Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: ЯДКИ В ДЕХИДРАТОР?  (Прочетена 6594 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« -: 15-03-2015, 19:00:27 »

     Здравейте,
   Не знам дали това е верният раздел за този въпрос, но тук изчетох всички постове за дехидраторите. Не открих отговор. При разходките си в нета, също не намерих инфо. Понеже не съм ползвал досега дехидратор, има ли някой който е сушил ядки в такъв? Ако да, ще съм благодарен да сподели наблюдения и резултати!
Активен
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #1 -: 21-03-2015, 10:22:32 »

Ами сушила съм си -орехи ,бадеми и лещници-около 13-15 часа в дехидратора.Като преди това съм ги киснала 8-10 часа.
Какво да ти кажа по- подробно не знам. Ядки са сина вкус. И преди това и след това  Smiley
Активен
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #2 -: 21-03-2015, 22:01:48 »

  Благодаря Зинаида! На слънце ще ме хване нервата докато се изсушат, та затова! Дано не им заминава много от полезното с дехидратора! А на каква температура ги сушиш за това време?
Активен
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #3 -: 04-04-2015, 14:35:58 »

43 градуса.
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 952


Познай себе си.


« Отговор #4 -: 04-04-2015, 22:45:16 »

Това дехидратор, ще рече сушител, най-вероятно...  свиркам си

Аз си накисвам ядки в една купичка - колкото ще изям на другия ден, изливам водата и ги слагам на дъска за хляб. Там си съхнат сами, никакво слънце, никакъв ток... Smiley
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #5 -: 06-04-2015, 20:15:57 »

Мдаа, вие хубаво ми отговаряте, ама аз поне да се бях сетил да напиша тънкия си замисъл за тея ядки в дехидратор! Не ми трябват за ядене, ами да им скубя масълцето!  Grin Ама така или иначе, като мога ще прибарам един и ще видя как е на 40 и няколко градуса. Че ще ги и накисна преди туй! Да видим накрая какво масло ще дадат! Благодарско ви!
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 952


Познай себе си.


« Отговор #6 -: 07-04-2015, 13:00:21 »

Аааа, защо ти трябва само масълцето??
Д-р Гайдурков горещо препоръчва суровите семена, вместо изцедените им сокове (слънчоглед, маслини, пуканки, сдъвкани и глътнати гроздови семки...).
Концентратите от произволен произход са неизбежни в храненето ни, но поне можем да ги намалим значително.
Когато приемаме примерно покълнал слънчоглед, заедно с масълцето имаме и необходимите за самосмилане ензими и всички други известни и неизвестни микросъставки. В слънчогледовото масло, дори и студено изцедено, едва ли ги има...
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #7 -: 12-04-2015, 00:09:45 »

Няма спор, да - ядките сурови и накиснати, но ако са за ядене. Някъде из форума бях споменал, че си правя кокосово масло. Ама покрай него реших да пробвам и масла от други култури. Че освен за консумация, готвене и директно мазане по кожата, се ползват за сапуни и други козметики. Но трябва малко да се поизсушат преди извличането....та затова питах за дехидратора, да не пък да ги скапва! Ясно е, че слънце и въздух най-добре сушат, ама става бавничко!
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 952


Познай себе си.


« Отговор #8 -: 13-04-2015, 07:53:49 »

Слънцето ги променя, унищожава ензимите, витамините...
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #9 -: 13-04-2015, 22:08:26 »

 Да, да, така е. Имах предвид само топлината. Разбира се, че не на пряка слънчева светлина  Grin
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: