Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Дневникът на Тони :)  (Прочетена 21029 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #20 -: 14-01-2015, 20:35:22 »

Vov повечето продукти, които ползвам са купешки и са с недоказан произход ... според мен може и от някоя лаборатория да идват  амии... знам ли търкалям се от смях Гледам каквото мога да купя от бабите на пазара, че уж по-екологично, но когато съм до късно в офиса просто слизам и си взимам продуктите от близката Била Sad Така, че не само на чери доматите ами и на всичко друго сигурно много неща му липсват.
Иначе да споделя за КИНОАТА ... абе направих си салата ама нещо не го направих като хората. В ресторант Щастливеца имат една страхотна салата с киноа и аз се пробвах нея да имитирам ама нещо не ми се получи ... Едно, че сложих много чесън, друго че майче не я сварих достатъчно  ама че съм

Нищо утре е нов ден и ще пробвам с нещо друго за вечеря. Добре сте дошли за някакви идеи  благодаря слънце
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #21 -: 15-01-2015, 16:37:51 »

rrtedy и Newly благодаря за подкрепата  flowers2
От 2 дена не съм хапвала нищо сладко или шоколадово, само малко мед. Надявам се, че в един момент организмът ми ще свикне с положението.
Иначе преди малко си взех Киноа от магазина до нас и довечера ще се пробвам да я готвя.
Да стискате палциии Smiley

Успех и на вас !!! н слънце

Atlantis, само да ти кажа, че и аз успях да изкарам цял месец без абсолютно нищо сладко. Като изключим добавената захар в чушките от буркан или в граха от буркан или в любимата ми едро смляна лютеница. Когато започнах да чета етикетите и тези неща спрях. Постоянно мечтаех за една бисквитка Траяна. Много ги ядяхме с моя приятел преди да започна с тази диета. И като си вземех 1-2-3 бисквитки, после се чувствах виновна. Веднага си казвах, че можех и без тях да мина, защо пак се поддадох. Но пък иначе мислите за сладко ме преследваха постоянно. Днес, вече над година по - късно, все още спирам сладкото, значително го намалих, но пак тайно си мечтая за него. Някой каза за алтернативи като мед, фурми, годжи. Обаче така здраво ми се хапва нещо друго - кекс, торта, шоколад, сладолед... изчервен
Спрях месото без проблем, мога да не ям и млечни, ако не се храня в заведения, рядко посягам и към хляб, но сладко ли е.......... винаги ми е трудно да си кажа твърдо НЕ!

Така се отплеснах да споделям опита си със сладкото, че забравих да ти напиша за киноа. Не можеш да я превариш, така че спокойно я дръж повече време. Тя става напълно прозрачна, щом е готова и зрънцата набъбват доста. Аз я ям и така, без нищо. В салатите пак става, но тя самата няма вкус и е по - скоро за пълнеж. Понякога подслаждам с мед или й слагам кокосово масло. Общо взето е много блага за хапване. Но лично мен временно ме засища само киноа. Скоро след това пак търся да ям.
Препоръчвам ти и чия.
« Последна редакция: 15-01-2015, 16:57:32 от Newly » Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #22 -: 16-01-2015, 09:47:13 »

Newly напълно те разбирам със сладкото  ухилен И аз месото го спрях от раз, млечните ги ограничих, обаче това пусто сладко  ама че съм

Иначе за киноата, аз се притеснявам, че НЕ я сварих достатъчно. Зрънцата се увеличиха съвсем малко и бяха леко хрупкави. Варих я може би 20 минути както беше по указанията. Спомена ми когато я опитах в един ресторант е, че зърната бяха доста по-големи - като на жито.  олееее, амиии....
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #23 -: 17-01-2015, 13:15:01 »

Точно така! Затова ти дадох съвет да я вариш по - дълго, без да се притесняваш, че ще я развариш прекалено. Може би доста кратко съм го обяснила.
Пиши как вървят нещата.
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #24 -: 27-10-2015, 15:05:51 »

През последните месеци (даже близо полвин година) успях да затвърде неяденето на месо, но сега реших да мина "на друго ниво" и да започна Коледния Пост с една идея по-рано. Та, от няколко дена съм изключила от менюто си млечните и тестените храни и карам само на плодове, зеленчуци и варива. Едно примерно меню за деня ми е следното:

закуска - ябълка и чаша зелен чай
обяд - голяма купа домати и маслини каламата
междинно - тиква на пара, или някакъв плод отново с чаша зелен чай
вечеря - варена леща за основно и ако не ми стига пак хапвам домати с маслини.

Това е само примерно меню, но в общи линии както казах товахапвам - плодове, зенечуци и варива Smiley. Поне засега не ме мъчи чувство на глад и се чувствам добре, но очаквам това да се промени в недалечно бъдеще. Ще се радвам ако имате някакви коментари, съвети и предложения Smiley

Най-вече ме притеснява приема на протеини, и дали тези от варивата са достатъчни. Основно ям леща и елда и по-рядко боб и нахут. Сега чета за спирулината и мисля да я добавя към закуската.  черешки банан

Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #25 -: 27-10-2015, 19:18:04 »

Здравей Тони,

Всичко звучи чудесно, което си описала, браво за което!
И аз ще се присъединя към теб с по-ранните пости.
Бих добавила Чия и Ориз към менюто ти.
Чията си я ръся навсякъде, салати, смутита, ябълки, тикви и тн.
Наскоро си блендирах една ябълка с малко чия и натрушено ленено семе.
Получи се не-ве-ро-ятно.  Cheesy А пък как само ме зареди с енергия...
Или пък задушена тиква или ябълка поръсена с чия или ленено семе.. може и щипка канела. намигам
Добавката на киноа към салати също е доста приятно..
Ето тук нещо за теб:




Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #26 -: 27-10-2015, 19:48:18 »

Мерси много за таблицата Шангрила  fluretaa Ще ми бъде от полза.
А за чията, трябва ли да я кисна преди да я използвам или не е необходимо?
Точно днес като пазарувах в Била, видях че е на промоция, ще взема утре да купя да пробвам Smiley
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #27 -: 27-10-2015, 20:09:01 »

Не няма нужда да я накисваш.
Като естество, чията много наподобява хуска.
Ако я оставиш във вода или сок, се превръща в желирано топче, като увеличава обема си двойно.
Можеш и само във вода да си я накиснеш за няколко минути, тя абсорбира изключително бързо.
Препоръчвам ти я за през деня, примерно в сутришното смути или сок, или обедната салата или десерт.
Няма вкус ни мирис, така че желирана или леко хрупкава - всякак е хубава.
слънце

Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1011


Познай себе си.


« Отговор #28 -: 27-10-2015, 21:29:26 »

Кое е това най-ценно в доматите нещо, Вов?

Ако някой се интересува - ценната съставка в доматите се казва ликопен - "мощен антиоксидант"... Не е само тя ценна, но била най-ценната от всичките му съставки. Източник - руското официално предаване "Жыть здорово" и др..
Изобщо много е важно за всяка храна - да бъде прясна.
Това не се отнася за семената, ядките и зърната... ако са съхранявани правилно - сухи, без плесени, мухъл и пр. При садене на 3-4-стотин годишно жито, имало над 40% кълняемост.  flower
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #29 -: 28-10-2015, 09:57:14 »

Добро Утро  слънце
Тази сутрин започнах с прясно изцеден сок от портокал, като добавих и лъжичка и половина чиа.
Стана интересно, само не ми хареса, че семената ми се налепиха по зъбите  ухилен . Реших и да пропусна зеления чай тази сутрин, че не знам каква реакция ще се получи с портокаловия сок с чиа  олееее, амиии....
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #30 -: 28-10-2015, 12:47:03 »

ахахах.. Тони, искрено ме разсмя днес  ухилен

Не съм имала проблем с полепване на чия по зъбите, обаче соковете и смутита си ги пия със сламка...
ако желаеш пробвай така, следващият път.
 flowers2
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #31 -: 28-10-2015, 18:08:44 »

Хаха Шангрила и аз се сетих за сламка, но не намерих никъде из офиса ... Ще гледам за утре да се снабдя с ено пакетче под ръка. Ама така със моите неволи и чиата днеска.  ама че съм
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #32 -: 28-10-2015, 19:36:25 »

Дам, сламките са неотменна част.. еле при суровоядците са повече от "прибор" Smiley
На доста клипове видях, че пият със стъклени сламки, които са малко по широки и по-дълги.
Есте те и не ползват чаши ами направо от литрови бурканчета си консумират смутита и прочие сокчета.
В процес на търсене съм в момента.
flowers2

Иначе, Тони, как се чувстваш за сега с постите?

Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #33 -: 29-10-2015, 09:17:53 »

Засега се чувствам добре, но очаквам в един момент да преритам за нещо тестяно или млечно  търкалям се от смях Ама ще гледам да трая, за хубост.
Аз и миналата година спазвах Коледния пост, но беше малко по-небрежно, сега да видим до къде ще го докарам.
Инае тази сутрин си изпих първата чаша с Хуск и се чувствам като голям герой, че е доста неприятна работа  weight_lift
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #34 -: 29-10-2015, 11:55:49 »

 ухилен Да и на мен ми се стори странен вкуса на хуска в началото, но във времето се свиква.
Изключително важно е при него да си пие повече вода.
Примерно след една чаша хуск поне още една с чиста вода.
Въобще целият ден чай, вода, сок и прочие, не оставяй организма си жаден.
На мен ми се събират около два литра чай и поне литър.. два, вода на ден.
Ако искаш малко разнообразие, винаги можеш да метнеш един банан (добре узрял) в блендера с 1-2 чаши вода или какъвто и да е пехтиест плод.. ябълка, круша, или зеленчук като: краставица, морков или магданоз и тн.

Елдата ако ти доскучае, можеш да и добавиш предварително накиснати (3-4 часа) слънчогледови семки.
Става магия.. и каквато и добавка да добавиш ще е добре след това.. а може и без.

Казваш леща, лещата освен на супа и яхния можеш да си я правиш и на пастет.
Примерно си я сваряваш с няколко нарязани морковчета и каквито подправки предпочиташ.
(Аз не запържвам никакви ястия от години, слагам червен пипер ако е нужно или добавям мазнинка на око докато варя или след това, на ястията си.)
Така, оставяш я да се сгъсти и ако има повече вода, то и я отнемаш.
Мяташ я в блендера и воала пастет.
Ако обичаш чесънче, можеш да и го добавиш, ако обичаш индийска кухня, можеш да си я направиш с индийско орехче и къри. Варианти бол.
Отделно, леща и видовете и, жълта, червена, зелена и кафява.
За пастет е най добре да ползваш общоприетата ни леща, леко зеленикаво-кафява а за супи и леки яхнийки червена и жълта.
Пастетът от леща се връзва чудесно с варен или задушен ориз.
Червената и жълта леща се приготвят за много кратък период от време, по леки са и не дразнят стомаха.

Питай ме ако нещо ти доскучае..
Аз готвя простичко по принцип, повечето продукти които ползвам ги има във всеки маркет.

Слънчев и Успешен ден ти пожелавам!
пеперуди  слънце
« Последна редакция: 29-10-2015, 12:03:57 от Shangrila » Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #35 -: 29-10-2015, 13:41:07 »

Мерси Шангрила, златна си с тези твои съвети  fluretaa
Аз лещата си я ям във всякакъв вид и състояние. Преди години и много ориз готвих, но нещо напоследък изобщо не ми се нрави. Моето готвене, също като твоето е много опростено, главно защото хич не ме бива в кухнята  амии... знам ли Сложните гозби все ги омотвам, та затова по по-лесното ходя.

Иначе чесъня го обожавам. Мога да го ям по всяко време със всички, но се съобразявам, главно заради ефекта който има над хората около мен  ухилен Ако има още нещо ще споделям и ще питам, пък току виж някой ден и аз съм почнала да давам съвети  bleh

Иначе за водата да дожавя - и аз съм като смок и си изпивам стабилно поне по 2 литра на ден + разни чайчета. Но сега заради малко неразположение съм спряла чайовете, че не съм сигурна как ще ми се отразят Smiley
« Последна редакция: 29-10-2015, 14:01:56 от Atlantis » Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #36 -: 29-10-2015, 19:37:40 »

За нищо Тони, усетих аз че имаме доста общо, затова се впускам в подробности.
Да, хубаво правиш, че се вслушваш какво ти диктува тялото, и за мен това е вярната посока.
А що се отнася до съветите, сигурна съм че имаш какво да споделиш по много въпроси.. предполагам че е въпрос на време.

заповядай, цвете
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #37 -: 14-11-2015, 11:10:58 »

Ако разрешите ще вметна моя опит и малко въпроси. Чия и сок от портокал не ми се връзва никак, но всеки може да го консумира както му харесва. Това в никакъв случай не е критика към теб, Atlantis Smiley Дори напротив. Браво за опита, който смело трупаш. ДОбавям чията в смути с банан, или ядковите млека, които си правя и тук първия ми въпрос към теб, Shangrila. Какъв блендер имаш, колко е мощен? Защото моя е от онези от ЛИДЛ и гледам не много твърди неща да меля, за да не го изгоря. Например ябълки и моркови не смея да му слагам. Само накиснати ядки, ориз, банан, магданоз и такива.
Лещата също и аз я препоръчвам. Особено червена, защото с нея имам опит. Вкусна е, като се накисне и тръгне да покълва. Зимата много започвам да я ям. Но не знам как бих могла да я направя на пастет. Тъй като самата перка на блендера е долу, някак под нивото на дъното на блендера. А и каната е огромна, как после да извадя самата каша, която предполагам ще се образува от лещата? Иначе звучи идеално за мен пастет от леща Smiley
Atlantis, ако много ти се прияде нещо тестено, можеш да си направиш безглутенова питка. Продават се различни безглутенови брашна. Моите първи опити бяха с оризово брашно. Можеш да сложиш яйце, а може и без нищо животинско, с добавяне на натрошено ленено семе. От таблицата, която е постната по - нагоре аз много обичам конопеното семе. Правя си мляко и смутита от него, разбира се след като е киснало 1 нощ във вода. Купувам си редовно и ти препоръчвам нахут. Той е подобен на боб, но на мен ми е много по-лек и без ефектите от боба и лещата, ако ме разбираш какво искам да кажа. купувам го в едни високи буркани. той е варен и е готов за директна консумация. Става чудна салата с домат, краставица, босилек, черен пипер и т.н, всичко, което ти харесва.
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #38 -: 14-11-2015, 13:12:54 »

Здравей Newly Smiley
Ставаме все повече почитатели на лещата, радвам се.
Блендерът ми не е нещо особено, Philips HR2000 - 350W, от Технополис съм си го пазарувала, погледнах дали го имат за да ти покажа, но май ми е остаряло вече моделчето.
Ако драснеш името в Гугъл ще ти излязат снимки.
Нямам проблем да си блендирам плодове и зеленчуци с него, но винаги добавям и малко вода.
Не мисля, че ще се справи със сухо блендиране, както професионалните блендери, например.

Да, пастета от леща е култов и се съчетава чудесно със варено/задушено оризче.
Принципно я варя по гъста, като добавям морковче, подправки и малко олио.
Понякога добавям малко лютеница за да я обогатя, това е предимно есен и зима.
След като изстине я изсипвам в бленера и за по-малко от минутка е готов пастет.
Ползвам кафява леща за приготвянето на пастет.. може и малко червена или зелена да сложа, но друга леща няма да стои така стегнато.
Тежка храна е, поне за мен, но две.. три *пънчета, като гарнитура към зелена салатка се съчетават чудесно.
**Пънчетата си ги правя в кръгли формички за сладкиши, като слагам един пръст ориз и един пръст пастет от леща, а най-отгоре листенце от магданоз.
Добре стоят и на коледната трапеза.  намигам
Инак да, червена леща предимно си пазарувам и аз.

В момента съм на вълна ориз + задушени моркови и грах, може със или без соев сос.
Направо не мога да се спра.. няма такава вкусотия.
За десерт или късна закуска, ябълки поръсени с чия.

Newly, питай ме ако нещо те интересува, ще се радвам ако мога да съм ти от полза.
flowers2



Тони, как са нещата при теб, даржиш ли вегетарианският фронт все още?
love_007 пеперуди
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #39 -: 14-11-2015, 15:01:04 »

Хм, твоя блендер наистина е дори по - малко мощен от моя. Моя е 550W. И има 5 степени. Ами..освен да го пробвам с някоя ябълка... А мисълта ми за пастета беше как го изваждаш от каната, не остава ли много по дъното и перките. Видях, че и твоя блендер е голям, като моя.
А момичета поздравявам ви за постите по Коледа, но да ви питам, имате ли проблем с това да намерите какво да ядете? Предвид, че не ядем пакетирани храни, заради Е-та и др. Не ядем тестени, или аз поне избягвам, не съм вече толкова радикална. Откакто слушах онзи запис (тук от форума) за генно-модифицираната пшеница, минах само на лимец. Та лимеца го ограничавам. Покрай поста ще трябва и млечните да отпаднат, а те са наистина навсякъде... Трудно ми е да имам винаги под ръка хубава храна. Трябва все да кисна нещо следващо, отделно от това вкъщи нямам и много запаси от "моята" храна и т.н. А пък и есента плодовете и зеленчуците са едни... Добре че е тиквата, Сега започнах да я пека, обелена, с малко вода на дъното на такичката. Става мноого добре, но трябва да е нарязана на тънки парчета. Купувам си от онези пликове с обелена тиква. Много е лесно. А едни момичета от фреша до нас ми казаха, че я добавят и във фрешове. Та и това пробвах, с морков и ябълка и няколко парчета тиква от пликче, за които не е имало място в тавата и става наистина приятно... Опитайте.
Atlantis, сподели какво сладко консумираш и успя ли да пребориш мерака към сладките неща...  bleh
А
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: