Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Дневникът на Тони :)  (Прочетена 20133 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #60 -: 20-11-2015, 17:59:25 »

До сега си правих 4 пъти ГХИ. първия път късметът на начинаещи, получе се много добре. Но не бях дочела рецептата, че не трябва да се бърка и го бърках постоянно. Маслото беше немско. Миришеше много хубаво през цялото време. Втория път, вече ограмотена, буквално бдях над масълцето, регулирах котлона, за да не ври прекалено силно. Отново немско масло. Е, пред очите ми прегоря и замириса ужасно, стана тъмно жълто и още топло го излях в канала. Но понеже бях набрала скорост, направо се обадих по телефона да ми донесат друго масло. Човека точно беше на пазар.  Grin Този път на Вълчев. Всичките са с 82% масленост. Този път бях внимателна и от внимателност не го доизчаках да се избистри съвсем, за да не вземе пак да ми изгори. Не беше съвсем прозрачно, пак стана добре, но не миришеше така хубаво, както немските. Тук вадя извод, че има някаква разлика в маслата, все пак.
Още веднъж си купих немско масло. Реших, че няма повече да пробвам с българско и отново се получи добре. С Президент още не съм опитвала, макар че четох че с него най - добре ставало. Струва ми се скъпо. Направи ми впечатление, че в немските масла има сметана, това нормално ли е? И също на един етикет прочетох следното: "Годно за човешка консумация", което вече ме притесни и ме накара да не купувам точно този вид масло.
Извинявам се на авторката на темата, че малко преместихме фокуса.
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #61 -: 23-11-2015, 14:54:43 »

Хаха Newly, няма никакъв проблем за изместването на темата Smiley Все пак идеята е да се учим и да обменяме информация за всичко.
За жалост, аз както вече писах, готвя главно със зехтин, защото на този етап това ми е най-лесния вариант. Нямам абсолютно никакъв опит с това малсо ГХИ. Дано някой друг по-компетентем даде разяснение  благодаря
Активен
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #62 -: 23-11-2015, 20:34:00 »

Ползвайте Ги. Божествено е. Опитвал съм с доста видове масло. Президент и едно немско синьо с крава, дават  най- добри резултати. Нямате представа какви боклуци слагат в масовите масла. Палмово масло, маргарин, сметана и всякакви чудеса. Иначе в книгата на Васант Лад е описана процедурата. Струва си да се прави това. Особено полезно е за вата. Омазнява идеално храносмилателната система.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 972


Познай себе си.


« Отговор #63 -: 23-11-2015, 21:25:56 »

Хм, все-повече смятам, че никое масло (зехтин, олио, мас и пр.) не трябва да се нагрява до температурите на "готвенето" и после да се приема вътрешно...
Нещо повече, става ясно, че изцеждането на мазнина, дори студено, дори кокосова, отделянето й от естествения й носител, не се приема добре от храносмилателните ни системи.
Срещах и клип в мрежата, на който белокос лектор повтаряше пред пълна зала като №1 в НДК : "No oil! I repeat: NO OIL!..." в смисъл - не препоръчва използването на каквито и да са мазнини - извън техните естествени носители.
Предполагам, за нас това означава да предпочитаме покълнал слънчоглед, маслини, орехови ядки, кокосови орехи, ленено семе и т.н., вместо изцедените от тях масла... (въпросът за животински продукти - не обсъждам).
Да, знам, че цял свят има готварски "традиции" в това отношение, готварските и ресторантски реклами са пълни с кадри как пламъците струят от храната, която ни сервират след секунди и всякакви други финтифлюжки на рекламата..., че т.нар. "китайско", "тайландско", турлашко пържено, пържен боб, зеле с пръжки, пържени кюфтета и безброй други се използват от милиони ...бъдещи или сегашни пациенти.
Аз се опитвам да науча истината...  flower
За преходния период, докато се науча, към зехтина винаги добявам маслини - поне техните ензими да "ползвам"  Grin.

П.П. Не обсъждам случаите когато човек няма избор, или когато е въпрос на оцеляване. Тогава можем да ядем ...почти всичко, особено след достатъчно силно изгладняване.
« Последна редакция: 23-11-2015, 21:29:34 от Vov » Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #64 -: 23-11-2015, 22:31:29 »

Така е, аз от кога разправям!  мъдър
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #65 -: 24-11-2015, 10:52:18 »

А с какво подправяте салатите?
Аз от майка ми знам, че къ, салатата от моркови, задължително трябва да се добавя мазнина, защото само по този начин се усвояват витамините им.
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #66 -: 24-11-2015, 11:15:16 »

Купувам си сусамово олио последните 2 пъти, но соленко ми идва нещо, 250 мл за близо 6 лв. Вкус не мога да коментирам, защото не го усещам изразено, а добавям и зехтин малко... И яко черен пипер... Да, морковите понасят мазничко и цвеклото също. Тази салата също много я ям, но с добавка синьо сирене (тука очаквам хули от ваша страна Smiley)
А с какъв зехтин готвиш, Atlantis?
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #67 -: 24-11-2015, 12:29:33 »

Тони ползвай си любимата мазнинка, просто не готви с нея.

---

Преди време бях на разтоварващ режим в продължение на 40 дни.
Позволявах си само сок и настъргана на ситно краставица + вода.
Работех на смени по 12 часа в същият период минавах и по 10 километра на ден.
Вярно бая заслабнах, много нещо изчистих също така... но както и да е.
Когато дойде време за захранване, си направих варени зеленчуци, като пиех само бульона им.
Без подправки, без мазнини.. нищо. Само водата от варените зеленчуци.
Пиех я с лъжичка и се наслаждавах на всяка глътка... толкова вкусна, толкова благодатна..
Тогава разбрах че солта, мазнината и подправките въобще са нещо от което нямаме нужда и колкото повече поемаме от тях, толкова по замърсени сме от вътре.
След време се върнах към нормалният си начин на хранене, но спрях да запържвам и въобще да готвя с каквато и да е мазнина. Ако имам нужда си я добавям накрая или преди да сервирам.
Теорията за храна без мазнина ми се струва вярна.
При следващото си разтоварване ще се опитам да я откажа въобще, като си я набавям от ядки и кълнове.
роза
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #68 -: 24-11-2015, 16:41:09 »

Тони ползвай си любимата мазнинка, просто не готви с нея.

---

Преди време бях на разтоварващ режим в продължение на 40 дни.
Позволявах си само сок и настъргана на ситно краставица + вода.
Работех на смени по 12 часа в същият период минавах и по 10 километра на ден.
Вярно бая заслабнах, много нещо изчистих също така... но както и да е.
Когато дойде време за захранване, си направих варени зеленчуци, като пиех само бульона им.
Без подправки, без мазнини.. нищо. Само водата от варените зеленчуци.
Пиех я с лъжичка и се наслаждавах на всяка глътка... толкова вкусна, толкова благодатна..
Тогава разбрах че солта, мазнината и подправките въобще са нещо от което нямаме нужда и колкото повече поемаме от тях, толкова по замърсени сме от вътре.
След време се върнах към нормалният си начин на хранене, но спрях да запържвам и въобще да готвя с каквато и да е мазнина. Ако имам нужда си я добавям накрая или преди да сервирам.
Теорията за храна без мазнина ми се струва вярна.
При следващото си разтоварване ще се опитам да я откажа въобще, като си я набавям от ядки и кълнове.
роза

40 дни само на краставици и вода, при 12 часов работен ден и 10 км пеша на ден??? Ъъъъ... Как е възможно това? И какво и как изхвърли? Някъде бях чела, че без мазнини не е добре да остава тялото. А кълновете не ги намирам за мазни, изобщо.
Активен
Shangrila
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 179



« Отговор #69 -: 24-11-2015, 19:43:38 »

Да, възможно е.
Тръгнах да пиша с подробности, но се получи много дълго Newly..
Едно подир друго, това е опит от 20 години насам.
Някой ден можеби ще разкажа всичко през което съм преминала..

40 дни не са проблем за никой, както споменах в една друга тема, след определен период от време на глад се отделя ендорфин.
Това състояние те изпълва с енергия и радост от живота, бих го сравнила с Еуфория.
Тези, които са били на въздържание в продължително време знаят за какво говоря.
Казвам въздържание, защото след определено време не усещаш глад.. дори не се сещаш.
Броят дни може да бъде доста дълъг ако тялото ти го позволи.
Винаги съм била в диапазон 51-54кг и в него период бях качила някое друго кило в повече.
Започнах с 60кг и приключих на 47кг - 158 височина, точно в началото на лятото.
Сигурно можех да откарам повече ако не бе станало твърде горещо по това време.

Пълното почистване на тялото при мен с малки зелени камъчета и други твърди беше на втората седмица.
Продължи два.. три дни.


Някъде бях чела, че без мазнини не е добре да остава тялото.
Г-н Тихий имаше подобно твърдение ако не се лъжа. То беше обосновано на Аюрведа и определен типаж хора.

А кълновете не ги намирам за мазни, изобщо.
Писала съм: ядки и кълнове - тоест ядката + нейният кълн.

ПС: Това е съкратената ми версия, представи си ако бях ти описала всичко.  ухилен
Прочети за ендорфина и еуфорията, ще ти се изяснят някои неща.  намигам

Активен
aichryson
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 71



« Отговор #70 -: 24-11-2015, 23:13:33 »

http://www.bg-zonata.com/zonata/2013/1/27/527667920248.html


http://www.bb-team.org/story/5136_avocado-oil


http://avocadooil.bg/magazin/

Линкове за видове мазнини за готвене.
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #71 -: 25-11-2015, 19:17:19 »

Шангрила, адмирации за усилията и волята  благодаря Аз все още един ден не мога да изкарам без храна - 40 ми изглеждат като нещо невъзможно.
Иначе Newly, аз рядко готвя с мазнина. Просто повечето ми гозби нямат нужда от това като лещата, киноата, други бобови. Виж за салати използвам зехтин на Costа D'oro. Не, че намирам нещо по-специално в него, просто съм свикнала явно.  свиркам си
Активен
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #72 -: 25-11-2015, 21:48:33 »

Правете си вие експерименти без мазнини. Ще страдате. Все едно да оставите двигател без масло. Особено ако имате и малко кафа изначално. Слабее човек, уж много се чисти, а се разболява, просто защото се отдалечава от своята природа. И се започва с "магическите" лекарства, които някой някъде е писал. А трябва само да се върнете към своето пракрути/ ще намерите какво означава/.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 972


Познай себе си.


« Отговор #73 -: 25-11-2015, 23:44:52 »

В шията на всички ни имало две ивици с мазнини, създадени за последен резерв. Чак след тяхното изразходване започват необратими или бавно обратими изменения в тялото, напр. потребяване на белтъчини и пр. от мускули, хрущяли и кости... Такова състояние настъпва мнооого по-късно от 30-тия ден и зависи от множество фактори.
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #74 -: 06-12-2015, 20:15:55 »

А какво ще кажете за Метил-Сульфони-Метан или така наречените MSM витамини? Дали някой има опит с тях?

Ако сте наблюдавали другите ми теми, знаете че имам големи дерзания покрай косата си. Въпреки по-здравословния ми начин на живот през последната година, няма светлина в тунела. В няколко чуждестранни форума, чета че тези витамини са много подходящи за подобни проблеми, та сега събирам мнения за тях Smiley
Активен
Сочи
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 77



« Отговор #75 -: 06-12-2015, 21:53:14 »

Здравей Атлантис,
От близо година взимам MSM, мога да кажа, че има много добър ефект. Заздравява ноктите, което беше проблем при мен, също помогна за състоянието на кожата ми и определено заздрави косата ми- много по-малко количество пада за деня, а това беше проблем след продължителното кърмене. Ефекта обаче не се проявява особено бързо - чак след 3-тия месец от началото на приема се усети.
Въпросът е че при всеки от нас всичко е твърде индивидуално и е резултат от много компоненти накуп - всичко което правиш , всеки елемент който приемаш влиза във взаимодействие с цялата ти вътрешна система и образува нови вериги от причини -взаимодействия - резултати. Не мога да отдам на 100% добрите резултати само на този продукт. Това е съвкупност от всичките ми приложени действия във времето.
 роза 
Активен

Ние  не вярваме на това, което виждаме, а виждаме това, в което вярваме.
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #76 -: 06-12-2015, 22:10:47 »

Мерси за информацията Сочи   заповядай, цвете

Знам, че каквото и да използвам се изисква постоянство и резултатите няма да са мигновени. Просто има толкова много продукти и методи, че не знам от къде да го захвана  амии... знам ли
Активен
Сочи
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 77



« Отговор #77 -: 06-12-2015, 22:24:50 »

Сетих се и за още нещо - силицият също играе важна роля в структурата на коса-нокти-кожа. Аз си слагам кремък във водата за да я зарежда със силиции. Взимам го от Интергеоресурс, ако проявиш интерес.
И Шунгита оказва заздравяващ ефект като цяло, него също слагам в питейната си вода.
А от няколко месеца подхранвам косите на децата с жълтък и ленено или кокосово масло /по 2-3 капки/- намазвам им косичките след къпане за 2-3 минути и после изплаквам обилно. При голямата косата се заздрави и сгъсти изключително много.
Включвай интуицията на пълна мощност, довери ѝ се - само така ще се ориентиращ в инфо потока.  слънце
Активен

Ние  не вярваме на това, което виждаме, а виждаме това, в което вярваме.
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #78 -: 07-12-2015, 11:25:25 »

Сочи майче си права  Smiley
Мен интуицията ми подсказва, че каквото и да правя, докато не си нормализирам напълно хранителния режим, няма да има резултат.
Все още трябва да изчистя доста неща от менюто си и като цяло да балансирам това, което ям... пък после ще мисля за допълнителни витамини и добавки.
Иначе засега се мажа с едни индийски масла. Мисля и кокосово да си взема, но трябва да отделя парички и за него  ама че съм
Активен
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #79 -: 07-12-2015, 11:48:08 »

"Двигател без масло"...много на място казано. Има нещо много просто, което всички трябва да разберат. Няма универсални мерки и теглилки в здравето. Едни биха се чувствали по-добре с повечко мазнинки, други с по-малко. В обществото човек може да срещне много закръглени собственици на мазнини, но младолики, жизнени и духовити, како и много съсухрени и озлобени орторексици. За това аз вярвам, че е най-правилно да подбираме менюто си, осланяйки се на интуицията си, а не на готови формули и предписания на "специалисти".Човек трябва да умее да говори с тялото си. Иначе двигателят остава без масло, а последствията бих нарекъл катастрофални, защото двигателя позволява подмяна на частите, човешкото тяло- НЕ.
 
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: