Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възстановяване и поддържане на здравето  (Прочетена 123096 пъти)

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #280 -: 23-03-2017, 20:03:25 »

Деска, лично аз никого не осъждам. Дори толкова съм "надобрял", че почти всеки ден си казвам, че не осъждам и тези, които непрекъснато лъжат и грабят мнозинството хора - в България и по света...

В тая тема пиша неща, главно свързани с възможностите ни да възстановим и поддържаме здравето си на толкова високо ниво, че да можем да търсим щастието... В този смисъл всеки подход, всяко действие, всяка мисъл, вяра, медитация, храна, вода, упражнения... които можем да ползваме, трябва да ползваме.
Колкото хора, толкова различни светоусещания, особено при настъпили някакви изменения на здравето. Затова и възможните пътища към изцеление може да са леееко различни за всеки.
Вече от години безсилно наблюдавам (но поне спрях да се обвинявам), как някои хора не приемат никакво ново знание, особено ако то е от неавторитетен източник. От една страна не се наемат да разсъждават дали новото лечение е истинско или не. От друга, особено при лекари с класическо, официално образование, но и при много нелекари, просто хора, самата мисъл, че ако приемат сега едно ново и съвсем различно от досегашните прилагани лечения, това би означавало, че всички досегашни знания, целият огромен труд, всичко е било ...грешно. Това не могат да приемат и решават да останат в познатите "води", независимо от всичко. Бяха години, когато се обвинявах, че не обяснявам правилно и т.н. Сега приемам съвсем спокойно правото на всеки да решава за себе си.
Никой не се родил научен, никой няма да научи всичко, дори и да живее 10 живота... Но да се отказваме от учене на нови неща... това не го разбирам - все още.
Също не разбирам неугасващият стремеж да се правят саркастични забележки и се изостря тона на толкова трудно осъществяваното писмено общуване. Стремящият се към нови знания и умения човек, като срещне някакъв неясен или неверен, според него, текст (напр. в този форум), може спокойно да зададе уточняващ въпрос, да приведе някакви доказателства, други факти, сведения, данни или дори знания, АКО има за цел да си изясни истината. И да помага на други хора да научат нови неща. Но, постепенно се научавам да приемам и този тип "общуване".  :flower:
И както казва Ели, оздравяването е път, не е еднократно действие. Път, който всеки извървява - в този или в друг живот. С по-голям или с по-малък успех, ако изобщо е сигурно кое е успех...
В забързания живот не е толкова лесно да действаме въпреки непрекъснатото, многостранно и все вредно въздействие на средата. Продължавам например да имам случаи, в които неволно създавам притеснения на себе си и на хора, като не искам да ям и пия това, което те са приготвили, не понасям пушене, искам да проветрявам стаите независимо от температурите...
Какво например да си купи и обядва за 30-40 минути претовареният от работа служител? Ако колегите му не си носят вегетариански или други "странни" приготвени от къщи храни? Какво да пие като 300 милилитра пресен сок (= "фреш") струват колкото кило плодове? Не казвам, че е лесно.
Пък аз твърдя, че е много лечебно да изградим дълбоко в себе си вяра. Вяра в изцелението, в доброто, че са необходими продължителни усилия, че колкото повече трудности преодоляваме, толкова по-високо ще стигнем...
Изглежда, "такъв е животът". Добре!
Да оздравяваме заедно! :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #281 -: 24-03-2017, 08:30:58 »

Вов,
правилни са твоите разсъждения.Човек само може да посочи някакви пътища за изцеление, които според него са правилни.Но този, който е заболял от някакво заболяване трябва да приеме правилният път.За да се постигне наистина някакъв резултат в лечението.
Преди години, когато Мария е била много зле се е молела и е казвала :  " Господи, посочи ми пътя за да мога да си излекувам поне една болест  ! Ако ми посочиш пътя аз ще тръгна по него. "
След време става така,че тя прочита много книги, научава за гладуванията, за кълновете и за суровата храна.
Но и до сега не е нарушавала този режим.Много добре знае,че Господ и е посочил пътя, а тя когато е търсила здраве сега трябва да е упорита и да не нарушава постигнатото.
Така,че само ако искаме не става.Трябва да искаш, да търсиш здраве, но когато ти се даде път да съумееш да разбереш,че Господ ти дава изпитание, но това е за твое добро.Мария е вече почти 80 годишна, а още на 55 години са и давали само 2 - 3 месеца живот.Така,че не е лесно.Сам Господ проследява дали ние проявяваме твърдост, упоритост, дали сме силни да изпълним това, което ни се дава.И за това си получаваме и резултатите - живеем без болки и без даване на пари по лекари.
Ако хората осъзнаят едно нещо - трябва да търсят , сам Господ казва : " ТЪРСИ И ЩЕ НАМЕРИШ, ИСКАЙ И ЩЕ ТИ СЕ ДАДЕ ! ".Но когато се даде пак се дава изпитание - трябва да си упорит да изпълниш.
Иначе само така да искаш с магическа пръчка да си здрав няма как да стане.Всички искаме да е лесно, обаче не ни се дава както ние искаме, а както иска Господ да ни даде.Всички свети отци са разбрали,че е така, но са били много смирени т.е. оставяли са хората да вземат своите решения без да налагат своето мнение.Много добре се знае, писано е и в житията на светиите как Господ изпитва човека, а след това го и възнаграждава за търпението, смирението, покаянието за греховете и послушанието.
Поздрави !
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #282 -: 25-03-2017, 16:51:52 »

Да, Ели, искам да подчертая 2 важни неща:
1. Веганско или вегетарианско хранене, или нещо близко до тях. Много е трудно, дори мъчително, да се променят хранително-вкусови навици, изграждани и затвърждавани с десетилетия, включително от детска възраст. Това, с което сме "закърмени" от ранно детство, всички миризми, начин на приготвяне на храната (често - готвене 1 голяма тенджера и ядене поне 3 дни от нея), съчетаване на видове храни и т.н. много често се предава на трето поколение, особено вечерното хранене и са бетонирани в главите ни. И хората, които искат да променят храненето си, полагат огромни усилия, измъчват се с години, без особени резултати.
За да можем сравнително лесно да си върнем първичните, истински вкусови нагласи, подкрепени с нови знания и започнати поради някакво страдание, е необходимо първо да изчистим докрай тялото. Много е важно, че при въздържане от храна освен тялото, се чистят усещания, нагласи, изостря се много чувствителността на обонянието и вкуса. Когато тези процеси са съпроводени и предхождани от придобиване нови знания за храните, техните свойства, нашите потребности и имаме подходяща среда, пренастройването на вкусовите усещания е много пъти по-лесно. Съответно е по-лесно и придобиването на нови знания, дори човек започва да търси, да се интересува и да запомня новости, да опитва различни съчетания.... с все по-големи успехи. Никой не е казал, че здравословното хранене трябва да е скучно, лишено от вкус и неприятно за хората. Точно обратното! Само трябва толкова много да се обичаме, че да извършим правилно необходимите действия! Да не искаме и да не се самозалъгваме, че това, което други хора са постигнали за примерно 5 години, ние ще постигнем за 5 месеца, ей така, с няколко разговора... Непрекъснато получавам подобни уж скрити въпроси - това как се прави, онова не е ли опасно...
2. Както казва Ели, като тръгнем по пътя, е добре бързичко да си дадем сметка, че "ПЪТ" означава завои, подеми, спадове, продължителност... Тоест, означава време. Излекуването и поддържане на отлично здраве е непрекъснато, то става част от нас, продължава до края на живота ни. Изобщо не е възможно да се "излекуваме" - примерно за 1-2 месеца и след това пак да си водим предишния начин на живот, който ни е довел до страданието, и да си стоим здрави.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #283 -: 26-04-2017, 16:06:12 »

Хм, приятели и съфорумци! Тук като си говорим за здраве и  влиянието на паразитите в нас и покрай нас, достигнах до следното "мъдро" прозрение:
Много пъти сме чували от баби и дядовци, а аз многократно и категорично препоръчвам на моите курсисти, първо правило на храненето:
1. Първо огладнявам добре, осезателно, категорично и ясно, и чак след това приемам храна.

Сега, във връзка с невъзможността да се изолираме от паразити и техните яйца, спори и всякакви неуловими, неизмиваеми форми на пренасяне, ми изглежда съвсем ясно, че в стомаха на добре изгладнелия човек има по-голяма вероятност те да бъдат унищожени от киселата среда, отколкото в стомаха на човек, който се храни без да е дочакал такова силно изгладняване.

От бабите и дядовците съм чувал примерно "Работи, не похапвай, докато приготвях храната не похапвай, чак като огладнееш силно, стане всичко готово, като седнем всички да се храним, тогава яж..." С времето това ми изглежда все по-мъдро. Вероятно и вие сте чували подобни препоръки?
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4021
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #284 -: 26-04-2017, 16:58:46 »

Е това вече не го знаем, Вова - при какви порции каква киселина се отделя :)

Второ, препоръката касае много повече самата физиология на храносмилането, отколкото паразитите :)
( постъпване на следваща порция храна ,преди да е напуснала предходната, силно натоварва организма,  даже с времето може и да повреди стомаха. Влошава и самото храносмилане, което на всеки етап си изисква съответното PH  и съответните ферменти  )  Това трябва да се има предвид и от модерните днес нутриционисти, които често препоръчват хранене по 5-6 пъти на ден. Както и от тези, които им вярват :)  Многото хранения са допустими , само при положение , че  някои от тях са плодови. Между нормални хранения с готвена манджица трябва да има поне 4 часа.  

и трето, ти пропускаш, че не само солната киселина , но и силният алкален жлъчен сок също мори паразитите.
Не по-малко важен е. Даже е възможно да е по-важен от киселината. Изхождам от обстоятелството, че един ( алкален ) жлъчен рефлукс е по-разяждащ за хранопровода в сравнение с "класическият" , "киселинен" рефлукс.  
« Последна редакция: 26-04-2017, 17:00:24 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #285 -: 26-04-2017, 22:15:06 »

Вероятно не се изразих ясно: Вярвам, че ако човек започва хранене САМО след като е огладнял силно, е по-вероятно попадащите в нас с храната, въздуха и течностите паразити, техни ларви, яйца, спори и пр., да бъдат унищожени от състава, съдържанието и (електро)химичните свойства на стомашните и други сокове, които произвеждаме.
И също вярвам, че 1 - 2, най-много (но рядко) 3 хранения на ден са правилният подход.
Както знаем, е добре храненето да се почва освен след огладняване, само в добро/отлично настроение, с благодарност, радост от вкуса и свойствата на храната..., тоест, всяко хранене е малък празник. Е, ако ядем 5-6 пъти на ден, едва ли може да се получи.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #286 -: 27-04-2017, 13:56:03 »

Вов,
можем много бързо да се излекуваме от дадена болест според мен, но трябва да се даде обещание пред Бога и ако е Неговата воля изцелението става много бързо.Аз след около 2 седмици след даване на обещанието си излекувах ръцете.Обаче иначе без да дадем обещание и без то да е прието от Господ изцеление по наша воля става трудно.Обикновено се дават някакви изпитания за да подобрим здравето.И то подобряването не става лесно за няколко месеца, понякога трябва да изминат години или това подобрение да го има само при спазване на някакъв хранителен режим и то до края на живота.
Лесно няма, всичко е трудно и мъчително понякога.Обаче ако човек все пак има силна вяра и силна воля всичко е възможно.Пътят е труден, не е никак лесен, но без усилия няма как да стане.Вярно е , че хората от деца са захранвани с един тип храна, а след това при болест се налага да използват друг тип храна.Обаче такъв е живота, не всичко е " Цветя и рози ".Има и тръни, и бодили и " Който издържи до край той ще бъде спасен ".
Така,че хората трябва да полагат някакви усилия в една или друга посока, да знаят каква е Божията воля, защото просто тази Божия воля определя и нашият път на тази земя.Понякога Бог дава някоя болест за да промени човека към по - добро.Да засили неговата вяра, да му вдъхне упоритост и да укрепи волята му.
Поздрави !
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #287 -: 02-05-2017, 22:52:36 »

Да, Ели, смятам, че си права. Вярвам, че ако разглеждаме "болестите" си като възможности за научаване на нови неща, за самоусъвършенстване и т.п., можем да постигнем много - в най-широк смисъл. Обратното би станало, ако само се вайкаме, ядосваме, проклетисваме и търсим причините някъде извън нас.
В този смисъл по-добре само да благодарим... Каквото и да ни се случи, то е било най-доброто възможно, което Бог е отредил за нас.
 Каквито и промени да искаме да се случат, е добре да започнем с промяна в нас, още повече, че тя е единствената, която можем да постигнем в дългосрочен план...
Изобщо, ако разгледаме въображаем човек, бих казал, че той едва ли може да свърши някаква "Х" отговорна работа, след като/ако не може да осъществи и поддържа такова важно и лесно нещо като личното здраве.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #288 -: 03-05-2017, 09:08:35 »

Да, Вов,
точно така разглеждат болестите Светите отци.Те пишат,че болестите се дават за очистване на душата и тялото.А щом го пишат значи е вярно, не биха си позволили да пишат неверни неща.Всичко, което им е казано е от Святият дух и никой не може да го измени.Болестта ни кара да търсим в една или друга посока , а търсещият човек намира много и много би могъл да подобри и промени в самия себе си.
Така стана и когато аз се разболях, много неща промених, научих, тръгнах по пътя на вярата, усъвършенствах се, както и много страни на характера се променят.Човек се смирява от болестта и започва по друг начин да разсъждава, радва се на малките, невидими за обикновения човек неща.
Така,че нека всеки, който има проблеми със здравето да търси и намира своя път, своята съдба и да следва и изпълнява Волята Божия.Ако Господ ни даде тук на земята нещо да понесем ние и да искаме не можем промени съдбата си.Но този кръст ни е за спасение, за промяна, за усъвършенстване за да стигнем достойно кръста, който е понесъл Христос.А неговият кръст на Разпятието е най - тежкият кръст и той не може дори и да се сравни с кръста на обикновения човек.Така,че всеки болен нека си припомни Кръста на Христос и да си каже,че неговият кръст е много, много по - лек и да се смири.Христос е понесъл тук на Земята много страдания, бил е по различен начин унижаван, хулен, а въпреки всичко е показвал чудеса - лекувал е, възкресявал е мъртви.Знаел е,че Божията воля е била да бъде разпънат на кръст за да се изпълнят пророчествата за него.
Болестите ни се дават с определена цел, те не са случайни и всеки трябва да върви по пътя на самоусъвършенстването.
Поздрави !
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #289 -: 31-05-2017, 09:21:00 »

Приятели и съфорумци,
По стръмния път на Здравето, във връзка с обсъжданията за солта, да не забравяме и следните връзки, отношения и зависимости, пряко влияещи на възможностите ни за неговото възстановяване и поддържане (на здравето).

На мнозина са известни лично, а всички сме виждали, хора, които при огладняване стават раздразнителни, разтреперани, примерно от вратата "влизат в хладилника" или почват да говорят за хранене, или почват да ...се хранят още на улицата, преди да са донесли купената храна в къщи. Толкова нетърпимо им се яде. И в повечето случаи - определен тип храна, не каква да е!

Тези състояния не са просто и само "спадане на кръвната захар", "силно изгладняване" и др. п. Те са предизвикани от групи паразити в нас, които чрез съединенията, изакани, влияят на нерва наречен "вагус" (блуждаещ нерв), който е пряко свързан с мозъка. Също отделяните от паразити вещества се разнасят от кръвта и лимфата по цялото тяло и предизвикват яростно нахвърляне на храна. В американския медицински език използват думата cravings (страстно желание, силен апетит) за описание на състоянието. И, веднага посочват решението:  :whistling2 - emotloader: срещу скромна сума предлагат специален пребиотик, с който да храним добрите паразити в тялото, те да се размножат много повече от лошите и така да станем 15 години по-млади и безброй други хубавини. Скромно пропускат да съобщят дали няма да се наложи да приемаме от техния пребиотик до... края на живота си примерно.

Аз пък твърдя, че ако се обичам достатъчно, правя всичко най-добро, което знам, за да подобря здравето си. Е, каквото е останало де, след тежки и продължителни невежи години няма как да стана на 25, но "каквото е останало", също е важно, също е приятно, за мен, за хората, които обичам...
Уверявам ви, усещането за свобода, независимост от дадена храна, способността с лекота да пропусна някое хранене, изобщо усещането, че се храня, за да мога да върша безброй приятни неща и т.н. и т.н.. а не обратното, Е чудесно.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

ogrizko

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 163
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #290 -: 31-05-2017, 20:35:55 »

Абе, аз уж се храня здравословно. Спрях с дюнерите, хамбургери, солетки, опаковани и т.н. Храня се с плодове и зеленчуци, ядки, манджи, хляб ...и това общо взето малко скучно. Обаче някак не мога да си овладея апетита, хем и противопаразитна програма уж следвам. И аз се чудя защо така ..може би изгладнявам повече и гълтам на по-големи хапки ...вие всички бавно ли ядете, добре ли ослюнчвате ...може ли пък това да е проблема, въпреки че не ми се струва чак толкова съществено?! Имам предвид, че дори като минат 15 мин. не се чувствам добре наситен и трябва да се натъпча, че да се усетя заситен :surpris_23:
Активен

Mia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 215
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #291 -: 02-06-2017, 08:47:50 »

Абе, аз уж се храня здравословно. Спрях с дюнерите, хамбургери, солетки, опаковани и т.н. Храня се с плодове и зеленчуци, ядки, манджи, хляб ...и това общо взето малко скучно. Обаче някак не мога да си овладея апетита, хем и противопаразитна програма уж следвам. И аз се чудя защо така ..може би изгладнявам повече и гълтам на по-големи хапки ...вие всички бавно ли ядете, добре ли ослюнчвате ...може ли пък това да е проблема, въпреки че не ми се струва чак толкова съществено?! Имам предвид, че дори като минат 15 мин. не се чувствам добре наситен и трябва да се натъпча, че да се усетя заситен :surpris_23:
Факт е, че колкото по-апетитни и вкусни храни ядеш, толкова повече апетит имаш.
Както е казал народът: Апетитът идва с яденето. Когато храната е осолена, сготвена по традиционния начин, със сол, мазнини и подправки, тя е по-вкусна.
Но ако искаш да се храниш наистина здравословно, а не традиционно, ще трябва да се откажеш от вкусните манджи и от мекият вкусен хляб.
Тогава, когато спреш да осоляваш храната си и да я приготвяш по традиционния начин, ще намалее и апетита.  tooth
Както казва един специалист по хранене: Здравословната храна не винаги е вкусна, но пък е полезна!  :kisss:  ;D
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #292 -: 02-06-2017, 22:43:53 »

Хммм, след години тренировки, които вървяха на приливи и отливи, но повече на приливи, вече са ми мноооого вкусни и приятни за ядене много или всички полезни неща.
Примерно, като съм много гладен, мога повече от 1 час старателно и с удоволствие да дъвча сурови плодове сутрин или зеленчуци - вечер. След това - някаква друга храна. Но, дъвченето го тренирах десетина години. И съм горд с постигнатото.

