Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Палачинки от червено цвекло  (Прочетена 5732 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« -: 19-11-2009, 09:19:52 »

Днес започвам житния режим, но вчера харесах едни палачинки... та публикувам ги тук. Да не ги мисля!  Cheesy
Снимка на палачинките, както и снимки на различните етапи, можете да видите на сайта на създателите им - цък.

Рецептата е за 8 бр.

1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. ленено семе

1 ч.л. кимион*
1/2 ч.л. копър*
1/2 ч.л. семена от целина
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. черен пипер

1 1/2 ч.ч. цвекло на кубчета
1/2 ч.ч. портокалов сок
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. соев сос (nama shoyu)

1. Заливаме лененото семе с вода и оставяме настрана за 15 мин.
2. Мелим семената и прибавяме към лененото семе, след тях идва ред и на останалите съставки.
3. Тестото разстиламе върху хартия, оформяме  4 кръга и сушим 90 мин. Ако не е достатъчно твърдо, за да се отдели без да се начупи, оставяме за още 15-20 мин. Бавно и внимателно ги объщаме, връщаме за около 30 мин. като следим да не станат прекалени твърди.

Всяка палачинка  разделяме на 2, пълним с настрърган морков, чушка, зеле, сирене от кашу. Завиваме като фунийка и връзваме с панделка от морков.  Smiley

Bon Apetit!

Аз ще ги опитам след седмица - две.  ам-ам Бих добавила кълнове от люцерна, пресен магданоз или целина, че картинката ми се струва твърде червено-оранжева. Smiley
___________________________________________________________
* ако ползвате смлени подправки, трябва да сложите по-малко
« Последна редакция: 19-11-2009, 09:21:32 от vladi » Активен

marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #1 -: 29-11-2009, 11:59:30 »

малии, това звучи невероятно, как тъй не си ги пробвала още  мммм
Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« Отговор #2 -: 30-11-2009, 10:01:30 »

Хееей, Марулче, ти се върна!  ангелска целувка
Бях на житен режим  намигам Та затова се задоволявах само рецепти да публикувам. А и моите домашни как са нападнали червеното цвекло! Направо не е истина! Когато и да потърся, само листа са ми оставили.  Cheesy
Активен

Петко Коларов
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #3 -: 17-02-2010, 14:32:36 »

Много ми хареса рецептата и реших да я пробвам,но на снимките от сайта бялото семе не ми прилича на ленено семе ,а на сусам. Виждам ,че и там са написали ленено семе и се чудя дали найстина става въпрос за някакво "бяло" ленено семе ?  Smiley
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #4 -: 18-02-2010, 07:42:51 »

Това е златен лен. Има по-нежен вкус.
Активен
Alenna
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 5



« Отговор #5 -: 29-04-2010, 18:39:50 »

Здравейте!
Тази рцепта която се предлага тук ми направи голямо впечатление и докато я разглеждах и четох ми потекоха лигите! плезя се Нямах възможност да я изпълня,поради простата прчина,че за момента не разполагам с всички продукти! Но червено цвекло винаги имам-много обичам и винаги гледам да има в къщи. За това реших да експериментирам с други продукти/съставки/ и самата паста в блендера,която се получи беше много вкусна и дано се получи! Сега палачинките се сушат,а когато станат готови ще ги снимам и ще приложа рецептата тук! Стискайте палци! намигам
Активен
GALIIA
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


« Отговор #6 -: 09-12-2011, 16:02:56 »

Здравейте!Благодаря за рецептата,аз правя подобна с карфиол,но тази чак снощи я видях и реших да я направя.За днес обяда ни беше подсигурен.Станаха много вкусни.Направих и снимки,но нещо не мога да ги изпратя,ще се поразровя малко и ще ги изпратя.
Активен
GALIIA
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


« Отговор #7 -: 09-12-2011, 22:20:30 »

Ето ги и снимките.
Активен
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #8 -: 10-12-2011, 09:52:19 »

 браво, аплодирам..изглеждат чудно Smiley
Активен
Ptirinha
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 76



WWW
« Отговор #9 -: 29-12-2011, 14:22:55 »

въпрос за сушенето, че имам само фурна  амии... знам ли, за градусите ясно-моята няма по-малко от 50градуса, но тези минутки дали са за такъв вариант мммм
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: