Тихий, уважавам обстоятелството , че мнението на леля Марийна ти пасва. То пасва и на много други хора .. Защо ли ?
Ще ти кажа на ухо: НАЙ-ВЕЧЕ защото не им налага да излизат кой знае колко от състоянието си на (псевдо)комфорт, тоест- от мързела , в който са потънали до шия
Това е едно
чудесно оправдание ( манна небесна) - да не излязат да потичат, да не направят някое упражнение за гръбнака, някое и друго прочистване.. и т.н. Готови са " да си чистят душите " ежедневно , но дори и половин ден няма да останат на сокове или на вода, защото видиш ли - всичко е там някъде , в душата
Като че ли нямат тела, в които протичат милиарди биохимични реакции, а само една гола душа..
Както леля Марийна , така и подгласниците й просто не са запознати с истината за нещата, най-точно формулирана вероятно от д-р Х.Х. Реквег, чийто модел е възприет от почти цялата общност натуропати по света! Методът на хомотоксикозата.
http://heel-bg.com/wp-content/uploads/2011/08/A_Introduction_BG_7.pdf С времето тялото се замърсява и плаче за почистване! Дори да ти е чиста душицата, то , милото , пак се замърсява..
И затова безброй хора по света постигат подобрение или дори изцеление САМО разчиствайки си боклуците в тялото и БЕЗ НИКАКВА работа по душата! ( Противораковата методика с
90% успеваемост на Макс Герсон не е ли точно едно здраво прочистване? )
Чистата душа е изключително важна за здравето и щастието! Тя е даже по-важна от чистотата на тялото , ако трябва да се избира ИЛИ едното ИЛИ другото! Обаче чистата душа върви комплект с чистото тяло!! Не случайно е казано - "Здрав дух в здраво тяло!"
А универсални методи за прочистване едновременно и на душата и на тялото - няма! ( мм, с изключение евентуално на дългото лечебно гладуване..)
Чистят си се поотделно, тука няма "две в едно" ..
Ти хубаво си го казал , Тихий, ама аз пак не съм съгласен
Защо? Защото не е понятно за масата хора! Аз признавам само мъдрости и послания , понятни за обикновените , "простосмъртните "хора! За профаните. Които са (сме) болшинство. ( "Всички сме невежи , но в различни области" )
Иначе каква е файдата от тези послания ? Само за някакъв малоброен , езотерично окултно и антропософски грамотен "елит"?
За да бъдат посланията разбираеми и ИЗПЪЛНИМИ за масата люде, ТРЯБВА да има
критерий, за което провокирах и леля Марийна.. ( Ама тя все: "четете, четете"..
)
Как така ще преценим дали душата ни е чиста или не е ??
И кога е вече достатъчно "почистена", че да спираме с чистенето ..?
И освен това ,колко са хората , които ще определят душите си като "замърсени" ?
Ето аз например изобщо не смятам , че моята е такава..
Затова винаги се възхищавам на конкретиката, а общите или разтегнатите приказки направо не понасям.( За недомлъвките да не говорим
)
Ето един чудесен пример за конкретни препоръки за "чиста душа" най-общо. Не правете изредените 100 неща и няма да боледувате! Това , което е имала предвид навярно и леля Марийна ..
http://prosvetlenie.blog.bg/drugi/2012/06/02/100-te-bolesti.962562 (
http://www.yoga108.info/tekstove/100-te-bolesti-kitajski-avtor )