Суровите зеленчуци, почти несварените такива (в рибешка супа например), непрегорелият препечен хляб и др. ми станаха много приятни, а сладкишите, сладолед, мекия хляб и пр. вече не ме привличат изобщо, чааак след старателно и многократно чистене и също толкова старателно самовъзпитание. Месото и пушенето ми станаха неприятни след първото значимо въздържане от храна.
Практически всички видове алкохол са ми или безвкусни или дори неприятни - от доста отдавна.
Значи, посоката е ясна, остава да си вървим по пътя, да полагаме усилия, да си припомняме защо го правим...
Ако е интересно за някой: от 22 март 1988 г до сега общо, всичко, съм пил 2 пъти Фервекс и 2 или 3 пъти аспирин с вит. С.  Наближавам 30 години от тогава. :love_006 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #293 -: 18-07-2017, 18:12:40 »

Както стана дума в друга тема, хората винаги си мислим, че можем да подобрим божиите неща... суетност, горделивост, невежество, дори откровена глупост.
Последното се отнася особено до безропотното, безкритично приемане на предлаганите, красиво опаковани, съблазнителни и пр. НЕЩА ЗА КУПУВАНЕ. "Защо да ям слънчогледови семки, като мога (ми предлагат) - само "есенцията" - само олиото, а другото, кюспето, отпадъците... ги няма. Тоест, мисълта, че някой е направил храна - по-добра от колкото Бог, не ни притеснява изобщо.

Когато концентрат като олио, зехтин, рициново и др. масло потече и покрие стените на устата ни, на червата... то запушва пори и отвори и така прекратява обичайните движения на телесни течности. Тялото се стреми да възстанови нормалното си състояние и бързо изхвърля големи количества слюнка, лимфа, течности, за да отмие задушаващата гадост. При тези значителни усилия, се изхвърлят и голямо количество боклуци. В червата пък, голямото количество изхвърлена (отделена) течност улеснява изакването на наличната в червата храна.

Сега е лесно да разберем, че поглъщането на супер - свръх екстра върджин зехтин е или вредно или безполезно. Независимо, че имаме изградени вкусови динамични стереотипи. Те не се различават от стереотипите на пушачи, кафеджии, алкохолици, наркомани и др.п.

Съвсем друго е приемането на отлично сдъвкани сурови (или ферментирали, покълнали...) маслини, слънчоглед, орехи, лен, бразилски орех и пр. Те си съдържат всички природни ензими, витамини и минерали, за обработката на които всички хора сме ЕВОЛЮЦИОННО приспособени - последните 2,5 милиона години... 
Това е кратко казано, може да се добавят много подробности. :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #294 -: 10-09-2017, 21:54:25 »

Приятели и всички, стремящи се към здраве!
Нашето здраве се гради и зависи от огромен брой фактори. Един от тях е електричеството. Известно е, че много, или всички процеси, протичащи в нашата течна среда, са електрически, електрохимични...
Преди многото години акад. Микулин изследва, оцени и написа за значението на електрическото равновесие в нашите тела.
През всичките 2.5 милиона години еволюция на хуманоидите, та чак до началото-средата на миналия век, никой не е живял, електрически изолиран от Земята... През голяма част от времето хората са ходели боси и така всяко евентуално създадено "неравновесно" електричество се е отвеждало в земята, оставяйки телата им в равновесие. Безбройните електро-хим. процеси, протичащи в нас непрекъснато, са били винаги в равновесие, "нулирани". Подчертавам това, защото то се е повтаряло над 2 милиона години... И сега изведнъж, от появата на гумените (изобщо изкуствени) обувки, многоетажни сгради, ние се изолираме от Земята. Изкуствените тъкани, които ползваме за облекло, допълнително създават електростатични полета, (към грешно хранене и пр.).
Допълнително лошаваме състоянието си, като пребиваваме в помещения, които от гледна точка на земното магнитно поле са фарадеев кафез, тоест - частично сме изолирани от него.
Важно е също, че когато лягаме и се изправяме вечер, сутрин... и не движим тялото си в посока север-юг, пресичаме тези магнитни силови линии, които са останали неизолирани от железобетона. Това пресичане индуцира елекродвижеща сила в телата ни. Тя е много слаба, но ние спим с нея, със създаденото статично електрическо поле - нали сме изолирани по множество начини.
 Като имаме тези неща пред вид, можем да си помогнем, като ходим боси при всяка възможност, докосваме/държим заземени предмети, плуваме, вземаме душ, старателно избягваме изкуствени завивки, дрехи... :love_006 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

ogrizko

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 163
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #295 -: 11-09-2017, 09:32:21 »

Важно е също, че когато лягаме и се изправяме вечер, сутрин... и не движим тялото си в посока север-юг, пресичаме тези магнитни силови линии, които са останали неизолирани от железобетона. Това пресичане индуцира елекродвижеща сила в телата ни.
Ако не е проблем, може ли да обясниш какво имаш предвид, защото поне аз не схванах това със север-юг  :surpris_23:

Иначе доста неща казваш върху които да се замислим по-сериозно :pensif_29:
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4021
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #296 -: 11-09-2017, 10:52:24 »

И да не си го схванал, не е проблем  tooth  Важното е , че ако се заземяваш, всички натрупани заряди се неутрализират. Аз още не съм си пуснал проводник към земята, но  от зимата вече редовно бягам бос ( 4-5 пъти седмично, по тревната площ на стадиона )  и мога да кажа, че определено има страхотен ефект! Усещането също е неповторимо! До към 1-2 градуса съм бос ( дори и в дъжд) , при минусови температури слагам чорап.  
« Последна редакция: 11-09-2017, 10:54:42 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #297 -: 12-09-2017, 18:20:46 »

Магнитните силови линии на Земята (на земното магнитно поле), както на всеки друг магнит, са криви линии, излизащи от полюсите и с широки завои отиващи до другия полюс. Когато проводник или човешкото тяло, пресече тези, или други магнитни силови линии, в него (и в тялото) се създава "индуцира" електродвижеща сила (= електрически ток). Тоест, ние като лягаме и ставаме в посока изток-запад, си създаваме някакво количество статично електричество в телата и те не са електрически неутрални. Поради живеенето на високи етажи, изолирането на леглата, завивките и пр., така си стоим, заредени, докато не пипнем крана на чешмата примерно.
 Това (статично електричество) обаче се случва от много скоро, няколко стотин години, на фона на 2,5 милиона години еволюция. Промяната е внезапна и не сме приспособени за нея. [Например всички самолети, като няма как да се заземят за Земята, имат специално създадени ел.статични разрядници, през които създаваното на борда електричество се разрежда].
Според изследователи най-добре е да живеем  електрически неутрални. За това някои споделят, че са връзвали проводник между парното и пластина на крака си например... Така, поне нощем, докато почиваме, да сме неутрални, което е добре за здравето.
Разбира се ходенето и тичането бос има много полезни въздействия - освен непрекъснатото заземяване, се получава прекрасен масаж на биоактивните точки по ходилата, емоционалното въздействие и др.  :love_006 - emotloader:
« Последна редакция: 12-09-2017, 18:24:26 от Vov »
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

ogrizko

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 163
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #298 -: 12-09-2017, 18:28:00 »

Благодаря за коментарите. А иначе - така с чорапи като се тича става ли заземяването както трябва? И какви чорапи? ..като се замисля то за да не ми е студено на краката мога да пробвам и сега да речем да тичам с чорапи... ама трябва да е 6 сутринта, че да не ме зяпат мн като малоумен, че сигурно изобщо няма да изляза... tooth
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1098
 • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #299 -: 12-09-2017, 19:20:34 »

 tooth tooth tooth

Няма значение какви чорапи! Ще ме разсмееш... Те се намокряти провеждат всичко... и после се късат, нали са направени за обувки. Но можем да хожертваме няколко чифта, докато позаякне кожата на ходилата...  :love_006 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.387 секунди с 22 запитвания.