Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоДуховно израстванеТема: Да се опитаме ли да формулираме какво точно е ЕГО ? :)
Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Да се опитаме ли да формулираме какво точно е ЕГО ? :)  (Прочетена 41691 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #20 -: 21-05-2013, 17:53:26 »

За да разведрим малко обстановката, надявам се все пак, че борбата с егото не противоречи на хумора, айде, да ви дам една гатанка..
Тъй и тъй в този форум се публикуват трактати за опасностите от хомосексуализма, си мисля, че ще е добре да осветлим и една друга възможност. Която за някои е гранична. И при всички случаи е проява на голямо Его, но, уви, древни мъдреци и съвременни откровени похотливци не дават 5 пари за това....
Гатанката е кой е авторът на този текст, и дали описаните от него практики са проява на уродливо мъжко Его, защото само едно животно, което гледа собствения си кеф, би могъл да накара партньорката си да върши такива гнусни неща ? Grin

 БЪРЗАМ ДА УТОЧНЯ, ПРЕДИ ДА ЗАКЛЕЙМИТЕ НАПИСАНОТО, ЧЕ ТО Е ДЕЛО НА МНОГО УВАЖАВАН ОТ МНОЗИНА В ТОЗИ ФОРУМ АВТОР.  weight_lift

„И най-накрая, последният въпрос по тази тема – защо някои жени предпочитат аналния секс пред нормалния? Ето как една жена описва подобен опит.
„Няколко пъти гледах на видео анален секс и у мен се породи остро желание да го опитам. Внимателно предложих на мъжа си, но той категорично отказа. Веднъж се прибрахме пияни от едно събитие. Мъжът ми поиска секс и аз отново предложих. На пияна глава той се съгласи. Застанах на лакти и колене, той вкара фалоса си в ануса ми и започна да го движи. През това време допълнително масажирах клитора си. В основни линии не получавам често оргазъм, но в този случай буквално за 5-7 минути три пъти изпитах най-мощни усещания.”
Ако се обърнем към женската анатомия , на мястото където на мъжа е разположена простатата, жените имат сходна , по-малка жлеза, разположена в шийката на матката.Наричат я „цветът на матката”. От аналния проход я отделя тънка преграда. Ако шийката и входът на матката са разположени  по-близо до тази преграда, жената наистина  може да изпита оргазъм от дразненето на шийката на матката през аналното отверстие. Анатомично шийката на матката е по-лесно да се стимулира през аналния проход, отколкото през влагалището.
В описания по-горе случай жената е изпитвала двоен оргазъм: от дразненето на шийката на матката по време на аналния секс и от стимулирането на клитора със собствената ръка. Ето защо е имала толкова мощни сладострастни изживявания. Между другото, подобни методи на двойна и по-многобройна стимулация са известни отдавна. Ето например един откъс от древнокитайски еротичен роман.
„Порфирия обичаше един вид развлечение повече от всички други.  Съединявайки се с мъжа в различни любовни пози, тя желаеше той да раздразва цветето в аналното й отверстие, а през това време самата тя галеше връхчето на своята нефритена пещера /мястото, където е разположен клиторът/ с нежните си пръстчета. Затова той й каза да се повдигне на ръце и на крака като кобила и след това мушна нефритеното си стъбло /фалоса/ в цветето на аналното отверстие. А тя, протегнала ръце надолу, започна да си играе с връхчето на нефритената пещера.”
Според някои древноиндийски трактати, добре подбраният анален секс  с едновременна стимулация на клитора и  влагалището с пръсти и мазила – е лечебен за жената, засилва нейната енргия в първата и втората чакри. Древноперсийски миниатюри показват как жена, застанала права до дърво, е обладана отзад на ануса, докато мъжът е пъхнал пръсти във влагалището й, и нежно гали и разтрива клитора...”
Активен
donna
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 128


« Отговор #21 -: 21-05-2013, 18:48:29 »

Към  titan - титан, борбата в света е между доброто и злото и полето на тази борба е човешкото сърце. Тази борба е съвсем реална, с всяко действие или помисъл ние определяме към коя сила принадлежим. Чрез прошката ние ограничаваме злото в света, нашата мисия на земята е тази - да се ограничи злото в света. Затова е необходимо и смирението - чрез него се побеждава злото. Това съвсем не е слабост, дори се изисква много голяма духовна сила за да се смири и прости човек. Смиреността няма нищо общо с овчедушието, това човек прави съвсем съзнателно. По - долу ще дам и пример с такъв човек.

Към Бате Бино - може и да не съм права бате Бино, но мисля, че егото е най - лошата черта в християнството -  гордостта. Отиди в Св. Александър Невски в София. Почти всеки ден сгушен в ъгъла до вратата стои дядо Добри и събира милостиня - не проси, а събира милостиня за храмовете. От тези пари не ползва и стотинка. Целува ръка на всеки, който му даде пари. Ако му подадеш закуска, така ти се покланя, че ти става неудобно...Има ли този човек его? Кой човек с его ще тръгне да целува ръка на всеки? За мен това е човек на едно много високо духовно ниво, въпреки че вече не говори свързано, все пак е на 98 години и макар че няма его, има всичко. Но то е вътре в него и ние не го виждаме, само можем да го усетим. Така е и с всички, на които казваме Свети...Те не са имали его, но са имали всичко  Smiley
Активен
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 842


Един ученик на пътя...


WWW
« Отговор #22 -: 21-05-2013, 22:13:18 »

Емо, мисля, че с тази история ми се изясни всичко за егото!   търкалям се от смях

Понеже споменахте будисти, искам да ви зарибя с историята на дзен майстора Иккю. Хем просветен, хем пияница и чест клиент на публичните домове. Подобна е историята и на Алън Уотс (Alan Watts), човек оставил много дълбоки прозрения, но същевременно алкохолик. И сега да питам, тези хора победили ли са егото си? Елиминирали ли са всяка следа от него? Или са го потиснали и са били фалшиви?
Активен

Time waits for no slave!
-- Napalm Death
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #23 -: 22-05-2013, 05:38:30 »

Donna, моля те , юдео-християнски простотии не ме интересуват, нито прошки, религиозното овчедушие е най-страшното нещо. Сега ще ви дам едно материалче, върху което да помислите ако можете да извършвате такива действия, разбира се  ухилен  ухилен  ухилен   http://ufonlo.blog.bg/novini/2013/05/20/.1112015    Не казвам,че е истина или самата истина или чистата истина, но това е свързано с неща, които сънувам напоследък, опитвайки си да си спомня нещо. Тъй като имам преживявания в тази сфера считам всички писания за его и прошка за абсолютно безсмислени за МЕН, особено за прошката. Ако някой все пак разбере , прочитайки материала, това , върху което искам да концентрирам вниманието ви ще се получи една много градивна дискусия. Все пак е една различна от представите ви за живота гледна точка Smiley
Активен
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #24 -: 22-05-2013, 10:32:30 »

Емо, мисля, че с тази история ми се изясни всичко за егото!   търкалям се от смях

Понеже споменахте будисти, искам да ви зарибя с историята на дзен майстора Иккю. Хем просветен, хем пияница и чест клиент на публичните домове. Подобна е историята и на Алън Уотс (Alan Watts), човек оставил много дълбоки прозрения, но същевременно алкохолик. И сега да питам, тези хора победили ли са егото си? Елиминирали ли са всяка следа от него? Или са го потиснали и са били фалшиви?

Като назовем нещата по определен начин ние в някаква степен ги трансформираме. Невинаги тази трансформация е близо до истината.  Това имах предвид с историите за егото: нито ги отричам, нито ги приемам. Просто това не е моя филм. На който му харесва, да си го гледа намигам

Затова смятам, че теоретично е напълно възможно да си пияница и чест гост на публични домове -  и да си майстор в дзен-будизма   Grin

А иначе авторът на тази сърцераздирателна история е скъпият ни Генеша Cheesy И той говори за духовни неща, но това не му пречи да печели пари, и да говори за това доколко е възможен аналния оргазъм при жените. Който иска, да му вярва.  Това, което на мен ми върши работа, аз го вземам и ползвам. Рано е да мерим, мачът /животът/ продължава. Меренето, ако го има, става евентуално накрая.
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3873


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #25 -: 22-05-2013, 10:47:12 »

Емо , от текста, който приложи по-горе , се разбира, че жената е тази , която се е облагодетелствала от тази "процедура". . И че точно жената го е искала..( при това - много! Smiley )
Ти как всъщност правиш извода , че мъжът е "животното, което гледа собствения си кеф и я кара да върши гнусни неща" ?  И къде е "егото"  в конкретния случай?  амии... знам ли
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #26 -: 22-05-2013, 10:56:06 »

Тук вече трябва да пуснем анкета сред представителките на нежния пол. Но моите скромни впечатления са, че повечето бягат от подобни занимания като дявол от тамян  Grin А тука нашият Генеша един вид ги навива: "не се притеснявайте, то всъщност може  и да е хубаво, вижте я тая дето напила мъжа си и зорелем го накарала да я похтити отзад"  Cheesy
Та, в този контекст го казвам. Иначе, да, строго погледнато - тук дамите са всъщност с голямото /анално/ Его  намигам

Его е да накараш някого да направи нещо против волята му, за да си доставиш телесна животинска наслада. Или пък да го манипулираш или напиеш, за да направиш неприемливото предложение по-приемливо.
Его е и, когато го правите по взаимно съгласие. Защото, без лично участие тия неща не се получават, или поне на мен не ми е известно как става тази работа.

Вярно, има и техники като "тантра", които твърдят, че се сливали с Вселената, и вероятно е така, но без конкретни атрибути това няма как да стане.
« Последна редакция: 22-05-2013, 11:03:15 от emo75 » Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992« Отговор #27 -: 22-05-2013, 14:36:50 »

Емо, моето его в момента се опитва да ме накара да те убеждавам, че си като кон с капаци, но ме мързи вече да ти чета постовете  ухилен Дано имаш щастлив личен живот поне. Пък и тва дали си кон или не, е мое мнение, може аз да съм.  търкалям се от смях При всички положения, малко теория на психоанализа няма да ти е излишна, защото виждам от последния пост, че дори не си напълно наясно какво е его, а само с частични проявления.

Титански, тая статия е доста sci/fi, но и на други места съм чела/гледала, как хора, които излизали от телата си, обясняват за някакви "екрани". Поне беше интересна. ухилен
Активен

Psychonaut
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #28 -: 22-05-2013, 15:19:19 »

Ех, винаги се стига до личния момент... и защо като се изгубят мисловните аргументи започва ръфането за щастливия личен живот. Това си е доста злобничко и типично по женски, ама, карай  намигам
 
Иначе по същество:
 
Психонализата ли е измислила понятието "Его", същото понятие ли ползват будистите, християните, атеистите, комунистите, извънземните? Нали това беше питането на бате Бино... Дай си твоето определение, мен ме зарежи. И после като го определиш, разсъждавай на тема да мачкаш или не въпросното Его.

И какво толкова си чела от тази психоанализа, че аз да не знам - просветли ме, ако желаеш  Grin

И аз се надявам ти да си много щастлива, макар че не това е темата на разговора flowers2
« Последна редакция: 22-05-2013, 15:26:10 от emo75 » Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992« Отговор #29 -: 22-05-2013, 16:50:41 »

Къде пиша, че си мачкам егото?  ухилен  
100 пъти казах, че правя точно обратното. За кво да пиша, като никой не чете.

За личния живот не исках да прозвучи като заяждане, а по-скоро - дано си щастливо изключение, понеже не познавам хора с такова мислене, които да го имат.(аз не познавам всички хора все пак)  амии... знам ли Но си прав, не мога да очаквам да не го приемеш като заяждане.
« Последна редакция: 22-05-2013, 16:52:57 от Theodora » Активен

Psychonaut
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #30 -: 22-05-2013, 18:35:11 »

Тита, ето още едно интересно четиво, всичко е доста скай-фай , но имам странни сънища и спомени , както и говоря с други като мен със същите усещания и мисли.  http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/432-2012-10-17-14-23-35.html
Активен
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #31 -: 22-05-2013, 19:22:23 »

За Теди:
Интересно, как успя да разбереш какво е моето мислене от няколко поста във форума. И всъщност какво е моето мислене?! Че и житейски съвети започна да раздаваш. Не е хубав този подход. Съвсем приятелски ти го казвам. Обикновено така правят запалените ентусиасти по психологически книги и школи, които в желанието си да си докажат колко са прави във всичко, са склонни доста злорадо да се опиват от въображаемото чуждо нещастие. Един вид, всеки, който не е чел прочетените от мен книги  и не мисли в моите понятия, няма право на щастие. Сори, ама, и преди психоанализата или каквото и да е там, което четеш, хората прекрасно са се справяли с живота си по някакъв начин. Нито Юнг, нито Фройд, нито Адлер и т.н. не са измислили  Вселената. Просто са предложили едно тълкувание, което за момента /началото на 20-ти век/ е вършило работа на много хора в индустриалните общества. Днес и тези напъни са вече история. Не ги подценявам. Просто казвам, че не са нищо по-различно от всичко случило се в човешката история.

Нещо не мога да схвана темата или целта на спора ти с мен.
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992« Отговор #32 -: 23-05-2013, 07:37:38 »

Това е още "по" наистина. Титан, другия път да разкажеш за тея сънища и спомени. Аз нищо конкретно не съм имала с моите "извънтелесни" преживявания, но пък може да ми светне нещо знам ли  ама че съм Тези богомолките ми напомнят малко на рептилската раса, въпреки, че там историята е друга.

Емо, за 3-ти път не ми отговаряш на въпроса(Къде пиша, че си мачкам егото? ), не знам що изобщо ти чета коментарите.
Активен

Psychonaut
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3873


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #33 -: 23-05-2013, 12:27:57 »

МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ!
 
Получих ЛС от наша съфорумка , в която ме упреква, че  настоящата тема  е "доста далеч от идеята на форума".  Вие  на същото мнение ли сте?
Напомням - темата е в раздел "духовно израстване" ! Разгледайте останалите теми в раздела и кажете с какво тази е по-маловажна от тях.
 (Самият раздел беше спорен още навремето ,  но администраторът така или иначе  го добави, преценил го е като важен. )  

Подразнила се е , че пускам теми , които предварително съм обявил за "табу". Тоест - обвинен съм, че не спазвам собствените си препоръки ( злоупотребявайки с модераторския си статус )  
    Затова нека за пореден път да го кажа , за да няма повече недоразумения ( породени от това , че не се чете внимателно! ) :
САМО ДВЕ СА ТЕМАТИКИТЕ , по които  модераторите сме взели решение  да не се пускат теми - 1. За или против хомосексуалността и 2. За и против религията ( и в частност - християнството)  

(Процедирано е само  в  интерес на  форума -  да се запази такъв, какъвто е сега. Който не е съгласен , да пусне една анкета , ако има болшинство , ще отключим и "забранените" тематики. Само че - да се избере и човек , който да разчиства батаците, моят ресурс от нерви вече е на изчерпване  тъжен... чак ще ревна )

« Последна редакция: 23-05-2013, 12:31:12 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 842


Един ученик на пътя...


WWW
« Отговор #34 -: 23-05-2013, 15:06:49 »

За конкретните религии (както в онзи случай с християнството) съм склонен да забраняваме дискусиите, защото винаги има някой обиден и винаги се стига до "моята религия е по-хубава от твоята". Дори и временно да затихнат такива теми, след някой месец все се намира някой нов християнин/мюсюлманин/евреин/йога/будист/мормон, който първо там бръква.

Настоящата тема почна обещаващо и не мисля, че можем да навредим на някого като си почешем клавиатурите за егото. Аз например мислех да разточа един локум, че има вариант хем да не се потиска егото, хем да не му робуваме, но на два пъти ме домързява да пиша толкова. Междувременно се получиха някои интересни развръзки там покрай нефритената пещера и вече се чудя дали темата остана сериозна.

Искам да обърна внимание, че не е нужно да се следят всички теми във форума. Аз опитвам да преглеждам всичко, но ако не ми се налагаше, спокойно бих прескачал някои теми, които ми идват "далеч от идеята на форума".
Активен

Time waits for no slave!
-- Napalm Death
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992« Отговор #35 -: 23-05-2013, 16:04:33 »

От модераторите не съм виждала пристрастно отношение до сега. Не виждам нищо в самата тема, което да предразполага религиозни предпочитания! Това, че има нерелигиозни във форума си е тяхно право.  мъдър

 Няма начин да се постигне успешна детоксикация и физическо здраве, ако не се човърка в дълбините на съзнанието. Егото е основен укривател на подсъзнателни модели, които ни вредят, така че присъствието на такава тема, за мен е с тежест на всеки вид лечебен глад или система за пречистване.
« Последна редакция: 23-05-2013, 16:08:48 от Theodora » Активен

Psychonaut
стефан
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #36 -: 23-05-2013, 22:46:50 »

..С какво тази тема е "неподходяща" за този форум?Или просто не е "удобна" за четене и дискутиране за някой?Теди по-горе казва доста ясно и кратко,защо би трябвало да има еднаква тежест и тук. браво, аплодирам
Всеки сам си знае "кусурите",какво би го афектирало или подразнило в даден момент примерно?! слънце
Активен
salvaje
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 303


« Отговор #37 -: 23-05-2013, 23:07:42 »

Всъщност това е перфектната тема. За повечето други теми можем само да говорим. А егото можем и да го демонстрираме съвсем нагледно като почнем да се заяждаме кой е по-прав. Grin само трябва по-често да разведряваме обстановката...дали с анален секс, дали с нещо друго...
Активен

Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak
Elea
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 36« Отговор #38 -: 24-05-2013, 13:29:22 »

Бате Бино , СПОРЕД МЕН , по-долу ще намериш правилния въпрос, който мисля, че несъзнателно прикриваш зад въпроса за Егото. А от отговора ти на него , ще разбереш , че ти нямаш проблем с Егото , проблема е на друго място.......според мен , а аз ....... аз съм тази на която после ще напишеш ,в каква грешна посока съм отишла и че съм много заблудена по отношение на теб , че не те познавам изобщо , понеже не съм изчела всичките ти 2 142 поста във форума и не те познавам на живо , за да имам правилна преценка за теб. И сигурно ще бъдеш прав . Но дори и 1% вероятност да има в това  да се окаже , че съм усетила правилно проблема и че ще ти даде някакъв отговор, който ще ти е от полза , значи си е струвало да го напиша.


Истинската стойност на пръстена

- Учителю, идвам при теб, защото се чувствам толкова жалък, че нямам желание за нищо. Казват ми, че за нищо не ме бива, че нищо не върша като хората и съм непохватен и много тъп. Как да се поправя? Какво да сторя, че да ме ценят повече?
Без да го поглежда, учителят му рекъл:
- Съжалявам много, момко. Не мога да ти помогна, защото първо трябва да реша един личен въпрос. Може би след това... - И след кратка пауза добавил: - Но ако склониш да ми помогнеш, ще се справя по-бързо с него и после може да ти помогна.
- О...колко се радвам, учителю - измънкал момъкът, разбирайки, че отново го подценяват и пренебрегват.
- Добре - продължил учителят. Свалил пръстена от кутрето на лявата си ръка и като го подал на момчето му рекъл: - Яхни коня, който е навън и иди на пазара. Продай този пръстен, защото трябва да изплатя един дълг. Постарай се да получиш възможно най-високата цена и да не скланяш за по-малко от една златна монета. Тръгвай и се върни по-бързо с жълтицата.
Момъкът взел пръстена и тръгнал. Щом стигнал до пазара, започнал да предлага пръстена на търговците, които го поглеждали с известен интерес, докато не споменял цената, която иска. Отворел ли дума за златната монета, едни му се присмивали, други му обръщали гръб и само един старец си направил труда любезно да му обясни, че една златна монета е твърде голяма цена за този пръстен. Някой се смилил над него и му предложил сребърна монета и медна съдинка, но заръката била да не скланя на по-малко от жълтица и момъкът отказал.
Като предложил пръстена на всички, които срещнал на пазара, а това били повече от сто души, отчаян от неуспеха, той яхнал коня и се върнал при учителя. Колко би искал момъкът да има златна монета и да я даде на учителя, за да се отърве той от дълга си и най-сетне да го посъветва и да му помогне.
Влязъл при стареца.
- Учителю – рекъл, - съжалявам. Това, което ми заръча е невъзможно. Сигурно щях да получа две-три сребърни монети, но не мисля, че можех да заблудя някого, за истинската стойност на пръстена.
- Това, което каза, е много важно, млади приятелю – усмихнат отвърнал учителят. – Първо трябва да узнаем истинската стойност на пръстена. Яхай пак коня и върви при бижутера. Че кой ще знае по-добре от него? Кажи му, че искаш да го продадеш и питай колко ще ти даде за него. Но каквото и да ти предложи, не го продавай. Върни се тук.
Момъкът отново яхнал коня. Бижутерът погледнал пръстена под светлината на масленичето, разгледал го под лупа, претеглил го и после казал на момчето:
- Момко, кажи на учителя, че ако иска да продаде пръстена още сега, не мога да му дам повече от петдесет и осем златни монети за него.
- Петдесет и осем златни монети ли? – възкликнал момъкът.
- Да – отвърнал бижутерът. – Знам, че след време може да вземе към седемдесет монети, но ако го продава спешно...
Момъкът много се развълнувал и препуснал обратно към дома на учителя, за да му каже новината.
- Седни – рекъл му старецът, като го изслушал. – Ти си като този пръстен: рядък и скъп накит. И като него, можеш да бъдеш оценен само от истинския познавач. Защо си тръгнал да искаш от всеки да види истинската ти стойност?
И като казал това, сложил отново пръстена на кутрето на лявата си ръка.
Из „Нека ти разкажа”
Хорхе Букай
Активен
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 842


Един ученик на пътя...


WWW
« Отговор #39 -: 24-05-2013, 15:12:32 »

Елеа, вижда се, че нещо не си доволна от темата или модерирането. Да разбирам ли, че на теб не ти харесва пускането на тази тема и модераторите сме блокирали подобна тема идваща от теб? Ако е станало така, най-вероятно се е получило покрай несъгласуване на това какво точно да се допуска. Мисля си, че ще е най-добре да пуснеш отново темата, която те интересува.

Хора, давайте по-леко с обижданията и наранените чувства (нямам само този случай предвид -- натрупаха се няколко такива напоследък). Това е само интернет форум.  амии... знам ли
Активен

Time waits for no slave!
-- Napalm Death
Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоДуховно израстванеТема: Да се опитаме ли да формулираме какво точно е ЕГО ? :)
Отиди на: