Здравейте приятели! Аз се регистрирах тук преди десетина дни и само като черна станция си четааааааааааа какво пишете. Обаче не като шпионин, а като абсолютен съмишленик! Нямам време да пиша. Иначе имам какво да кажа и какво да науча. Даже повече се уча май! Та за меееееен. Като гледам всички сте младички и хубавички. Аз преди - абе през 2005 година - се поразболях сериозно от миома на матката (8см) при което докторите казаха - ще я махаме!имаш си деца! не ти трябва матка! Хестеректомия се казва - много грозна дума с ужасно съдържание. Кастрация си е най-точно казано. Четох по форумите за да разбера как се чувстват жени без детеродни органи. Коментарите бяха само какви хормонални препарати вземат и как им се отразяват. Това ме уби! Не исках да се давам! Ей тогава се стреснах и реших да направя всичко възможно да не лягам под ножа. Тогава почти нямаше информация за суровоядството. Единственото на което попаднах беше сайта на Д-р Емилова. До тогава бях абсолютно против каквото и да е лишаване от храна. Винаги съм спортувала почти активно и смятах, че трябва да се похапва здраво за да може човек да е в тонус. Та! Въпреки, че бях абсолютно против гладолечението, отидох при д-р Емилова защото само тя предложи вариант да лечение. Пробвах с чаено-плодов режим - 20 дневен и 10 дни захранване. Това го направих през февруари и повторих през юни 2005г. Неможете да си представите физиономията на доктора ми - генеколога касапин - като ме гледа на ехографа. Казва - ами къде ти е миомата? аз какви лекарства ти бях изписал? Аз не му обясних, че съм се разтоварвала с плодове и чай, защото докторите не харесват подобни методи на лечение. Цитонамазката ми от ІІІ "Б" група беше І-ва. Направо убих змея!!! От тогава аз се храня основно със сурова храна. Запалила съм със сигурност една суровоядка. Сигурна съм, че сте чели доста нейни рецепти по форумите и сайтовете. Тя доста е по-напред от мен в здравословното хранене. Аз все още си хапвам и нещо сготвеничко. Рядко, но с наслада! За съжаление не срещам много съмишленици! Като попаднах на този блог направо подскочих от радост! Многосе радвам, че ви има! Мер ти си страхотна! Аз не мога да убеждавам и да скланям хората да живеят здравословно! Даже много, много не им говоря защото почват да ми се подиграват и да гледат на мен като .... абе вие знаете как гледат и какво си мислят! Даже и вкъщи не мога да ги убедя. Мъжа ми си стана вегетарианец. Децата обаче немога да разубедя да се тъпчат с кроасани, чипс, кока-кола, пици, спагети, кремвирши... Ох! Не ми се изброява, че ми става гадно на стомаха. Единственото ми успокоение,че спортуват и са здрави. За сега! Надявам се, че след време ще започнат да си спомнят как се храни майка им и ще погледнат в правилната посока. Имам чудесни деца. Дъщеря ми си е направо хубавица. На 18 години е. Синът ми е един непуслушник, който все още се опитва да преминава границата, но неговите 14 години са ми алиби. Хората с които работя направо се тровят всеки ден пред очите ми. Прави ми впечатление, че основната им храна е пържено и бял хляб,пастички, вафлички. Никакви зеленчуци, никакви плодове. Кафе и цигари са постоянният им спътник. Много ми е жал за това, че са млади и се тровят. Обаче да ви кажа аз изглеждам страхотно и никой не ми дава годините. Даже като кажа на колко години съм и вътрешно се кефя, защото всички ахват - ауууууууу, никак не ти личат! Ами не ми личат.На 45 съм! Три пъти в седмицата тренировка. Здрава храна. Прекарвам отпуската си в планината. Живея извън града. Имам градинка с доматки, краставички, магданозец, босилече и да не изброявам какви още благинки!
Абе аз мълчах 10 дни а сега изписах цял ферман! Много ми се иска да поговорим по темата : Защо не намалят здравните осигуровки на хората с добро здраве. Аз не посещавам лекари. И се грижа за здравето си. А плащам толкова колкото този, който се тъпче с пържено и шоколад, прекарва времето си пред телевизора, пуши цигари и се налива с алкохол! Цялата ми здравна вноска отива за лечението на подобни индивиди. Ако имате мнение по въпроса ще ми е интересно да го прочета. Не отварям нова тема, но Мер ако прецени може да я направи.
Ех! Радвам се че се срещнах с вас.
На срещата във Варна ще отида НЕПРЕМЕННО! Вие сте първите суровоядци, които въобще ми се изречват пред погледа. Няма да пропусна да се срещна с вас.