Привет на всички съфорумци! Много полезна информация има в този форум, за което съм благодарна, че мога да прочета.
Бих искала да поставя въпроса за ацидозата, ацидозния пик и как да разпознаем момента кога да прекъснем гладуването.
Ще се редвам да чуя от по-опитните как разпознавате ацидозния пик, след който решавате да прекъснете гладуването, за да не се компрометира резултата от цялата работа. Знам, че всичко е строго индивидуално, но все пак има и общи неща! Аз съм в провеждала твърде кратки гладувания, и мисля, че досега не съм стигала до такъв пик, само съм чела, че е съпътстван от:
- спиране на сваляне на теглото;
- някакви по-изострени реакции на организма - физически или психически, или изостряне на някакво по-ново или по-старо прекарано заболяване.
На осми ден от гладуването съм - първите 3 дена бяха пълно сухо, оттогава съм на водно/уриново (пия, колкото ми се пие, не се наливам с по 2-3 литра) и честно казано досега не съм усетила друго, освен обичайната немощност, по-лесно изморяване, леко завиване на свят при рязко ставане, голям студ (особено последните 2-3 дни), силно обложен език (отново от днес, такъв беше през първите 3 дни, когато бях на сухо, после леко избледня, но днес пак е силно обложен), накъсън сън, макар и сравнително ползотворен.
Единствената болежка, която забелязвам от 3-4 дни, и едва тая нощ се усетих откъде идва, е една болка в дясното ребро отпред - преди 4 години си бях пукнала реброто и месец и половина ме боля по същия начин, та явно организмът връща лентата назад, което ме навежда на още един важен въпрос:
Доколкото съм чела, при гладуването първо се проявяват най-скоро прекарани болежки и заболявания - т.е. в хронологичен ред отзад напред. Така ли е наистина или е пак индивидуално?
Т.е. с една думи въпросите ми се отнасят до това КОГА ДА ПРЕКЪСНЕМ ПРАВИЛНО ГЛАДУВАНЕТО, КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЗНАЦИТЕ НА ТЯЛОТО, ЗА ДА НЕ РАЗВАЛИМ РЕЗУЛТАТА ОТ ЕВЕНТУАЛНО ПОСТИГНАТОТО?
Благодаря предварително на включилите си!