волята и търпението да дъвчат всяка глътка сок? Точно николко. И какво става? Поглъщаме неща без птиолин.
А еволюцията, 2,5 милиона години? Това е едната опасност. Другата е, когато пием доста или много сокове примерно месец, всеки ден или през ден, а хапваме и друга, напр. готвена храна, в хранителната система да няма достатъчно целулоза...
Иначе, разбира се, че соковете са превъзходни. Те са неотменна, дълго траеща част от временното въздържане от храна. И разбира се, че се усвояват с разход на пъти по-малко енергия... Аз просто напомням да не се увличаме.  flower

П.П. Друго нежелано състояние е поглъщането на прекалено много въглехидрати, независимо, че са главно фруктоза, че са съпроводени от ензими и т.н., пак не е добре да предозираме. ЕВОЛЮЦИОННО не сме пригодени за продължително приемане на големи количества сокове. Необходимо е и усилено спортуване и т.н....
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 53


« Отговор #196 -: 30-09-2016, 21:25:45 »

Плодовете и зеленчуците представляват структурирана вода. Прекарвайки ги през разни изтисквачки , унищожаваме това им качество. Много по-добре е да ги употребяваме непреработени.
« Последна редакция: 30-09-2016, 21:27:30 от iris » Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3838


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #197 -: 01-10-2016, 11:52:51 »

Ирис, това  за структурираната вода предположение ли е , или е установено от някого ? ( питам за да знам, не съм проучвал)
Защото  материята по структурирането е сложна и затова -  благодатна за свободни съчинения. Smiley

Структурирана вода можем да си направим и отделно, но трудно можем да изядем повече от 2-3 средно големи моркова Smiley  Докато на сок можем да изпием и 50 Smiley 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 53


« Отговор #198 -: 02-10-2016, 00:30:31 »

Бате Бино, бях убедена, че съм го прочела. Не става въпрос за изследвания, а само за твърдение. Но два-три часа се опитвам да го намеря и не успявам. Затова започнах да се чудя, дали не съм направила това умозаключение сама.  Smiley
Ако срещна информация подкрепяща или отхвърляща горното мое твърдение, ще посоча източника.
Активен
Рекс
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 41


« Отговор #199 -: 15-10-2016, 16:16:23 »

Предлагам моята Оптимум 2300, закупена от Метро за 180лв, просто не прави сокът какъвто аз го обичам. Ако някой има итерес, ще се спораумеем някак. Smiley
Активен
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: