Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА  (Прочетена 71072 пъти)

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #80 -: 30-06-2014, 11:30:58 »

Purelove аз лично а и предполагам доста от посетителите тук чета твоите постове с огромен интерес. С благодарност за опита и знанията, безценни...да, предполагам че тук влизат да четат и хора в нужда. Но все пак това е отворено пространство, за всички, няма за основна цел да доказва лечебни методи, по скоро да се споделят, познават. В това информацията и опитът ти са уникални.
Но не разбирам когато твърдиш че непозната за теб личност е уморила майка си по някакъв според теб начин - това с какво придонася?
ако съм в нужда бих прочела и теб и wish...някои ще четат само едната, някои колкото и да четат на никой няма да вярват, въпрос на избор.
а ако не ме убеди алтернативния интегрален модел това няма да е защото някой друт не го признава или не го е приложил
Активен

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #81 -: 30-06-2014, 11:45:08 »

Чудя се защо всички приемат смъртта като нещо ужасяващо и които я приема добре е "някакъв ненормалник/самоубиец". От къде знаете, че е болезнена? Болката е взаймно свързана с щастието. Ако не си изпитал едното няма как да оцениш другото. Мисля, че същото е и със смъртта-живота. Ако всички бяхме безсмъртни щяхме ли да се ценим и обичаме оп този начин, които е сега?

 

слънчице ставаше дума за страданието да си с любим човек който умира болезнено. Агонията. Безсилието.
Не самата смърт като понятие.
Няма мисля нормална майка която да приме че детенцето и си заслужава да се мъчи.
Не знам, според мен само който никой и нищо повече не обича, само той може би се разделя с живота си без страх, жал или ужас
Активен

purelove

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 148
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #82 -: 30-06-2014, 12:48:30 »

Но не разбирам когато твърдиш че непозната за теб личност е уморила майка си по някакъв според теб начин - това с какво придонася?
Споделям протеста на погнуса. И аз се погнусих четейки собствените си думи. Съжалявам, поднесох извинения (колко пъти трябва да го сторя).  Думите ми изискват дезинфекция! (При мен няма двоен стандарт! Факт е , че колкото и думите ми да са апатично-неуютни, мозъка ми е люснал една кофа мисли в тази посока в/у мен. Друг е въпроса, че е трябвало да останат в главата ми.)

С какво допринася ? Върнах се и прочетох  всички мнения на Wish. Ако мога да перифразирам проф. Николаев, "терапевтичния скалпел" , който е използван при лечението на рак на черния дроб, не е скалпел в ръката на хирург, а нож в ръката на бандит ........

за 10 дни трябваше да науча всичко за рак, всичко за мотивация, за полезни храни (при положение, че аз напрактика не съм разбирала от тях)
 


.. на моменти просто не знам какво да правя.

… Тя си отбеляза до кога и аз постоянно оставам с усещането, че ако не подейства, в смисъл, че не спре да я боли чения дроб, ще се втурне към химиото.

Не смятам да манипулирам никого. Всеки да реши сам за себе си кое е по-малкото зло за него. Не смятам, че "всичко за рак се научава за 10 дни". Трябва гъвкаво контролиране на мозъка като главнокомандващ офицер. За да не ни люсне студената вълна и да изпитаме умствено и телесно вцепление от страх, докато съзнанието ни заспива.  Болестта е символ на грижа, досада, проблеми, бреме с една дума ... за близките. Виждаш цялото бреме в очите на роднините от "емоционалната телепатия", която при силни чувства е много силна. Емоциите са втория фактор, който освен недобрата осведоменост и неправилно предприети мерки, макар жената да твърди, че е изучила всичко, са се оказали бич в ситуацията.  Правени са неща, които е недопустимо просто да се правят при този вид рак.

** недобрата осведоменост и неправилно предприети мерки - това не е само мое мнение..

Приключвам участието си по темата с най-добри чувства.
Не е за форумни ласки ситуацията. А виждам, че неудобната истина не е желана тук!Благодаря за комплиментите за знанията ми и всичко друго. Аз изхождам от позицията на пермаментният им недостиг и бавното им наслагване   ме кара да живея щастливо. ( И целодневно да чета и практикувам, никога не бих казала, че съм изучила дадено нещо за 10 дни.. Меренето на мозъци и знания беше в училище. Тогава се съревновавах с децата под кожата на колко повече учителя ще влезна. Успях на доста в интерес на истината. Мислех, че ще ми помогнат да пробия. Сега се идентифицирам с целите си и преборвам със саботиращи навици и мисли, които ми пречеха да получавам това, което наистина искам. И успявам. Сама стигнах доста по-далеч от крилото на най-добрия учител..)
« Последна редакция: 30-06-2014, 13:42:45 от purelove »
Активен

purelove

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 148
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #83 -: 30-06-2014, 16:51:05 »

Чудя се този сайт за какво е ? Предназначението му не е ли за да държи хората БУДНИ с отворени очи и търсещи отговори? Не мога да схвана, защо хората които се опитат да предпазят оклните стават лошите ????

Цитат
Но все пак това е отворено пространство, за всички, няма за основна цел да доказва лечебни методи, по скоро да се споделят, познават.Тази тема за пълнеж на празните полета ли е? За поднасяне на съболезнования ли е ? За какво е ? Нали темата е "Ракът е лечим сега" ? Противопоставянето на две тези не се ли оспорваше с доказателства и факти ? Самата Wish пожела факти! Тези факти не са ли за Доказване работи ли аджаба въпросния метод или не?

 Представи си ribkata, че аз разполагам с доказателствата, за да твърдя че ракът е състояние, което съм видяла , че не се лекува както се лекува настинка... Всички знаят, че черния дроб е люлката на организма и оспорва първото място със сърцето ? Ако форума се посещава от професори по вътрешни болести и разбирате динамиката на процесите, свързани със жлезата, моля ви пояснете, за да не хабя излишни нерви.  Абсолютно добронамерено и на тепсия поднасям информация, за неща които всеки ден виждам с очите си.

Съжалявам, ракът не се лекува по този начин. Виждам какви ситуации се израждат в последствие неподходящо взети мерки от прочетено тук таме, виждам и с разбиране как работи организма и кога какви мероприятия са подходящи, какви са резултатите. Възоснова на това и някои мои "добродетели" , полагам някакви усилия за отвоюване на заслужената позиция на дадения терапевтичен способ. Ако всичко беше толкова просто и безопасно за здравето, авторите на книги щяха да носят отгорност за прилагенето на процедурите в домашни условия. В темата, в която аз засегнах въпроса и поставих историята, ако съвестта ми беше позволила да изпиша всичко както трябва или не бях спирала излекуваните да пишат както искаха, нямаше да ме нападат някой съфорумци, че си измислям и нямаше да ги има тези форумни междуособици. Моята съвест не ми позволи тогава да стандартизирам схемите, за да не подведа някого. И сега не ми позволява да не кажа, това което виждам.   :o


П.С. Има и хора, които просто искат да умрат.. И всякакви грижи са излишни...
« Последна редакция: 30-06-2014, 17:00:24 от purelove »
Активен

Wish

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 70
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #84 -: 30-06-2014, 18:08:40 »

Пиша за последно тук. Не заради себе си, не от его, а защото искам следващият като мен, след като прочете тази тема, да се откаже да бъде искрен още в началото, просто да си го спести, защото е видял до какво води.

purelove, циничност знаеш ли какво е? Цинизъм е, да си извадя раната пред теб, да ти разкажа и разказвам колко боли, ти да вземеш солницата и да я изсипеш отгоре и, защото не ти е допаднал начина, по който пиша/говоря и "лекувам."
Циничен е, не толкова самия акт, а факта, че го прави човек, който се е нарекъл "чист"/безуслувен и Любов!

Бате Бино, пък твоята толерантност, в ситуацията с удебелен шрифт, трябваше да се намеси сериозно, но нали... старшите вълци и малките агънца - синдромът на глутницата във форумите ( и живота естествено)... да, да знам. Тогава едното око на толерантността е затворено, а другото въобще го няма, нали? Все тая.
Преживях ад, ще преживея и дебелокожие!

След като прочетох публикациите на pureshit, в които се споменава как аз съм вървяла срещу убежденията на майка ми и за това съм я погубила, реших спокойно да си дъвча месо, с убеждението, че идеално прочиства кръвта и червата ми, явно в суровия форум, истините са според.. зависи... (в зависимост, до колко някой ти е бръкнал в...).
Не знаех! Виновна съм! И тъпа!

Ако pureshit знаеше как се лекува рак, мисля, че нормалното е, удебеленият шрифт в темата като цялост, да преобладава повече в онези граници, в които става дума за помощ, а не за "чакай да ти го...".
И съм вулгарна, да, защото докато бях чиста, имаше кой да ми се изсере на главата и разбирате ли, за всяко нещо си трябва време. Трябва ми отново време, за да се изчистя!
Както и трябва време, за да можеш да излекуваш човек, който не знае какво да прави с болестта си, ей така не знае, защото болката е блокирала всичко. Един ден казва едно, на следващия е в твоите ръце и с очи крещи "Обичам те! Помогни ми! Искам да живея!"
Убийте ме, хищници! Виновна да съм!

Никой тук, няма идея през какво минах и през какво все още минавам. Не исках съжаление, а човечност, но тя си имала мяра! Темата тук не била за съболезнования. Да, темата не е черна панделка, но за да има приемственост и за да продължи да се пише в нея, трябва да има Човечност. А човечността не е, аз ще ти подам ръка, но после така ще те ударя, чеееее!!! Това не е човечност, тя изцяло липсва, било е шибано лицемерие и любопитство! Защото хората сме лоши. Т'ВА е!

След всичките писания на "мъдреца" със солницата, никъде не прочетох една много важна истина и тя е, че
Ние, само Ние носим отгворност за съдбата си, за изборите и неизборите си! Майка ми също изповядваше това и тя беше направила своя избор - дъщеря си. Тя избра да върви с мен! Но дъщеря и не успя да я спаси, защото това проклето, злокачествено нещо, не се лекува! Или защото не е чудо - хомеопат! Или, защото е убиец, който не е преценил разреза, или не е трябвало да го прави!!! Както и да е! pureshit е по тази част, тя ще ви обясни.

purelove(WTF??!!), с камък в ръка, напоен в кръв, любов не се раздава, не и когато удряш по невинен човек, който от горе на всичко е преживял ужаса, който и ти. Но пък егото ти вероятно тържествуваше, нали? :essen:
Браво, браво на теб! Хапвай и удряй още от болката ми и се чувствай мъдра!
Мършояд. И то горд! Класика!

Това, което чувствам в момента е, че моята единствената вина и безразсъдство, откакто пиша тук е, че потърсих човеци, повярвах в тях, а те били Хищници. Хищници - канибили. И то с нежни имена.
Какъв капан само!!! Каква перфектна Джунгла!

Е... траурът изтече. Краят му беше сложен с червена линия от безусловна любов.
Свободни сте да бъдете себе си.
Без мен.("Прощавам ти, че си такъв
Преди да стана като теб".)
« Последна редакция: 30-06-2014, 18:11:58 от Wish »
Активен

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 740
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #85 -: 30-06-2014, 18:15:54 »

Наистина за какво служи този сайт? И колко да бъдат ограничавани пишещите в него? Животът е толкова многопластов и как да бъде сайта еднопосочна улица? Казвал съм преди и пак ще повторя. Тук сме да даваме надежда на всички които се нуждаят от нея. Вяра, че другият живот е възможен и постижим. Пътят към него всеки ще намери сам. Ако вземе от нас искра, значи едно добро дело повече.Трябва да призная, че каквото и да пишете все ще ви обичам, по детски искрено. Това никой не може да ми отнеме.

Да бъдеш е просто,
да бъдеш някой - сложно.

Да правиш е просто
Да се опитваш - сложно.

Да приемаш е просто
да очакваш - сложно.

"Това е така" е просто
"Защо е така" - сложно.

"Сега" е просто
"Тогава" и "Когато" - сложно.

Мълчанието е просто
Словото - сложно.

Изражението е просто
Действието - сложно.

"Едно" е просто
"Две" - сложно.

Животът е прост
"Аз" и "Аз" го прави сложен.

"И" е просто
"Или" е сложно.

"Да" е просто
"Не" е сложно.

Красотата е проста
Дизайнът - сложен.

Обичта е проста
Взаимоотношенията са сложни.

Храната е проста
Рецептата - сложна

Здравето е просто
Лечението - сложно.

Истината е проста
Лъжата - сложна.
« Последна редакция: 30-06-2014, 18:48:18 от Тихия »
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

purelove

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 148
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #86 -: 30-06-2014, 19:10:59 »

("Прощавам ти, че си такъв
Преди да стана като теб".)

Взе ми се погрижи за ДУШЕВНИЯ СИ КОМФОРТ , Wish , вместо да ми цитираш песните на Каризма.  tooth tooth  Ако си на "сух" режим, намери си друга химическа радост.  :Content_14:


Дано по-скоро те споходят "БЕЛТЪЦИТЕ НА РАДОСТТА".   :sorcerer - emotloader:

Нали нямаше време в няколко поста назад за психологически портрети ? Днес явно намери време да освободиш за пореден път стреса, като направи на мен и на Бате Бино посредство душвените си клизми tooth tooth

Моя е много точен. Евала! Остави банкова сметка да ти изпратя някой лев, имам на сърце.

Интелектуалната ти продукция ( пардон публикация) прилича на Чикиджийска дейност, а си пуснала траурна лепта...............

Пораснала си  :surpris_22: Спокойно, така е. Просто на косъм не се справи с гнева!  :pensif_29:

Фантазиорничеството е сериозно психическо заболяване. (Просто за информация)  :pensif_29:

Ударила съм го на хранителни запои, дебелокожие и свежи утешения  tooth tooth Много правилно си се сетила - обичам да маам кръв и карантия! Лешояд съм!! (Леко като ферментира даже повече ми се услажда  :essen: :essen:  tooth )

Радостта на Pure SHIT в крайна сметка е, че колкото и дебелокож  Нечовек да е, мозъкът й не предъвква угнетяващите го безконечни размишления, защо НАНА ОЦЕЛЯ ?! (Огромня безусловна любов се изисква, за да питаш подобно нещо.  Дълбок поклон пред прозорливостта!!)


От 2 год следиш форума, но освен паразитизма ти, друго май не си ни оставила за спомен. Еми, и аз не съм се постарала, кой знае колко, ама се огледай Бате Бино какво е направил. Най-вероятно от дебелокожие или липса на ДОБРОДЕТЕЛИ   tooth tooth tooth
« Последна редакция: 30-06-2014, 19:21:23 от purelove »
Активен

Крем

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 58
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #87 -: 30-06-2014, 20:03:08 »

твърде много смеещи се озъбени човечета
твърде много агресия
тъжно

защо суровоядстваме, гладуваме за да се пречистим и слънцеядстваме бе хора, като с едно ЕГО не можем да се справим

тъжен ден за форума

но полезен, надявам сеАктивен

sis

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #88 -: 30-06-2014, 20:20:48 »

Всички хора грешат, това е човешко. Purelove се извини. А преди това ни обясни по брилянтен начин , колко е сложно лечението и колко е важна вярата , настройката, всичко. Аз искам да кажа, че влизам в този форум точно заради нея и бате Бино. Благодаря им за отделеното време и енергия да споделят и пишат. Поклон!
Не искам да ги загубим, не искам постоянно да ги каляме с гадните си емоции.
Активен

Крем

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 58
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #89 -: 30-06-2014, 21:16:45 »никой никого не може да окаля освен самия себе си

Бате Бино, не ти е лесно, човече!!!  :flowers2:
Активен

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #90 -: 30-06-2014, 21:46:41 »

насила и с жестокост и агресия не можеш да дадеш, може само да нараниш
зад монитора стоят хора, когато споделят лична драма или поднасят знания до които са стигнали.
но и най ценното и дълго трупано знание не може да "оправдае"  безмислена жестокост.
Грозно е. Не беше нужно, няма смисъл, която е да е теза може да се защити без да се раняват и обиждат непознати хора, на базата на това което са писали и ние мислим че сме разбрали за тях.
Елементарно и по човешки.
бате Бино не му е лесно, но трябваше да покани навреме Purelove да елиминира онова твърдение, а не да се тя да се извинява а след това още повече да задълбава в обяснения как и колко е сгрешила wish и как е виновна за това което не е успяла да стори.
Да, темата е дали е излечим рак, но пак повтарям, форумът не е лична катедра. Нито територия за доказване на себе си. Според мен.  
« Последна редакция: 30-06-2014, 21:50:06 от ribkata »
Активен

purelove

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 148
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #91 -: 30-06-2014, 22:31:01 »

Рибката: Уточнявам заради теб - Тук няма администраторска безтопанственост. Бате Ви Бино ме е подканил да редактирам когато е трябвало. Той е последния човек, който трябва да го отнесе. Идея нямам защо го намесвате. Сесията беше изтекла, вината си е моя, че не се връщам да чета повторно.

Здравето е изконно право, не е сензация!  Може да бъде много евтино, стига да се вложи здрав разсъдък, преценка, мислене. Наречете го ментално здраве на оцеляването. Ако искам да се докосна чрез словото, този ефект търся.

Никого не съм тръгнала да изяждам в този форум, многократно наруших принципите си, само защото има хора, които ми пишат че съм им полезна и нужна. Идея нямам как чрез моите мнения се е стигнало до авто-интоксикация на форума, та чак за лична трибуна и себедоказване се заговори. Не знаех, че съм "телесния" паразит у този форум. Много се извинявам!! Уведомявайте хората своевременно когато ви пречат, за да не се получават подобни неочаквани взривявания.  Също така безопасно можехте да ме изкарате от "тялото" на форума, като споделите притесненията си с Боби и изхвърчам.

Нямам нищо против да разтварвате отровни емоции върху мен, имам против да се подменя действителността. Много добре знам, че стоят живи същества отсреща, но някак аз съм изолирана от тази група на "живите същества" . Трябва да понасям помия на килограм първо от titan, после от Роми, сега и от Wish.

По какъв точно начин аз оказах жестокост, агресия, насилие върху Wish ? Искам да спя спокойно с чиста съвест, че някой инспириран няма да си преебе (съжалявам) организма със сода бикарбонат, мед с джинджифил и кленов сироп със същата диагноза. Тези "оръжия" както могат да блокират метастазите, така могат да завъртят всичко в БИОЛОГИЧНИЯ ЧАСОВНИК в обратна посока. Здравето прилича на два тунела, на два успоредни тунела. Единия е запушен, но отворен по напред , а другия е отворен на входа, но запушен по натам. Втория тунел е нашия тунел, този на личния път, но тунела се запушва до някъде и не можеш да продължиш сам. Търсиш пешеходец по пътя, който да те прехвърли в другия тунел..... Не смятам да се обяснявам повече.. (Химиото също е успешна процедура, но в 4 часа сутринта ?! )

Мен не ме дефинира като човек егото ми, гладолечението, слънцеядството, които посочихте. А това да бъда част от всички хора, от колективно-осъзнатото или неосъзнатото според това къде се намирам на пътя. Родила съм се със свободен избор на този свят.

Сефте чувам, че съм "завършена свиня" , само защото някъде съм се "спънала" в изказа си..............

Наистина приключвам тук и повече няма да се занимавам.

А, да. На Боян не съм му виждала очите ( забравих да уточня), спокойно Wish (и останалите), не знам към вас какво отношение има, мен емоционална :) връзка с Боян не ме крепи, а единствено добродетелна и интелектуална.  
« Последна редакция: 30-06-2014, 22:35:18 от purelove »
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #92 -: 01-07-2014, 00:55:37 »

Не разрешавам на никого да напуска!  :pensif_29: :Content_22:  Това означава само едно - СЛАБОСТ. Най-лесно е да напуснем ..И къде ще отидем? Някъде в друг форум, от който също ще напуснем все заради някого..  :Content_4 - emotloader: След като сме тук, значи имаме нужда един от друг. Тук не само разменяме познания, тук и общуваме.
Нека пак да предложа гледна точка (че никой не слуша :) ) : Това , че сме се почувствали обидени и наранени  не е повод да се разбягваме!  Айде да ви видя безусловната любов сега , дето все за нея  се говори във всеки втори пост.. Безусловната любов е да обичаш дори този , който те е обидил! Нали така - Б Е З   У С Л О В Н А   :Content_4 - emotloader:   Да храниш и котката, която те съска, а не само тази , която ти се отърква  ;)  Да подадеш  на кучето , което те лае , а не само на това , което ти върти опашка  ;)
Това е вече наистина - да си "пораснал"..
Защото лаещото не е по-малко гладно от другото, нали?  ;)  Ако не успееш - значи храниш животните не заради тях , а заради себе си..  ;) заради  още единият повод да си погъделичкаш егото ..( ще се учим от Тихия в това отношение )
Кой не е мразил родителите си ? Ами децата си ? Но мине време и пак се прегърнат и целунат  :-* Такъв е животът, нормално е да се сдъвчеш, но не е нормално да не можеш да простиш! ( Да не говорим, че остава "вътре" и те трови органично)
  Затова - гледайте да ви минава и се връщайте в строя бързо  :police:
А ако не ви се нравят подобни развои, гледайте по-неутрално , по-абстрактно да се изказвате, без излишно силни думи. Не по-дистанцирано или студено, а с по-безопасни , по-неутрални думи.


Не знам дали Wish ще чете още. Драга моя, изводът направи ли си го? Когато почнеш да пишеш за неща, свързани със СИЛНИ ЕМОЦИИ - (голяма мъка или голяма радост) - ти се оголваш! Отслабваш. И в такова положение си свръхчувствителна към всяка ненамясто казана дума! ЗА такива неща когато почнем да говорим - трябва да сме готови на всичко! Да ни наранят, да не ни разберат, и т.н. При това - дори и БЕЗ ДА ИСКАТ!  

2. Като цяло драматичният развой на тази тема (т.е. драматичният разказ на Wish) не е за нашия форум.. Извън идейната му платформа е. Това е за раздела "изповедалня" в раковия форум.
Ама ако се намеся още в началото - веднага ставам лошият  >:(  Дали за добро или за зло , но съм развил у себе си способността "да надушвам печеното, още преди да е заклано телето" - още много отрано виждам къде в постовете е заложена  мина , която впоследствие неминуемо избухва в някакъв момент :) Нямаше да се стигне дотук ако бяхме заключили овреме :)

3. Не е добре да се обсъжда точно тази болест точно от този ъгъл - с акцент върху мъката и страданието. Съвсем друго е ако се обсъждат методиките и цяровете за нея , но и тогава е подобре да е  по-абстрактно, по-безпристрастно. И знаеш ли   Wish, за кого най не е добре това? ЗА ТЕБ! Сети ли се защо?
Заради риска да ти се внедри същото и на теб. (За китайската медицина това е ясно от хилядолетия - силните емоции разболяват, без значение дали са отрицателни или положителни!)
Първо , че самата мъка може да го отключи ( доказвано е многократно и  безспорно ) Търсейки съчувствие отвън,  засилваш мъката си , вместо да се опитваш да я забравиш.
И второ - ровичкайки покрай тази болест има риск тя да се прикачи чисто енергоинформационно!  ;)
Мнозина се сърдят на лекарите , че били бездушни.. Но ако се имат за умни ( то всеки се има за такъв.. :) ) ще се поставят на тяхно място и ще схванат , че те, лекарите,  са прави за себе си .И особено тези, дето са до тежкоболните. Защото ако не успеят да "изключат", то тогава   не на 58 ( каквато е средната продължителност на живота на лекаря)  ами и до 38 няма да доживеят, а ние имаме нужда от тях все пак, най-малкото - за да си упражняваме
 "безусловната любов"..  :heart_2:  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: 
« Последна редакция: 01-07-2014, 01:36:52 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

ribkata

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 309
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #93 -: 01-07-2014, 09:39:44 »

Рибката: Уточнявам заради теб - 

Purelove и аз ще уточня, усещам че трябва. Първо аз не те "виждам" като паразит, или причина за (авто) интосикации или подобни, няма да изреждам твоите определения. Не знам за предишни форумни ситуации какво и как се е случило, кои какво са писали. Съжалявам ако заради предишни недоразумения и сега се чувстваш изолирана, не знам как да подчертая че това което вчера написах беше само мое и лично, моя реакция на твое твърдение и позиция в конкретната ситуация. Просто за мен беше излишно да се атакува и ранява някого по този начин, дори и с убеждението че се защитава уникален лечителен метод. Знанието и опитът могат да се разкажат без да се заклеймява един непознат и личната му история...от там нататък обидите на Wish към теб бяха предвидима реакция.
Да, спъваме се всички, грешим, реагираме силно, често не се разбираме, какво точно сме искали да кажем понякога остава ясно само за единици. Затова аз ти казах в прав текст какво мисля, повтарям - мое усещане за конкретния случай. Прекрасно е че споделяш много и ценна информация, често от постовете ти научавам уникални неща, но не можах просто да подмина случая, и мен ме заболя...може би ако имах по лошо мнение за личността зад ника ти щях да замълча.
И аз нямам удоволствието да познавам Бино или когото и друг тук, освен от прочит. И на него писах само в поста си и в прав текст къде според мен сгреши, не бих ползвала лични за подобни неща, по добре публично да се изяснява.
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #94 -: 01-07-2014, 11:19:02 »

Рибче, знаеш ли каква е участта на  модератора?  :surpris_23:
Има една приказка, малко цинична.. :) " Когато двама си мерят онези работи, с голо дупе при тях не отивай! "
А аз правя точно това  tooth - която и страна да вземеш , все единият те намразва. И най-често напуска  :'(( като преди това обаче не е забравил да си пусне отровата.. :) )  Дааа, говори се за "безусловна любов" , ама нещо на практика не се получава май  tooth
Те затова и не се задържат модераторите.. -  Вери, Петко, Марулка.. хубави хора, но със слаб ангел - бяха в  перманентен делириум от постоянни конфликти..не успяваха да се овладеят от обидите, изживявяха ги драматично..
Не че не искам, но не мога да съм пазвантин и да следя всички теми - кой  как се изказал и да отреагирвам така, че хем вълкът да е гладен, хем агнето да е изядено  , хем и аз да си пазя нервите ..
Ето виждаш , Wish  даже и не се извини , дето ме нарече (мен и всички други вярващи ) "набожен клишар" , значи е в реда на нещата да обиждаш безпричинно , обаче когато теб те обидят - тогава вдигаш врява до небесата ..  :laugh:   Верно , че обидите са  различни по тежест, но са пресни и затова с тях давам пример.
Веднага реагирах  към purelove.  Да, меко наистина, но се вижда, че е било достатъчно- момичето се извини! Умните хора и от една дума разбират :)  По-добре да научиш гладния да си служи с въдицата , отколкото само да го нахраниш днес и утре той пак да е гладен  :essen: - Тоест - не преценявам за добро да изтривам постове, преди авторът им сам да е осъзнал каква реакция е предизвикал ..нека сам да го преживее, да порасне, и да внимава ( ако прецени разбира се ) за в бъдеще .. Нали така е по-добре ?  ;) НЕка да му дадем възможност да порасне .. :) А той дали ще оцени този шанс , това е друг въпрос.. :) нас това не бива да ни вълнува.  
/ "Пусни рибата в морето! Ако самата риба не го разбере , Бог ще научи. " /

 Затова казвам - нека да заповядат модератори , аз даже ще се радвам ако са по-добри и по-способни от мен. За разлика от множеството люде, аз не се сърдя когато някой е по-добър от мен - напротив - умея да се възхитя на по-високата класа , и същевременно благоговея пред възможността да се науча от него , особено ако е и  безплатно .. :whistling2 - emotloader:
Всички имаме да учим, което се оказва май единствената непреходна ценност.. Повечето неща все в един  момент додяват.  Когато спреш да имаш потребност да учиш - тогава наистина ти е време ..


« Последна редакция: 01-07-2014, 11:34:17 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

purelove

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 148
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #95 -: 01-07-2014, 12:02:24 »

Everyday Life  :) Животът продължава...

Чувствам се ОК в "обувките си" . Не смятам да слагам на никого допълнителен чифт уши в този форум .. Не е полезно.. Полезно е да се обичаме. Бате Бино, обичам те  :heart_2: :kisss: :laugh:
Жалко е, че гориш на кладата, но заради мен, няма да ти се случи ..   never again.  :flower: )

Bye, bye ........... !!!
Активен

cherry

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 411
 • Любовта е смисъла на живота.
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #96 -: 01-07-2014, 13:19:03 »

purelove, не мисля,че е честно да си тръгнеш точно сега :'( и да ни оставиш сами да се ориентираме в сложните дебри на суровоядството и гладолечението... :-\
Не мисля,че писането във форуми е за емоцианално нестабилни и чувствителни хора... :Confus_3:
Нали казват:"Това е интернет. Тук всеки може да те прати по дяволите...". Да,и защо не?Така поне ще научим и за другата страна на медала.
Е,чакаме те да се върнеш... :thankyou: :fluretaa: :love_006 - emotloader:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #97 -: 01-07-2014, 18:00:39 »

Точно така, cherry  :Content_22:
 А purelove току така няма да ни остави, както, надявам се , и Wish.   
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

AdiSmile

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 90
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #98 -: 01-07-2014, 19:15:02 »

Точно така, cherry  :Content_22:
 А purelove току така няма да ни остави, както, надявам се , и Wish.   
Според мен пък е съвсем нормално Wish да престане да пише, поне в тази тема, след реакциите, които получи!
А дали "purelove", пардон "лунно момиче", пардон "слънчево момиче", пардон "Л.М." и още кой знае под още колко псевдонима се е регистрирала, ще се махне за пореден път и после ще се върне отново, все повече заприличва на сапунен сериал, напр. 1568 епизод.
Активен

съншине :3

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 187
Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
« Отговор #99 -: 01-07-2014, 22:32:25 »

ОТВРАТИТЕЛНО!
Активен
 

Страницата е създадена за 0.091 секунди с 23 запитвания.