Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Представяне на ДарбиМак  (Прочетена 16115 пъти)

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Re:Представяне на ДарбиМак
« Отговор #40 -: 26-01-2010, 09:51:39 »

Тук се заформила една дискусия, а аз съм я  пропуснала  :Confus_3:
Симбиоза, много се радвам, че моето представяне те е провокирало да се храниш здравословно. Но кажи моля те, как са при теб нещата. Още ли си на сурова храна, как ти се отразява?  :Appetit_4:
Инка, благодаря и на теб за добрите думи  :Content_22:
Да споделя и моето мнение за д-р Емилова. Не я харесвам като цяло. Защото отношението й към пациента е породено от търговски намерения. Но може би така трбява да бъде в условията на пазарна икономика.
Анджи, д-р Емилова не отрича месото, но препоръчва, даже изисква, месото да е от домашно гледано животно. И освен това да се консумира само в десетина дни в годината. Чесно казано, не съм я виждала да яде кюфтета и кой знае сега заради популярността си на какви щуротии е готова. Както казах не ми харесва комерсиалността на заниманията й. Всеки има право на избор!!! Аз не приемам месото за храна.
Светльо, абсолютно съм съгласна с теб. Това с лекарствата си е направо тероризъм. Много ми е жал да гледам как хората се тъпчат в аптеките и купуват всякакви отрови в бурканчета.А опаковките на същите са все по грабващи окото. Ужас!  :pensif_29:

Активен
Намасте :)

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #41 -: 26-01-2010, 10:07:23 »

Много ми е жал да гледам как хората се тъпчат в аптеките и купуват всякакви отрови в бурканчета.А опаковките на същите са все по грабващи окото. Ужас!  :pensif_29:
На мен,не ми е жал.Веднъж на опашката в аптеката(по време на свинския грип чаках за кислородна вода)един човек казва на продавачката:давай антибиотика да АТАКУВАМЕ,че става лошо!!Едновременно ми стана смешно и тъжно.Щял да атакува.
За д-р Емилова да кажа и аз.Тя не може да казва на хората да не ядат месо,тъй като тя самата яде.Никога не го е отричала.Вярвам че го прави много рядко,при това с домашно гледано животно,както тя самата препоръчва и с много салата от страни.
Кюфтето при Росен Петров го изяде като предизвикателство отправено към нея!
Иначе аз я харесвам.Когато съм бил при нея на консултация,винаги е била много мила и позитивна.Когато отидох за пръв път в клиниката и ми направи впечатление,че там не позволяват никой да ти изпревари.Щом ти е дошъл редът,ти си!
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #42 -: 27-01-2010, 15:27:33 »

Всички, които се интересуват, разбират, че лекарите печелят пари от лекарствата,които предписват, защото са сключили разни договори, но и голяма част от лекарите са в заблуда и учат механично без да вникват в нещата...
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • MMS BULGARIA
« Отговор #43 -: 27-01-2010, 16:17:09 »

Точно така.За една и съща болест има 10 вида"лекарства".Кои точно ще изпише зависи от лекаря.За това фармацефтичните картели ги разкарват на техни разноски по разни семинари,конференции и т.н.За това казвам,че между едно Джи Пи и един дилър на наркотици,няма никаква разлика.Дори зарибявката им е една и съща - "виж тука пуснаха едно ново хапче,то е по-готино от предното...малко е по-скъпичко,ама"  :surpris_23:Разбира се,след време трябва да се смени отново химията,защото организмът свиква.
А сега разбрахте ли как отново ни порязват с ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО - ДОПЪЛНИТЕЛНО осигуряване.Още 2 процента от дохода,за услуга която НЕ ползваме.Честито  :sorcerer - emotloader:
Чудя се,ако си направя една офшорка.... :Confus_34:
Някой знае ли как става....и дали въобще е законно.Не искам да плащам нито стотинка на тази държава.

Междо другото предлагам,да се организираме по някакъв начин и да направим петиция,сдружение или нещо такова с което да се защитим от този рекет.Да накараме държавата да плаща за ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ а не за БОЛНОЛЕЧЕНИЕ.Да плащат за превенция!!!
Здравеопазване по презумция означава превенция.Да правиш нещо за да не се разболееш.Трябва държавата да ни плаща Йогата и други такива практики,семинари и т.н.Както и да има разлика в здравните вноски които плащаме.Ние по-малко,шишкалаците с шоколадчетата и мръвката..повече.Както при автомобилните застраховки на запад.Ако имаш повече нарушения..плащаш повече!!!
Мислите ли,че е възможно.Ако се обединим с bg-mama? tooth tooth
« Последна редакция: 27-01-2010, 19:58:28 от Svetlio »
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
« Отговор #44 -: 27-01-2010, 17:43:46 »

Както и да има разлика в здравните вноски които плащаме. Ние по-малко, шишкалаците - повече. Ако имаш повече нарушения - плащаш повече!!!
Мислите ли,че е възможно?
да, тук е така, но това е със застраховките. При вас държавата уеднаквява всички и следователно вие плащате и за останалите.

« Последна редакция: 27-01-2010, 17:45:52 от canat »
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #45 -: 28-01-2010, 21:03:09 »

Еееееееее, най-сетне някой да подеме темата дето искаха да я зопачна още на представянето си.
Светльо давай да пишем в бг-мама и да я почвама кампанията.
Писна ми да си давам парите за някои дето се тровят ежедневно.
АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ ДА ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ЗА СИСТЕМА, КОЯТО ИЗВЪРШВА БИОТЕРОРИЗЪМ .
АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ ДА ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ЗА ДА ДОУБИВАТ ХОРА, КОИТО СИ УВРЕЖДАТ ЗДРАВЕТО ЕЖЕЧАСНО!!!
« Последна редакция: 28-01-2010, 21:04:55 от DarbyMac »
Активен
Намасте :)

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • MMS BULGARIA
« Отговор #46 -: 28-01-2010, 21:24:29 »

Дарби,ами хайде по-умните,съставете една читава декларация и да я почваме!
Ей сега като стана въпрос..БЧК прави кампания за набиране на помощи за децата в Хайти.И за какво ще отидат парите?За ваксинации и "храна"(обикновенно ги тъпчат със ГМ соево брашно).Нито стотинка няма да им дам!
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #47 -: 28-01-2010, 23:44:26 »

Което ни връща на теорията, че земетресението не е случайно.  ;)
Ако може лично на някого да се дадат парите за помощ, ще е най-добре. А не на разни организации и фондации. Ние така тук направихме наскоро за семейството на една хаитянка.
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #48 -: 29-01-2010, 00:59:30 »

Аз бих изпратила пари на асоциацията, за която работи Данка Панчова- ако си спомняте, момичето което беше отвлечено в Сомалия по време да хуманитарната и работа там, свързанна именно със захранване.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #49 -: 29-01-2010, 09:05:04 »

:kisss:Предлагам ви да намерите архив на днешното сутрешно предаване на btv...за рекордите на отслабващите над 300 кг. мъже...
   КОГАТО АЗ ПРЕДИ 10-ТИНА Г. ЗАПОЧНАХ ДА СЕ ОСЪЗНАВАМ И ДА РАБОТЯ НАД СЕБЕ СИ  ЗА ЗДРАВОСЛОВНО МИСЛЕНЕ И ЖИВЕЕНЕ  за това се говореше и пишеше инцидентно...Днес вече нещата не са мнооооого различни!!!Аз участвам в три вегетариански сайта, чета по списания и вестници, и гледам по ел.медии...това за което аз се борех сред близките ми ....сама...днес вече имам широк медиен гръб!!!И ще става все по-широк този гръб!!!Защото ви има вас-нас и много други ,които познавам без да са участници във форумите!!!
  Така че,/според моето скромно бабешко мнение/ нещата вървят нагоре!!!Може би ни се иска да е с по-бърз темп, но...търпение, умение, желание и ПРИМЕР ОТ НАША СТРАНА ЩЕ Е ГОЛЕМИЯТ И НЕОБХОДИМ ПЛЮС!!!Хората ще о-съ-ЗНАВАТ , КАК  И КОЛКО СМЕ ОТГОВОРНИ САМИ ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ЗДРАВЕ И ЖИВОТ!!! :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
« Отговор #50 -: 29-01-2010, 09:23:35 »

Аз го гледах, ставаше въпрос за кленовия сироп мдал бар и за клиниката на Гарабитов в Пловдив. Според мен си запълваха програмата защото аз лично поне 3 пъти съм гледала и предавания за Дюкан точно в същото предаване.
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #51 -: 29-01-2010, 09:41:33 »

Не можем да им се сърдим,платил си е човека,ще го дават,трябва да се продава този сок,50 кинта е :surpris_23: tooth А и е по добре от пържолите на шишовците.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

BIBI

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 43
« Отговор #52 -: 29-01-2010, 15:05:24 »

Ето линк към сутрешното предаване
http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=26379
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #53 -: 29-01-2010, 15:17:23 »

Сега като се замислч учихме и че след като изтече патента на дадено лекарство всеки може да го произведе с ново такова и да му смени опаковката и цената  :Confus_3:
Аз бих се включила в кампании и инициативи, които носят пред себе си думичката ''за...''
Никой не ни казва кое как вреди на здравето
Ауууууууу, а как се втрещих една сутрин. Гледах Нова ТВ Гала имаше гост изоббретил кислороден бар!!! Слагаш си сламка в носа и дишаш разни аромати и тя чете за какво помага''за по- добър метаболизъм, ОТСЛАБВАНЕ,....,....''
Това е най- важното да е за отслабване и да не излизаш от вкъщи, а да дишаш със сламка допълнителен кислород  :surpris_22:
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • MMS BULGARIA
« Отговор #54 -: 29-01-2010, 15:40:39 »

Никой не ни казва кое как вреди на здравето
Това не е учудващо.Иначе ще вземете да се замислите,какво причинявате на хората,като ги тъпчете с химикали.Пък и е твърде вероятно те самите да не знаят точно,кое на какво и как вреди,тъй като голяма част от изследванията за безопасност на дадено "лекарство" се фалшифицират.
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #55 -: 31-01-2010, 00:53:05 »

БЧК прави кампания за набиране на помощи за децата в Хайти.И за какво ще отидат парите?За ваксинации и "храна"(обикновенно ги тъпчат със ГМ соево брашно).Нито стотинка няма да им дам!
Svetlio, ако се замислиш повече, ще се сетиш, че парите отиват и за подслон, одеала, обувки, oблекло, за лекуване на пострадалите (счупвания  и други рани/инциденти), за сигурност, вода и други неща от първа необходимост.
Ако не ти сe дават на държавата, можеш да намериш други организации, които не тъпчат с ГМ помощите (има такива)

We can do no great things; only small things with great love.” —Mother Teresa

Не мога да повярвам, че инатът ви размътва до толкова главите, че дори забравяте елементарните човешки и морални задължения - да помагаш на нуждаещите се, на тези които са в беда! ???
Като си представя, че има хора които са си посветили изцяло живота на това (познавам лично такива, мисионери) и ме хваща срам за други, които пък умишлено не искат да помагат...

« Последна редакция: 31-01-2010, 01:37:29 от canat »
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • MMS BULGARIA
« Отговор #56 -: 31-01-2010, 10:11:51 »

Canat,като казах че"нито стотинка няма да им дам",имах в предвид на фондациите,не на децата!
Беше ясно обявено парите събрани от нашата кампания, за какво ще отидат.А именно - ваксини,"храна",и някакви куфарчета в които има дъска за писане и някакви джаджи още.
Парите от мега концерта в който звезди поемаха обажданията и събраха не знам колко си пари,къде мислиш че отиват?В Хайти?
Първо минават през масоно-илюминатските фондации и след това с парите се закупуват средства за намаляване на популацията на населението.Ваксините и ГМ-та"храна" са измислени с тази цел.Ако световното правителство искаше да помогне на тези хора,щеше да ги е евакуират отдавна,тъй като за земетресенията се знае от много време, там където трябва!
Давайки парите си за това,аз не им помагам,вредя им!
Какво представляват фондациите през които минават парите?Каква е фондацията на Бил Гейтс за борба със СПИН?Срещу какво се бори той,след като ние знаем истината за спина?И къде всъщност отиват парите?
Примери много.Все пак ако знаете начин чрез който със сигурност ще помогнем на тези хора,моля споделете!
То това, може би трябва да се премести в нова тема,че тука оспамихме!
« Последна редакция: 31-01-2010, 10:27:32 от Svetlio »
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #57 -: 31-01-2010, 15:14:01 »

аз давам тук - сега за Хаити и редовно през годината:
http://www.foodforthepoor.org/
Дори за Коледа вече не си разменяме подаръци (между нас големите), а пращаме пари на нуждаещите се.

Ето тук за какво отиват помощите
http://www.foodforthepoor.org/help/by-need.html
http://www.foodforthepoor.org/about/topics/

Освен че се пращат пари и други помощи (вещи от самите хора), ходят и личнo - големи и малки (ученици - над 16 годишна възраст). Мисията включва работа и услуги за нуждаещите се по света. На 2 приятелски семейства децата ходят всяка година след края на учебната година по за 2 седмици, за да помагат.

а тук на кого (в кои страни) помагат:
http://www.foodforthepoor.org/about/work/

На сайта може да се видят дори финансите им, за какво точно отиват парите, които са дарявани. 98 % от парите отиват по предназначение, а останалите 2 % - за поддръжка на организацията и за събиране на средствата.

« Последна редакция: 31-01-2010, 15:44:21 от canat »
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #58 -: 31-01-2010, 21:00:58 »

Svetlio, няма да те цетирам, но как така ме причисли към гилдията на докторите, които не казват на хората какви химикали пият  ;D
Недей да правиш така  :D
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • MMS BULGARIA
« Отговор #59 -: 31-01-2010, 22:41:22 »

Инка извини ме  :flowers2:
Смисълът в който го казах е друг,но трябваше да се изразя по-добре.
Имах в предвид,че ако ви казват какво причиняват химикалите, които ви обучават да изписвате(ако въобще знаят),доста от вас(обучаващите се)ще се замислят какво правят.Тогава е твърде възможно да се поогледате и поослушате,дали няма по-безопасен и ефикасен начин за лечение(а то има и те го знаят),а това не е изгодно за системата!
« Последна редакция: 31-01-2010, 22:44:11 от Svetlio »
Активен

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 23 запитвания.