Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ето ме и мен  (Прочетена 13365 пъти)

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Ето ме и мен
« -: 05-02-2010, 11:12:04 »

Приятно ми е да се запознаем ,
старая се да бъда пълен вегетарианец т.е. само растителна храна и по възможност да бъде сурова.
От 3 месеца се занимавам с йога и осъзнавам как съм си губил времето с глупости непрактикувайки
тази система. Търся съмишленици, с които да съставим хранително меню за България , съобразено с продуктите на нашия пазар за период от седмица или месец. Също така и друго здравословно меню, но предназначено за хора с по-слаби финансови възможности.
« Последна редакция: 05-03-2010, 13:12:09 от titan »
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Ето ме и мен
« Отговор #1 -: 05-02-2010, 12:29:22 »

От 3 месеца се занимавам с йога и осъзнавам как съм си губил времето с глупости непрактикувайки
тази система.
С това изречение ме спечели тотално :Content_14: :Content_14: tooth :love_028:

Това за менюто не е сложно. По-добре разгледай повечко секция "Дневници". Там за период от половин година активно си публикувахме дневните менюта. Поне стотина примера ще намериш ;)
Освен по цена, менюта могат да се направят и по това дали да е с повече рецепти(времеемко) или по-семпло, откъм приготвяне. Погледни и пиши тук. Ще обсъдим нещата ;)

П.П. Къде ходиш на йога?
« Последна редакция: 05-02-2010, 12:31:22 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

kobretta

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 59
« Отговор #2 -: 05-02-2010, 13:00:27 »

Здравей, titian! Имаш хубави идеи!  :Content_14: 
Активен
Свою болезнь ищи на дне тарелки.

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 06-02-2010, 13:35:25 »

Здравей, titian! Имаш хубави идеи!  :Content_14: 

:) Ами помогни ми да ги реализирам тогава :)

Петко , ходя на йога в 20 то училище при Даниел Петров
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #4 -: 06-02-2010, 13:50:29 »

здравей Титан и здравейте всички  :flowers2:
казвам си Веселина и ви поздравявам от Италия. Не съм пълен вегетарианец и суровоядка не съм, но се старая  ;)
Радвам се, че ви открих! Много уютно, светло и итересно местенце ...комрплименти!
 ама с италиaнската кухня си е направо геройство да бъдеш  суровояд :angel:
« Последна редакция: 06-02-2010, 16:12:06 от ribkata »
Активен

snejanka3738

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 06-02-2010, 14:08:58 »

Здравей, Титан!
  Включваш ли покълнали семена в менюто си?
  > много вкусни (ще установиш, кои ти допадат);
  > много полезни ;
  > засищат  :Appetit_17: ;
  > внасят разнообразие в храненето  :essen: ;
  > приготвяш си ги лесно сам ;
  > цената на повечето сурови семена за килограм е около 2лв. , а по един килограм от няколко вида стигат за много време ;
   Аз съм ползвала пшеница, слънчоглед, нахут, леща. В София има много магазини и голям избор.
   :love_028:   :peperudi:   :Content_22:
« Последна редакция: 06-02-2010, 14:13:36 от snejanka3738 »
Активен
Практика и собственный опыт - вот что главное!

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 06-02-2010, 14:37:35 »

Здравей Веселина , аз в Италия бях на екскурзия и брах ядове с вегетарианската храна :)) но пътьом видях зеленчукови пазари , където ми се струва продаваха много неща :)

Здравей Снежанке , понякога си купувам готови покълнали слънчогледови семена , много ми харесват. Правих проба с пшеница за покълване , но стана като дъвка, няма гълтане  :)) Като се поосвободя от работа малко ще пробвам с леща и нахут. Много съм ги мислил , а и сега в тия времена, това ще се окаже най-пълноценната храна.
« Последна редакция: 06-02-2010, 16:51:12 от titan »
Активен

kobretta

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 06-02-2010, 16:43:59 »

Хм, titan, аз нямам много опит със засукани суровоядски ястия, защото още нямам блендер. Засега си правя предимно салати, но е въпрос на вкус как да си съчетаеш зеленчуците. Слагам и ядки вътре. Петко е прав, че в дневниците има доста идеи. Общо взето аз не знам нещо ново, което няма да намериш в този форум, защото аз от тук се уча.  :)
Мога да помогна с една любима каша, която ми е много вкусна. Аз си я измислих, но не знам дали някъде във форума няма да се срещне нещо подобно. Излиза евтино, а е добра закуска. В кафемелачката меля 2 с.л. овесени трици, 2 с.л. лен и 2 с.л. сусам. (сусамът обаче го меля отделно от лена и триците) Стават на брашно, слагам го в чаша и заливам с вода и добре разбърквам. Става каша, а ако не я изядеш  веднагически, леко се сгъстява и желира от лена. Повече от 2 лъжици лен не слагам, защото четох, че не е добре да се прекалява с него, но от другите мога и по 3  tooth . Аз на око меря, но ти казвам приблизително. Това го ям с малко мед на лъжицата.
Не е скъпо защото 500 гр. сусам и 500 гр. лен са общо 5 лв. от пазара, триците са май 2-3 лв от Била. Аз и приятеля ми изяждаме това количество приблизително за една седмица, ако ядем всеки ден.
Активен
Свою болезнь ищи на дне тарелки.

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 06-02-2010, 17:02:44 »

Да, една супена лъжица ленено семе е ок , и аз четох ,че повече е вредно :) ами другата седмица ще съм по свободен и ще помисля по въпроса :) Всеки ,който желае може да помогне :)
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 06-02-2010, 17:20:23 »

Здравей Веселина , аз в Италия бях на екскурзия и брах ядове с вегетарианската храна :)) но пътьом видях зеленчукови пазари , където ми се струва продаваха много неща :)

Да, плодове и зеленчуци има в изобилие, а и през цялата година, аз много ги обичам  :love_007: така че с тях се спасявам ...напоследък се разпространиха и местата за продукти "на нулеви километри" или почти, така са свежи, та и по достъпни на цена.
иначе ако поне веднъж през деня не си ял макаронени значи нещо не си добре, според народа тук
и другата велика грешка с която не свикнах е това че суровите салатки се сервират след първото (макарони, ориз), но и тук има доста хора, които са се насочили и се насочват към по здравословен мироглед.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 06-02-2010, 17:27:19 »

Да и на мен ми направи впечатление , че тия хора злоупотребяват със себе си с тези тестени изделия.Не може да няма вече био магазини и там , все пак доста по развита страна от БГ са във всяко отношение :)
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 06-02-2010, 17:53:14 »

Да и на мен ми направи впечатление , че тия хора злоупотребяват със себе си с тези тестени изделия.Не може да няма вече био магазини и там , все пак доста по развита страна от БГ са във всяко отношение :)

а тая тема за тестените в италианската традиция е дълга, това е като религия, свещенно и да не се пипа, иначе става революция  ;D, абе не могат без! Като българите с хляба;
Не е трудно да се забрави за месата, но с тестените и с млечните злоупотребява много, то са стотици видове сирена, почти всяко село си има свой диалект и сирене.
Но има и супер продукти като зехтин, супер плодове и видове зеленчуци, и плодови безмлечни сладоледи

Да, био магазини много, по скъпи са, но си има от години, а и търсене има
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #12 -: 02-03-2010, 15:28:28 »

Здравей, Титан.
Добре дошъл. Ти как се храниш в момента? Моето меню включва плодове, зеленчуци и покълнали семена, които сама приготвям. Не си купувам готови покълнали семена, защото е най- полезно да се консумират без замразяване веднага след като са готови :). Не съм пълна суровоядка. Не си стресирам чревоугодната душа. Готвя си картофите, ориз и бобовите.
Менюта има доста разнообразни в дневниците! Ти от София ли си? Знам, че има вегетарански ресторанти, които сами си произвеждат по- голямата част от продукцията и са с неделна шведска маса
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 02-03-2010, 15:41:44 »

Здравей Инката 1988 отново  tooth аз съм точно като теб , но от вчера реших един месец да мина само на сурово.Надявам се с този хитър ход да променя малко метаболизма си, защото напоследък повече готвена храна приемах и това се отразява на божественото ми тяло  tooth . Заредил съм се със семена за кълнове.
Иначе теоритично съм за 80-85 % сурова храна и 15-20 % термично обработена и това са точно картофите, бобовите и ориза. Виж ти си по -умна от мен защото си на 21 , а на мен ми трябваше доста време докато стигна до тези изводи :))
От София съм родом. Не съм голям фен на вегетарианските ресторанти, но ако се налага не се деля от групата.
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
« Отговор #14 -: 03-03-2010, 18:16:02 »

И аз преди ходех на йога при Дани. Там не е ли малко бързо темпото?
Незнам къде има другаде, освен в спортната академия, където от време навреме се събират разни светила. Не съм ходила, но винаги ми е звучало сериозно. Иначе йога правя в къщи по една енциклопедия и разликата е много голяма от това при Дани, в зависимост от темпото
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240
« Отговор #15 -: 03-03-2010, 18:27:44 »

При Даниел Петров ходех и аз през 2003 г. и при него е супер, продължавай! Аз за съжаление спрях за дълго и си поразвалих формата, та не се решавам сега да ходя там.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 03-03-2010, 18:45:48 »

Е ти да не мислиш,че само манекенки ходят при него , даже повечето са безформени , в това число и аз :)) хехехехе самокритика  tooth  Сега съм започнал с физическите упражнения и суВОРОядство и след месец ще съм в абсолютна форма :) Между другото залата яко се пълни и почти няма места.
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
« Отговор #17 -: 03-03-2010, 19:02:35 »

Titan, не е във връзка с темата, но не мога да се сдържа да не си го кажа, понеже четох нещо тук за момичетата от провинцията и днес се присетих. От години живея в София, имах и гаджета софианци... на мен ли не ми върви, незнам, ама ... Да не казвам, че по-вечето разчитаха предимно на това, че са Софианци, без да се опитват да развият някакви други качества. И сега живея с момче от провинцията и въобще, в София най-готините хора според мен не са от София!

Сега си взимам ателие под наем. Днес съм изсипала цял доместос в банята, отрових се, повярвай ми, в по- мръсна баня не бях влизала. Може ли такава мърколащина! Като студентка съм гостувала на приятели из други български градове, не видях такова нещо като Софийския наемодател, абе все едно не му е собственост това нещо. И не е единствената квартира, която гледам, все пак е почти 4 стотака... нямам думи, чесно!!!
« Последна редакция: 03-03-2010, 20:45:26 от rima »
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
« Отговор #18 -: 03-03-2010, 21:19:26 »

Приввет, titan.
Аз също ходя при Дани в 20-то. Коментара за безформените тела ще се направя, че не съм го видяла  tooth. Как се чувстваш - допада ли ти комплекса?
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #19 -: 03-03-2010, 21:52:48 »

Лекции четат ли ви там? Дава ли се духовната част от нещата или ви показват някаква гимнастика? Разкажете ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Страницата е създадена за 0.068 секунди с 22 запитвания.