Жаки, това е чудесна новина! Ще помисля за въпроси! Много ми се иска да науча повече за Eating for beauty, а също и за Thrive Fitness. Много благодаря предварително!
Ортодоксален, а ти пробвал ли си храните на Аквасорс, че казваш, че са токсични? Аз ги употребявам вече 2 години и все още не съм се отровила. Да не споменавам, че си реших и дългогодишните здравословни проблеми благодарение на суперхраните. И бъди сигурен, че превода на книгата е автентичен т.е. не е минал през филтъра на anhira. Ами какво ще кажеш по същата логика за Съзнателно хранене на Гейбриъл Казънс. Кой мислиш е издателя? И все пак аз уважавам твоето мнение. Не можем всички да мислим еднакво. И по никакъв начин не се опитвам да те убеждавам. Бъди здрав!
Щом ще изказвам автентично мнение ето го:
Водораслите афа представляват много печеливш бизнес. Езерото в орегон е диво, преди милиони години вулканичната дейност е наситила състава на водата с всички химични елементи. До тук всичко е ок. Езерото е голямо и афата е диво растяща, при това няма измислен метод как други диво растящи видове да не се смесят с афата. Ако водоема е изкуствен може с точност да се следи посевната култура вътре.
Водораслите хелират всеки изкуствен минерал, няма проблеми да изтърсим чувал с изкуствени минерали. Комбинирайки въглероден двуокис и слънчева енергия, неорганините минерали стават органични, тоест усвояеми за бозайниците. Афата няма как да е 100 процена чиста култира, тя винаги се конкурира и смесва във водоема с токсични култури. Токсичността е малка но не е безобидна. Една капсула аквасорска афа от 400 милиграма за деня едва ли ще натръшка някой. Продуктите се вземат безразборно от болни хора, серизоно болни с надеждата, колкото повече толкова повече а това е проблем. Точно токсичността на афа я прави лековита в малки дози. Мозъчния токсин действа на хипофизата. По същия начин действат някой силно отровни горчиви билки. Полезни са ако се приемат на рядко и в много малки количества. Никъде вносителя не си позволява да напише това. Изкарват я панацея а по света тежките случаи на отравяне и забрани за продажба растат тревожно. Позволявам си да коментирам продукта АФА а не в частност всички продукти внасяни или препродавани от АНХИРА.
Тоест останалите им неща, пластмасовите бурканчета с някакво консервирано нещо вътре лично мен не ме вълнуват, защото мога да ги набавя живи от семена и кълнове, билки събрани от мен, пчелни продукти и тн. От години търся само живи алтернативи с органичен произход. Нито есенциалните мастни киселини бих докоснал ( трайност години ) нито екстракта от краве мляко ( коластра) . Преди 10 години станаха известни с лансирането на АФА в България като панацея, имаха голям успех и както всеки процес в природата вече залязват.
В обобщение : Няма да се учудя ако в автентичната книга за супер храните не се споменава никъде нито ред за афа а в българското издание се впише на няколко места като панацея.
Написала си го така сякаш отричам цялата индустрия продавана в бурканчета и шишенца от аквасорс.
Тествал съм 75 процента от продуктите им, качеството е добро като за този род индустрия но предпочитам първоизточника за да си спестя консерванта и свършека на виталността в процеса на стареене на субстанциите вътре.
Нямам интерес да убеждавам някого в каквото и да било. Книгата ми трябва на английски за да проверя дали афата изобщо е вписана като супер храна. Забелязваш ли, коментирам афанизоменон, не всичко от всеки!!!
Ъъъ коя афа била полезна, токущо изкараната от езерото или изсушената стояла 2 години в пластмасов буркан отделящ формалдехид, в капсули от растителен желатин обработвани с раков пропилов алкохол.
Петко го каза най ясно, простите неща работят безотказно. В едни краставици или едни кълнове няма как да има агресивна медийна реклама.
Черния бъз( дървесния вид ) кога да чакаме да го таблетират ?