Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ето ме и мен  (Прочетена 13364 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Ето ме и мен
« Отговор #40 -: 05-03-2010, 19:05:21 »

Интересно каква е духовната страна на тази денс йога.
Начин за привличане на младите хора е тази денс йога. Иначе и аз съм много скептичен към това. От бързане не виждам смисъл в асаните, а и не само при тях. Чисто насилие е :-\
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240
« Отговор #41 -: 05-03-2010, 19:19:14 »

Не е ли вярно все пак, че да се грижиш за тялото си също е част от духовността, не само лекции  :Cherries
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #42 -: 05-03-2010, 19:23:48 »

Не е ли вярно все пак, че да се грижиш за тялото си също е част от духовността, не само лекции  :Cherries
Какво значи "само лекции"?
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #43 -: 05-03-2010, 21:07:23 »

Какво значи "само лекции"?

Един твой по-преден пост имах пред вид, Петко. Стори ми се, че противопоставяш "духовната част от нещата" и физическото като "някаква гимнастика", поправи ме, ако греша  :Content_22:
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
« Отговор #44 -: 06-03-2010, 07:58:08 »

грешиш  :peperudi:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #45 -: 06-03-2010, 11:47:19 »

Започваме с поздрав, Ом,молитва,лекция,разискване и пояснения по нея и не само по нея,въпроси.Асани внимателно подбрани по групи, следва релаксация,понякога Нидра,после пранаяма и накрая пак въпроси към учителя. Това е имал Петко в предвид ;) :laugh:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #46 -: 06-03-2010, 17:33:15 »

Да, Бенато много добре е обяснил. Или пък може да съм казал, че асаните, без специфичното дишане, задържане и насочена мисъл, действително са си една безсмислена гимнастика. Нищо повече ;D :)
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #47 -: 06-03-2010, 19:25:39 »

Няма гимнастика без смисъл  :surpris_23:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #48 -: 06-03-2010, 23:41:16 »

И аз си мисля, че дори само да се кикерчиш, пак ще го докаросаш до някаква гимнастика. И със сигурност ще има смисъл. Сега, до колко тази гимнастика е йога, е друг въпрос.  :D
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #49 -: 07-03-2010, 10:41:18 »

Тя Вери ме разбра :D
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #50 -: 07-03-2010, 23:00:00 »

А, сори, Петко - останах с впечатление, че някак противопоставяш физическо и духовно и смяташ за източник на духовност "лекциите". Не съм те разбрала  :Confus_3: Иначе за асаните - аз всъщност не се занимавам с йога, но като ги гледам, ми се струва, че даже и само "чанчене" ще е от полза, ако е съчетано с дишане, сигурно повече, предполагам  :) ;)
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #51 -: 08-03-2010, 09:44:19 »

:kisss:Всичко си е взаимозависимо и взаимообвързано!!!Прочетете за паневритмията!!!Всеки звук и всяко движение раздвижва пространството!!! :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
« Отговор #52 -: 08-03-2010, 10:22:22 »

Честно казано недоумявам  :surpris_22:  :surpris_23:
До сега съм била с впечатлението, че в този форум влизат хора, които са по-толерантни от средностатистическия българин. За да не съм голословна давам конкретни примери: В тази тема основно се цитират две групи по йога с два коренно различни подхода - гимнастика vs. лекции. Искрено се надявам, че по-голямата част от четящите тук са далеч от мисълта, че йогата при Дани е гола гимнастика, и никой от групата не осъзнава какво прави. В същото време надали при Рашко всички са осъзнати в действията си. (Не ме разбирайте погрешно, от това, което съм чувала при Рашко е много приятно място и ако имам път към Пловдив с удоволствие ще отида на някое занимание.) Работата е там, че нещата не са черни и бели. Има толкова много полутонове. Мислех, че всички тук са по-широко скроени.
Не съм се почувствала обидена или засегната - разочаровах се.
Тази тема ми остави много горчив вкус.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #53 -: 08-03-2010, 11:53:37 »

Осъзнаването идва с дълга практика и много четене.При Рашко са осъзнати,колкото и при другите.Най-трудна е борбата с Егото.И аз съм бил с 30 килограма отгоре,човещината обаче е отвътре.
И на мен ми е трудно още, да гледам и действам безпристрастно и като наблюдател,но един ден.... :laugh:

П.П. Цитираното насилие е нарушения принцип-Ахимаса,насилието е най-вече в нас самите.
« Последна редакция: 08-03-2010, 11:56:10 от benato »
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #54 -: 08-03-2010, 12:13:33 »

Както споменах Дани дава един изключително приятен и полезен комплекс. Ако желаеш да се развиваш просто го попитай освен тези упражнения какво трябва да правиш  в къщи, сигурен съм ,че ще ти каже точно какво ти е нужно ако ти самата знаеш какво искаш  :)
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
« Отговор #55 -: 08-03-2010, 12:29:58 »

Нали и аз това казвам...
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #56 -: 08-03-2010, 13:13:57 »

Имах предвид, че поне 50 % от хората , които ходят при Дани въобще не са наясно със себе си и точно затова Дани дава такъв комплекс. Те си мислят ,че от йога ще отслабнат и ще решат здравните си проблеми , но не знаят ,че това няма да стане ако не променят начина си на живот, храненето и мисленето. И точно този комплекс е първата крачка , която трябва да се направи. Не съм го чул да претендира, че подготвя йогини , които развиват сидхи, не че не е възможно  tooth. Както казах  на мен ми харесва  и се забавлявам добре :)
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #57 -: 08-03-2010, 14:20:19 »

Е, не се ядосвай толкова, делфинче, при това на празника.  :flowers2: Всеки си има право на мнение и никой не се е освободил изцяло от егото, иначе нямаше да влизаме във форуми, може би нямаше да сме на земята, която харесвам  :peperudi: В природата всяко същество има своето място - и пчелата, и бегемота. Също и на занятията по йога - защо трябва всички да бъдат осъзнати? ... скуката ще е  :Confus_3: Това че Титан е на едно ниво, дебелата лелка - на друго, ги поставя на различно равнище само в нечие съзнание. Йога е един от пътищата и е много добър , но не е единственият път. На определено равнище много от пътищата се пресичат и човек "вижда" по друг начин както доброто и лошото, така и описаните тук състояния на "осъзнатост" и "неосъзнатост" :) ;)
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #58 -: 16-03-2010, 23:59:42 »

Одухотворена съм от три пъти Ом в хор  :) Сериозно.

А да си забелязал да ти се спи много след като ходиш на йога при Даниел? Или това си е някаква моя реакция? Бях тази неделя в залата в Медицинския колеж и от тогава спя по 10-12 часа и пак по цял ден ми се спи  :Dormir_13 - emotloader:
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #59 -: 17-03-2010, 10:29:52 »

Ами не , аз спя по 4-5 часа най-много в денонощие , откакто ям само растителна храна и ми се доспива обикновено към 3-4 през ноща. До тогава гледам образователни филми или чета :) докато не заспя с книгата.
Активен

Страницата е създадена за 0.085 секунди с 22 запитвания.