Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Моят опит с Германска Нова Медицина (ГНМ)  (Прочетена 10545 пъти)

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200

Привет  :thankyou: :thankyou: :)
Редовно ви чета приятели,  отдавна нямах нищо смислено за казване, но сега имам какво да ви кажа и реших да споделя с Вас нещо,което на мен ми донесе полза и ми се прииска така да бъде и за вас  :thankyou:
Преди около половин година съвсем случайно попадна на този филм:
https://www.youtube.com/watch?v=KrmjL_77Qqg
Дългичък е предупреждавам.( знам че много от вас за запознати отдавна с него, предупреждението е за тези , които за пръв път чуват за ГНМ  :))
В началото всичко ми се стори много объркано, много сложно и едновременно с това   толкова лесно и просто обяснение на всичко : прозвуча ми невероятно  ???
Започнах да търся още информация - изчетох всичката, налична такава написана в българското интернет пространство, нещата ми се изясняваха бавно и полека , всичко звучеше логично, и най-важното ,което ме убеди беше и това ,  което и самият откривател на ГНМ Д-Р Хамер апелира :Не вярвайте сляпо в ГНМ -изпробвайте я лично върху себе си, върху децата си, познатите си, за да се убедите във вярността й.
Не искам в никакъв случай да убеждавам никого в нищо, защото това до което аз самата достигнах , това , което видях с очите си за мен е достатъчно да знам , че ГНМ не е фантасмагория, и с тези си редове се надявам да помогна и на останалите да си помогнат.
Има достатъчно много информация за това какво е ГНМ, за това аз няма да обяснявам - който има очи ще види ,и желание ще разбере, но това , което исках да направя е да ви споделя моите лични случки с с ГНМ.
Първо искам да ви кажа , че Слава Богу, съм здрава, нямам тежки заболяванания, чиито конфликти трябва да търся, но всичко, което откривам през последните мсеци са конфликти причинени от ежедневни дребни ситуации, водещи до леки симтоми , в разрешената фаза.
Например 4 пъти (през интервали във времето) носът на дъщеря ми се запушваше. Абсолютно всеки път , когато я питах дали е имало нещо , което тя е помирисала и й се есторило гадно, неприятно ("миризлив конфлик" - при децата, както знаете конфликтите по-често са буквални, както при животните ,защото децтата са първични и истински ), тя всеки път веднага ми посочваше конкретна случка(мога да конкртизирам какво беше точно, но няма смисъл чак толкова детайлно мсиля ....  :laugh:)
 Детето имаше проблем с ушите преди 11-12 месеца, силни болки и възпаление , при които въпреки всичките ни усилия не можахме да спестим АБ, но когато я попитах сеща ли се за нещо , което не е искала да чуе тогава (болката беше в дясно ухо, тя е деснячка,) тя веднага ми посочи конкретна причина , за която аз бях забравила.
Преди няколко седмици отново се оплака , че я боли ухото - първо я попитай кое ? Отговор : Лявото. Попитах я имало ли е нещо, което много силно е искала да чуе , но не е чула. Детето веднага ми каза какво конкретно е било. И тук нещата съвпаднаха на 100 процента.
 Преди време имах силна чувствителност на зъбите, всяка храна ми предизвикваше адски болки-конфликта си го знаех: много исках да кажа нещо на един определен човек , но обстоятелствата не ми позволяваха и буквално трябваше да стисна зъби и да си мълча. А като си помисля , че обвинявах лимоните за това си състояние. Сега си мисля , че лимонът е бил само шина , когато за пръв път е трябвало да стисна зъби и да замъчла вероятно съм около мен е имало лимон.
 Дъщеря  ми има уголемени сливици от много отдавна - и аз си го обяснявам с това, че винаги е била много злояда и от малка (оценявам го като огромна моя греша) я карахме насила да яде , а тя все не искаше. И понеже и до днес сливиците й са огрмони, си го обяснявам , че всеки път си се качва на шина и проблемът не зная кога и как ще се реши,вероятно когато тя самата осъзнае че вече никой не я кара да яде нищо насила.
И случката , която мен лично ме убеди на 100 % във истиността на ГНМ беше със моя съпруг.
Ще го разкажа по-подробно , защото мисля че подробностите са важни. Преди няколко години ,когато отвориха магазин Икеа в София с мъжа ми много искахме да отидем и аз бях много щастлива, когато в магазина сядах и пробвах всички дивани колко са меки и удобни. Карах и мъж ми да седне, но той се притесняваше да не направи лошо впечатление и ми отказваше . Съответно аз му се подиграх и го обидих (за което съжалявам към днешна дата, но....)
И така, когато преди няколко дни посетихме отново Икеа ,този път обаче мъж ми най-накрая  седна на едно от  диванчетата  да види колко е меко и удобно. Както си обикаляхме магазина, започна да се оплаква , че изпитва адски силни нетърпими болки в коленете и кръста сякаш са му счупени и съответно си тръгнахме от магазина. Като се прибрахме вкъщи той вдигна много висока температура и имаше ужасно подути и болезнени лимфни възли. Със знанието за ГНМ аз не се притесних, само му повтарях , че е решил някакъв конфликт с вдигането на температурата,и трябва да помисли в посока конфликт на самочувствието, на самооценката (в този момент аз напълно бях забравила за случката от преди няколко години) Когато той изведнъж се сети и ми разказа, как се е почувствал тогава след моите нападки. Искам да вмъкна само , че мъжът ми ежедневно извършва много тежък физически труд , но тогава тези болки бяха толкова силни, че нямаше как да са предизвикани от една разходка в магазин .След като се сети за случката се почувствах като преродена, гледах го как изгаря от температура , но в същото време сякаш товар падна от плещите ми... Това определено обясняваше всичко! На сутринта нямаше и следа от болките, отокът на лимфните възли и температурата. За мен това беше ясен и категоричен пример колко е важно човек да решава РЕАЛНО конфликтите си , при възможност колкото е възможно по-скоро. Само си помислете ако в този ден се бяхме паникьосали и бяхме тръгнали полекари и изследвания (защото ситуацията си беше достатъчно плашеща) каква лавина от проблеми би произлязла от това....Сигурна съм , че в този момент кръвните му показатели щяха да са отчайващи.
Мога да споделя и друго - за съпруга ми . Той е по природа много добър, живее за да прави добро, без да иска или очаква в замяна нищо. Никога не търси помощ , но винаги е готов да я даде. Има обаче едно свойство много да премисля нещата вътрешно , да си ги ананлизира и да си прави изводи, без обаче да го споделя. Дълги години той страда от синузит, Когато преди около2 години открих този форум си казах- ето това ще да е задържана слуз, ще спрем млякото и всичко слузообразуващо и нещата ще се оправят( факт е че при мен консумацията на слузообразуващи храни оказва михновенно проявление, но е краткотрайно), при него проблемът си се получаваше понякога, докато не проумях принципите на ГНМ - абсолютно винаги, когато нещо го тревожеше, нещо което го съмняваше (конфликта при него е  в преносен смисъл :" Тук има нещо гнило, Тази работа намирисва, Тук нещо не е както трябва") , той се събуждаше със задръстен нос и ужасен синузит.


И искам само да публикувам мнението на една жена (която го публикува в отговор на този мой пост на друго място в интернет пространството), защото нейното заболяване е било наистина сериозно. Вярно намесена е и ТЕС , но връзката е важна.
"Ето и една от моите лични истории свързани с ГНМ.
Преди 20-ина години ми установиха множество бучици в двете гърди. пратиха ме на ултразвук, снимаха ми ги, картотекираха ме, дадоха ми рецептата и ме пратиха по-живо по-здраво да се мажа с кремчета и заръката да се следя на всеки 4-5 месеца. На следващия преглед ми казаха, че кремчетата тъй или иначе не помагат и няма смисъл да ги купувам и да се мажа – нямали ефект по принцип..., но да продължавам да се следя. На следващия преглед, бучиците бяха повече и някой бяха уголемени. на Следващия вече имаше с размер над 1.5 мм – прага от който се твърди, че стават "сериозни". Измъчиха ме с мамограф, но го преживях. Който е ходил знае за каква болка иде реч! Теглих ... на всичко това и продължих да живея. Преди 5 години срещнах ТЕС- техника за емоционална свобода. С нея и много информация, включително за ГНМ. Изкълвах я, и си казах: "най-накрая смислена информация!" Благословени преводачите и съставителите на сайта на български език! Ползвайки ТЕС в един момент установих, че няма нито една бучица, неусетно бяха изчезнали. П
Преди 3 години изведнъж много голяма бучка в лява гърда (деснячка съм), намерена по дърпането и стягането от подмишницата към гърдата – аха! Ясна насока от ГНМ буквално "проблем със "семейното гнездо""– свидетел другият член на "семейното гнездо". smile emoticon ТЕС по емоциите свързани с конкретна случка със семейното гнездо и слез 3 дни бях с усещането, че проблемът е решен. Забравих за бучката, а след 14 дни нея я нямаше. На лекар така и не отидох. Преди 2 години нова бучка, този път в дясна гърда, още-по голяма, като 3 кибритени кутийки на куб – ръбеста и стъпаловидна. ГНМ казва "партньор" в най-общия смисъл, да ама при мен буквално. Тази беше болезнена и стряскащо необичайна с формата ѝ. Пак ТЕС и след 21 дни нямаше и помен от нея. Дори не се сетих за лекар, само партньорът ми, бившият...знае и аз. До сега съм здрава и гърдите ми са си на място, както и душата ми, защото главата ми също си е на мястото...
Успех на всички, които наистина ги е грижа за себе си!"

И както казва Хамер "Който отрича ГНМ или не я познава или го прави нарочно".
Преди да махнете с ръка и кажете, че това са пълни глупости , запознайте се с нея по-подробно, изпитайте я върху себе си и едва тогава изградете мнение.

Връзката между ГНМ и храненето според Хамер е , че един здравословно, правилно хранещ се човек много по-лесно ще премине през решената фаза, ще изтърпи и устои на болката по-добре и по-бързо от колкото един задръстен, затлачен от боклуци организъм. Така че - Да Храната е важна, но не е единственото необходимо и достатъчно условие да сме здрави.
ГНМ също не  е единственото необходимо и достатъчно условие да сме здрави. Тя е само един от лъчите на светлината , която показва пътят по който вървим  :love_006 - emotloader:

Защото най-важното послание на ГНМ е :
Информирайте се докато сте здрави  :thankyou:
Ако имате въпроси на среща съм , макар че аз не откривам топлата вода ,всичко, което аз прочетох е налично в мрежата, така че нещата са пред нас , само трябва да имаме очи за да ги видим .
« Последна редакция: 23-08-2015, 13:05:59 от zinaida »
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1101
 • Познай себе си.

 :Content_14: :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200

Споделям още една случка от преди няколко дни свързана с дъщеря ми.
Първо малко предистория - тя е много милостива , тактична , жалостива , добро детенце е . От мъничка си се занимава самичка , играе си с  куклите , говори им. Споделяла е многократно , че й е скучно , мечатела е за животинка , която да й е приятел, за сестричка, за приятели ...Търсила е мен или баща й да си играем с нея на кукли , но в последно време  се случваше , че все нямахме време за това (то е ясно че детенце си иска внимание, но някой в къщи все трябва и да изчисти, и да сготви и т.н. което никак не ни оправдава)
Преди няколко дни обаче с мъжа ми се случи да почиваме и двамата и си бяхме в къщи заедно - играхме тримата цял ден , тя беше много щастлива .
На другата сутрин се събуди с лека температура (никога не съм й мерила темепратурата достатъчно ми е да я докосна и знам дали има или не) и силно отекли клепачи . Не бяха подути от много или малко сън , защото детенце спа нормално и стандартно. Просто си бяха подути и отекли . Обикновенно когато се прояви определен симптом първото за което се сещам е какво значи това според ГНМ - в случая отоците са свързани с бъбреците , задръжка на вода. А там конфликта е "чувствам се сам, самотен, изоставен , не на място, нарича се още бежански конфликт " И понеже температурата винаги е решен конфликт директно я попитах -детето потвърди  това ,което аз вече знаех - с това  че сме си играли тримата , тя е разрешила конфликта си , че се е чувствала  самотно , защото най-сетне се е случило това което е искала.

Отделно наблюдавам вече доста пъти , когато й се запуши носа :"Миризлив конфликт" я питам има ли нещо, което е подушила и не й е харесала миризмата (по принцип е доста гнуслива), винаги се сеща и веднага описва конкретна случка и конкретна миризма.

От както знам за ГНМ при нея поне нещата минават от самосебе си (засега)
Активен

миа

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 201

Да, хубаво е да си вадим поуки и да помъдряваме. :pensif_29:

И аз ще споделя нещичко, за мен много ценно, което когато бях млада, забързана в работата и неука, не знаех защо се е случило.
Преди горе-долу петнадесет години, когато голямата ми сега 21-годишна дъщеря беше мъничко 5 годишно фъстъче, бяхме в Гърция на гурбет, както се казва.

В един момент, като гръм от ясно небе, по краката й най-напред се появиха първите петънца. От този момент започна ходенето по гръцките доктори, които така и не разбрах каква диагноза поставиха, но решиха, че причината за това са кучета и котки. Петната се увеличаваха право пропорционално с мазилата, които  предписваха "светилата на медицината" (и  старателно мажехме).

Ние нямахме тогава домашни любимци, но не е тайна, че детето си играеше с чуждите и уличните такива. И така се вързахме здраво на тази въдица, че й забранихме досег до тях, но както се казва, неукия, можеш да си го ловиш когато си поискаш.

След доста години вече,  разбрах, че това, не е нищо друго, освен Псориазис.
И пак толкова късно, разбрах причината, поради която се бе отключила тази болест.
От толкова невръстно, детенце мълчаливо бе приело липсата по цял ден на тати и мама, а работата ни беше такава, че когато се приберяхме в квартирата, отдавна беше паднал мрак и заварвахме мъничето заспало- буквално растеше самичка цяла година.

 Скоро, прочитайки и ГНМ, стигнах до това:

"Псориазис: свързан е с конфликт на отделяне от майка, баща, семейство, дом, приятели или домашни любимци."

Може да не е единственото, но съм убедена, че това е едно от ключетата, отключили едната вратичка към тази болест. :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

Iveta

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 68

Интересни истрии сте споделили, благодаря  :thankyou:
А къде четете за ГНМ? Книга?
Активен

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200

В Гугъл има тооолкова много информация, пишеш ГНМ и четеш  :thankyou:

П.П. Скоро ще намеря време да споделя още една наша случка с ГНМ.
Активен

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122

тази "медицина" ми прилича много на ходенето на врачка :)
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4049
 • дипломиран рекреативен специалист

Искрена, реакцията ти е такава, защото разглеждаш тази "медицина" като някакво ново и екзотично животно.
 Нещо като лилавата крава от рекламата на Милка. :)  Но ако се вгледаш , виждаш, че това си е обикновена крава , само че боядисана .  :surpris_23:
Подобно  е положението и с ГНМ !   На практика там няма нищо кардинално ново като концепция!  И леко се чудя, защо наричат д-р Хамер - "откривател". ( но няма лошо - нека да има някоя авторитетна личност, защото хората в противен случай няма да обърнат внимание.. )
 А в основата е нашият стар  познайник - стресът. За пагубното му въздействие се знае от векове..Че даже и от хилядолетия, защото за това говори дори Китайската Медицина.  
Просто д-р Хамер  го нарича , не "стрес" , а "конфликт" , което си е на практика все вид стрес , но доста по-силен. ( Да кажем - висшата му степен )
И вече изследва в дълбочина свързаните с този стрес процеси, усложнения и съответно - вариантите за преодоляване.
Китайската медицина например не използва думата  "конфликт" , говори за отрицателни емоции , което в основата си е пак същото , казано по друг начин.
А стресът, предполагам, няма да се каниш да омаловажаваш , и децата знаят - като те стреснат - излиза ти стресница   tooth
Така че , в случая никакво "врачуване"  не трябва да ти плаши , както и никаква  черна котка в тъмна стая , защото най-вероятно там котка няма.  :surpris_23:

Същото е и с "методът на Лидия Ковачева" . Всеки цитира  нея , а като се разрови малко, научава, че това си е едно към едно методът на д-р Бирхер-Бенер отпреди 100 години..   :Cherries
А във вековете  преди него сигурно още една дузина натуропати са го "измисляли"..  tooth
Нищо ново под слънцето. Само ние дето сме нови, но според някои - и това е само една поредна фикция  ::)
« Последна редакция: 30-09-2015, 22:25:50 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4049
 • дипломиран рекреативен специалист

ГНМ ми изглежда като една обединяваща теория , в която влиза и "класическата" медицинска психосоматика, и мисловните модели на Л. Хей, че и разбиранията дори на Китайската Медицина за емоциите.
Има една велика за мен мисъл , към която, ако се придържаме , няма да има нужда от нито една от горните теории и "медицини", защото няма да имаш ни конфликти, ни случки..
 Тя е   "Колкото по-малко правиш, толкова по-малко неща се прецакват"  tooth tooth
До колкото съм запознат, това е и лебедовата песен на дзен-будизма:  седиш, съзерцаваш и си щастлив..  :surpris_23: Обаче поне тази част на света не ти позволява това да се случи толкова лесно  tooth  
Да не говорим, че и ние не си го позволяваме достатъчно често  tooth
« Последна редакция: 01-10-2015, 11:31:51 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

миа

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 201

Съзерцанието си е съзерцание,
работата си е работа,
но когато я вършиш с погнуса- за едните пари(многото пари)
винаги нещо се прецаква.
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1101
 • Познай себе си.

Ооо, да, много е важно и силно предпочитам работата, ако може, да ми бъде и хоби... То иначе, някои от "работите" които съм работил/служил, направо убиват хора... И тъжно напомнят за тази зависимост от време на време.
Прекрасно би било всеки да работи това, което най-харесва. Или поне да се стреми да хареса това, което работи, да му носи лично удовлетворение... В никакъв случай - с погнуса или силно недоволство. Не че е лесно или винаги възможно, но да бъдем (почти)винаги, денонощно щастливи или поне в радостно настроение  си е повече от половината от необходимите условия да сме здрави.
А всички "болести" можем да преживяваме като път...  :pensif_29:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Tzi-Bo

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 60

Здравейте може ли да задам един казус......
  Поучих пърхот, може ли някой да помогне да открия конфликта и да се справя с неприятния козметичен поблем.
  От 5 месеца съм на нова работа, един от по-нискостоящите от мен постоянно се дъни - порво си правихме приятелски забележки, но постепенно тонът ми стана по-сериозен. С шефа се разбираме много добре, но един ден ме извика и ми направи много сериозна забележка, че съм се карал на еди кого си ... Опитах да обясня ситуацията но категорично не бях изслушан - просто си виновен, толкова. Успях да простя и да продължа с нужното самоуважение, веднага след като се справих вътрешно с проблема изкарах вирусна инфекция с отпадналост, болки в сливиците и температура. После неочаквано се появи пърот. Не изключвам пърхотът и описания конфликт да нямат нищо общо, но нямам спомен в отрязъка да съм разрешавал или пък изживявал някакъв конфликт, по описаните от новата медицина критерии .... :Cherries
Активен

Сочи

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 77

Tzi-Bo, това за което се сещам като евентуален вътрешен проблем проявен външно като пърхот според Луиз Хей е: „Неспокойствие, страх. Стари, заровени опасения.Застрашен съм.“
Преобръщаш отрицателния мисловен модел в положителен и го програмираш в подсъзнанието като го въртиш в главата си колкото се може по-често, пишеш го, тананикаш си го и т.н.
Анализирай какво се върти вътре в теб и виж дали отговаря на истината в твоя случай. При мен досега с нейните таблици не е имало засечка.
Активен
Ние  не вярваме на това, което виждаме, а виждаме това, в което вярваме.

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

Tzi-Bo, това за което се сещам като евентуален вътрешен проблем проявен външно като пърхот според Луиз Хей е: „Неспокойствие, страх. Стари, заровени опасения.Застрашен съм.“


Сочи, от коя книга е този цитат?
...
Инак тези вътрешни терзания са причината за много болести, но просто се чудех дали има определени причини за определени явления във вид на болести.
Дори и друг автор да е .. не съм придирчива, просто ако някой нещо е чел и е съгласен малко с прочетеното.


----


Tzi-Bo, малко са съвестните хора, за които и най-малкият детайл е от значение, когато искат да си свършат работата перфектно.
Ще си направиш голямо добро, ако се научиш да приемаш "слабостта" на тези около теб с разбиране, независимо дали става дума за работа или по-лични взаимноотношения.
Това казано на кратко.  :)

Инак директно към проблема ти, причините могат да са много, като стрес, хормонални проблеми, смяната на сезоните и отслабена имунна система.
Не съм пробвала, но миенето с урина помагало при много проблеми с косата, прочети малко в тази насока ако искаш. Лично аз бих пробвала ако нещата излизат от контрол.

Лайката е невероятна за външни и вътрешни кожни проблеми.
Може да завършиш миенето на косата с едно хубаво изплакване с чай от лайка.. без да отмиваш след това.
Сребърната вода, също като лайката е антисептик.
По същият начин можеш да си навлажняваш корените на косата с нея. Няма мирис и вкус. Помага.
Успех!  :love_026:
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4049
 • дипломиран рекреативен специалист

Готов съм да извая бюст  на този, който е успял да излекува ( завинаги!) пърхот ,без значение по каква методика и с какъв препарат.  :pensif_29: ( И още един на автора на методиката! :) )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

Бино, не ме карай да идвам до Варна с една буца мрамор!  :Content_4 - emotloader:

Инак всеки има пърхут и на всеки му се лющи кожата като се изсуши нали?
Не знам защо трябва да разглеждаме нормалните неща при човека като вид заболяване.
НО пърхут, този който се сипе като сняг се лекува :P
« Последна редакция: 09-10-2015, 09:16:52 от Shangrila »
Активен

Сочи

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 77

Shangrila, това е от книгата на Луиз Хей „Излекувай живота си“.
За повечето болести основният виновник всъщност е: НЕприемането - на хората, на себе си, на житейски случки, както самата ти казваш. Всичко останало, както цитата от книгата са само различни вариации на НЕприемането.
В спометата книга има списък с вероятните причини за болестите на подсъзнателно ниво. Проверявам ги вече около 7 години със собствените си проблеми/болести, тези които се проявяват в семейството ми и при приятелите ми. До момента не съм открила несъвпадения.

........

Бате Бино, внимавай с обещанията, че ще ти се наложи да ваеш повечко бюстове. Немалко хора вече лекуват какво ли не само с мисълта си.

За пример: преди време се „разболях„ от модерната напоследък болест „уголемено кокалче на крака“.
Буквално за 3 дни в основата на палеца израстна едно „прекрасно“ образувание, което ми причиняваше големи болки при всяка стъпка в обувка, просто чудесно: отиваш на разходка и вместо да се радваш на хубавото време, се чудиш на коя страна да изкривиш стъпалото, че да е по-безболезнено придвижването.
Разсъждавайки в духа на ГНМ се получи следното:
какво представляват краката? Ами те са тези, които ни придвижват напред в живота, аналогично имат отношение и към духовния ни растеж, тъй като материята е неизменно обвързана с духа. От списъка на Луиз Хей прочетох следното: „Страх от бъдещето. Нежелание да се придвижите напред. Отделяте твърде много внимание на детайлите.“
Все едно, че пред вас има стена и вие постоянно я ритате с крак и поради невъзможността да я преодолеете, за да продължите напред се появява това кокалче. Това си е чиста форма на застой в развитието, стената е просто менталните бариери, които си поставяме сами. Това явление се наблюдава по-често при възрастните, защото някой от тях вече няма накъде да вървят/растат в живота. В последно време обаче не е рядкост и при младите, през лятото тези неща се забелязват с просто око при по-отворените обувки.  

И така започнах да въртя в главата си положителния мисловен модел, програмирайки мозъка си да мисли в определената насока: „Вървя напред с увереност и радост. Всички детайли сами ще се погрижат за себе си.“
След 3 седмици при ежедневна работа с мисловния модел от кокалчето нямаше и следа. Крачето ми беше отново прелестно и безболезнено подскачах по-горските пътечки.

Тъй като обаче явно не бях изчистила всичко докрай /понякога мисловните паразити са доста упорити/, след около 1 седмица се появи „кокоши трън“ на същия крак в предната част на стъпалото. Хайде пак наново, този път още по-усърдно. Изчезна за 24 часа.
Няколко дена след това намерих нова област от живота, която да ми даде личен напредък.

Дойде ли болест или друг проблем първо преглеждам щателно вътрешния си свят. Като открия какво не е наред там и „поразчистя“, всичко отвън си идва на място.

« Последна редакция: 10-10-2015, 16:12:02 от Сочи »
Активен
Ние  не вярваме на това, което виждаме, а виждаме това, в което вярваме.

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

Благодаря ти за отговора Сочи, ще потърся книгата Луиз Хей.
Също така бих искала да ти споделя, че е много приятно да те чете човек.. радвам се че си част от този форум вече. :fluretaa:

Това което ти и Зина споделяте е наистина страхотно като познание, усъвършенстване и преживяване.
Поздравления за темата!
Активен

Сочи

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 77

Чувството на радост е взаимно Shangrila. Тук откривам прекрасни хора. Благодаря,че сте тук за да се откриваме един друг - тези, които знаем, че има нещо друго на този свят!
 :peperudi: :flower:
Активен
Ние  не вярваме на това, което виждаме, а виждаме това, в което вярваме.

Shangrila

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179

Да, съгласна съм с теб Сочи :flowers2:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.076 секунди с 22 запитвания.