Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Представяне на ДарбиМак  (Прочетена 16114 пъти)

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Представяне на ДарбиМак
« -: 17-06-2009, 15:00:42 »

Здравейте приятели! Аз  се регистрирах тук  преди десетина дни и само като черна станция си четааааааааааа какво пишете. Обаче не като шпионин, а като абсолютен съмишленик! Нямам време да пиша. Иначе имам какво да кажа и какво да науча. Даже повече се уча май! Та за меееееен. Като гледам всички сте младички и хубавички. Аз преди - абе през 2005 година - се поразболях сериозно от миома на матката (8см) при което докторите казаха - ще я махаме!имаш си деца! не ти трябва матка! Хестеректомия се казва - много грозна дума с ужасно съдържание. Кастрация си е най-точно казано. Четох по форумите за да разбера как се чувстват жени без детеродни органи. Коментарите бяха само какви хормонални препарати вземат и как им се отразяват. Това ме уби! Не исках да се давам! Ей тогава се стреснах и реших да направя всичко възможно да не лягам под ножа. Тогава почти нямаше информация за суровоядството. Единственото на което попаднах беше сайта на Д-р Емилова. До тогава бях абсолютно против каквото и да е  лишаване от храна. Винаги съм спортувала почти активно и смятах, че трябва да се похапва здраво за да може човек да е в тонус. Та! Въпреки, че бях абсолютно против гладолечението, отидох при д-р Емилова защото само тя предложи вариант да лечение. Пробвах с чаено-плодов  режим - 20 дневен и 10 дни захранване. Това го направих през февруари и повторих през юни 2005г. Неможете да си представите физиономията на доктора ми - генеколога касапин - като ме гледа на ехографа. Казва - ами къде ти е миомата? аз какви лекарства ти бях изписал? Аз не му обясних, че съм се разтоварвала с плодове и чай, защото докторите не харесват подобни методи на лечение. Цитонамазката ми от ІІІ "Б" група беше І-ва. Направо убих змея!!! От тогава аз се храня основно със сурова храна. Запалила съм със сигурност една суровоядка. Сигурна съм, че сте чели доста нейни рецепти по форумите и сайтовете. Тя доста е по-напред от мен в здравословното хранене. Аз все още си хапвам и нещо сготвеничко. Рядко, но с наслада! За съжаление не срещам много съмишленици! Като попаднах на този блог направо подскочих от радост! Многосе радвам, че ви има! Мер ти си страхотна! Аз не мога да убеждавам и да скланям хората да живеят здравословно! Даже много, много не им говоря защото почват да ми се подиграват и да гледат на мен като .... абе вие знаете как гледат и какво си мислят! Даже и вкъщи не мога да ги убедя. Мъжа ми си стана вегетарианец. Децата обаче немога да разубедя да се тъпчат с кроасани, чипс, кока-кола, пици, спагети, кремвирши... Ох! Не ми се изброява, че ми става гадно на стомаха. Единственото ми успокоение,че спортуват и са здрави. За сега! Надявам се, че след време ще започнат да си спомнят как се храни майка им и ще погледнат в правилната посока. Имам чудесни деца. Дъщеря ми си е направо хубавица. На 18 години е. Синът ми  е един непуслушник, който все още се опитва да преминава границата, но неговите 14 години са ми алиби. Хората с които работя направо се тровят всеки ден пред очите ми. Прави ми впечатление, че основната им храна е пържено и бял хляб,пастички, вафлички. Никакви зеленчуци, никакви плодове. Кафе и цигари са постоянният им спътник. Много ми е жал за това, че са млади и се тровят. Обаче да ви кажа аз изглеждам страхотно и никой не ми дава годините. Даже като кажа на колко години съм и вътрешно се кефя, защото всички ахват - ауууууууу, никак не ти личат! Ами не ми личат.На 45 съм! Три пъти в седмицата тренировка. Здрава храна. Прекарвам отпуската си в планината. Живея извън града. Имам градинка с доматки, краставички, магданозец, босилече и да не изброявам какви още благинки! 
Абе аз мълчах 10 дни а сега изписах цял ферман! Много ми се иска да поговорим по темата : Защо не намалят здравните осигуровки на хората  с добро здраве. Аз не посещавам лекари. И се грижа за здравето си. А плащам толкова колкото този, който се тъпче с пържено и шоколад, прекарва времето си пред телевизора, пуши цигари и се налива с алкохол! Цялата ми здравна вноска отива за лечението на подобни индивиди. Ако имате мнение по въпроса ще ми е интересно да го прочета. Не отварям нова тема, но Мер ако прецени може да я направи.
Ех! Радвам се че се срещнах с вас.
На срещата във Варна ще отида НЕПРЕМЕННО! Вие сте първите суровоядци, които въобще ми се изречват пред погледа. Няма да пропусна да се срещна с вас.
Активен
Намасте :)

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
Представяне на ДарбиМак
« Отговор #1 -: 17-06-2009, 15:32:22 »

Здрасти,ДарбиМак,много впрчатляващ разказ!!!!
Ще се да се запознаем на срещата във Варна ;).Даже ми е много любопитно къде живееш,понеже и аз взех да имам такива желания-да се изнасям извън града-не,че съм  селска сопа ;D...просто с тия хора и коли навсякъде направо ми писнА.
Наистина изглеждаш много добре :)
До 24 ти.
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Представяне на ДарбиМак
« Отговор #2 -: 17-06-2009, 15:54:26 »

Здравей Дарби!

Много се радвам, че от плах "шпионин" се престраши да ни напишеш този вълнуващ ферман за себе си. Толкова интересна и вдъхновяваща история! :) Много е хубаво, че си сред нас и ще ни споделящ още от опита си! :-*

ПС: Преместих те в нова тема за да си имащ собствено местенце само за въпроси и поздрави към теб :) Ако не ти харесва заглавието на темата ти, може да го смениш с бутон "ПРОМЕНИ" вдясно
« Последна редакция: 17-06-2009, 18:27:42 от marulka »
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #3 -: 17-06-2009, 16:06:15 »

Марулке, не се притеснявай! Даже се почуствах много важно преместена  ;) Радвам се, че ме посрещате с мили думи!
Василенче, живея над военна болница. Там има много къщи. Една измежду тях е моята. Хем не е далеч от града, хем не се чува шумотевицата и не се диша прашоляка. И аз не съм селска - не помня съществителното  ;) - но нямам нищо против да се преместя на село след десетина години!  ::)
Активен
Намасте :)

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #4 -: 17-06-2009, 16:32:59 »

Здрасти,ДарбиМак!
Каква вдъхновяваща история.Радвам се много,винаги когато срещна хора,които са отхвърлили масовите заблуди,поддържани с много пари.Повечето хора така и не разбират,че на тях се гледа само като на консуматори,нищо повече.Никой не го е грижа за здравето им.Днес даже гледах при Гала беше д-р Гълъбов и още един,който ми е трудно да нарека д-р,поради морални съображния.Разискваха темата за ваксинацийте и никак не ме учуди наглостта с която се защитаваше това биологично оръжие от представителят на официалната медицина.Много се ядосах.А за здравните вноски си права ;D ;D
Но няма да стане скоро тая работа.Ами добре дошла!

П.П. Абе няма ли някой от Бургас?То и сам войнът е войн ;D,ама ако си имам дружка тука,ще е много готино.За предпочитане е дружката да е мома,неомъжена,да носи на майтап ;D
« Последна редакция: 17-06-2009, 16:53:18 от Svetlio »
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #5 -: 17-06-2009, 16:56:15 »

Марулке, не се притеснявай! Даже се почуствах много важно преместена  ;) Радвам се, че ме посрещате с мили думи!

Ние така в началото сме мили, после си имай едно наум, особено с Василена и Петко ;D (и с мен най-вече, хаха!!) :D

Абе няма ли някой от Бургас?То и сам войнът е войн ;D,ама ако си имам дружка тука,ще е много готино.За предпочитане е дружката да е мома,неомъжена,да носи на майтап ;D

Верито май ти е градска, ама е чак в Монреал, пък и е омъжена... Абе, ти ся кво само бургазлийки ли признаваш, ний кат сме от другите краища на страната, да не би да не носим на майтап (и на други работи)!! ;)
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #6 -: 17-06-2009, 17:07:41 »

Дарби, супер си!! Това, през което си минала е направо невероятно! Поздравления за силата на духа ти! Много е хубаво, че се включи и в писането, та да си обменяме опит! Определено историята ти ще вдъхнови много хора и ще промени и техния живот! А за близките - май като че ли с тях е най-трудно, но пък нищо чудно да прихванат след време от теб! ;)

Светльо, споко, душа, ще се появи и някоя бургазлийка-майтапчийка ;)  ;D Ако не, пращаме Марулчето за компания...  ;) Че тя се грижи тука за всички ни!  ;D  :-*
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 17-06-2009, 17:34:33 »

Аааа,Марулке,не на забъркай и нас с Петко в тоите козни ;D,ти си най-големия Гявол тук ;D ;)
Ше  те пращаме в  Бургас на обмяна на опит ;D :-*
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #8 -: 17-06-2009, 17:53:51 »

Дааа, ще ти подпиша пътния лист :D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #9 -: 17-06-2009, 17:55:26 »

Добре дошла, Дарби Мак! Преодоляла си нещо наистина сериозно, което си е за пример на всички! Пиши някой път с какво се храниш ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
« Отговор #10 -: 17-06-2009, 18:20:28 »

ДарбиMaк, много вдъхновяваща история:) Радвам, се че си сред нас:)
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

Mep

• Administrator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
« Отговор #11 -: 17-06-2009, 20:26:08 »

ДарбиМак, добре дошла и много се радвам, че се реши да споделиш цялата тази невероятна история, сигурна съм, че би вдъхновила други с подобен проблем да се вземат в ръце и да прескочат операции и шепи с лекарства.
За децата си не се кахъри (все пак правиш каквото трябва, пример си за тях) и все пак те са деца на Вселената, които най-вече ще взимат сами решенията в живота си, а храненето е едно от тях, от нас се иска само да им показваме, а дали ще се вслушат, те си решават. С децата не е лесно, никак даже.
Изглеждаш невероятно, продължавай в същия дух :).
Активен
Духът владее материята!

Talita

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
  • Give me the key to set your heart and spirit free
« Отговор #12 -: 17-06-2009, 20:41:35 »

ДарбиМак историята ти е просто страхотна. Много ти се възхищавам за силата и за лекотата, с която описваш историята си. Сигурна съм, че не ти е било лесно да се изправиш пред неизвестното и да се промениш. Ама така трябва да сме всички - да поемем отговорност за здравето си. Напоследък все мисля за моята леля и се чудя как да и помогна. Тя е претърпяла същата операция, която ти си избегнала. Сега е 120кг. и едва се движи. Взима хапчета за хормоните, за сърцето и за още куп други неща и когато казвам как се храня чувам от нея коментари като: "Не може да не се яде месо - ще си докараш анемия!", "От плодовете се подува корема.", "Аз не мога да си позволя да ям постоянно салати - зеленчуците са много скъпи.". И понеже се чувствам безсилна ти много ме зарадва. Сякаш си живото доказателство, че хората се променят към добро...
Нямам търпение да се видим на срещата ;)
Активен

jj

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127
« Отговор #13 -: 17-06-2009, 20:59:23 »

DarbiMak,pozdravi i ot men  :D
Istoriata ti e mnogo silna i vdahnoviava6ta,izpalnena s nadejda.
Surovoiadstvoto satvoriava chudesa!  haresva mi kak go nari4a G.Cousens-"Kultura na jivota"(culture of life).no e mn.po-lesno da ustoiavame na (culture of death)kogato sme zaedno.silno iskam da doida i az na sre6tata,no uvi shte sam pak v oblacite.izia6te 2 krakera i za men ;D
Tezi dni otnovo izpitah zna4enieto na "kulturata na jivota".
Sled 26 4asovo buduvane(v koito 16h polet s 2h po4ivka v nego),se 4ustvah neveroiatno dobre,energi4na i mojeh i o6te da prodalja:)) v tezi 4asove na usilena rabota i neprekasnato dvijenie hapnah-niakolko presni ploda i voda.Sled tezi 26h-imah 6tastieto da sedna v surovoiadsko bistro(hapnah bademovo mliako,salata i lenen kraker)-energiata mi sled vsi4ki tezi 4asove be6e sa6tata kakto predi da po4ne sprinta:)
dokato si sediah v bistroto,si misleh za6to vsi4ki restoranti ne sa kato tozi,doide mi toooolkova energia...hranata be6e priasna,sveja,prekrasno aranjirana,ne ti stava tejko sled kato hapne6.
Na vra6tane se zasiakoh s kolegite,koito biaha v "normalen"restorant-kazaha mi-wow izglejda6 super svejarka.
4esto me pitat s kakvo se hrania,zaradi hubavata mi koja,i ne mi davat godinite.
pozdravi na vsi4ki i niamam tarpenie da vi vidia ve4e,mnogo vi se radvam i se smeia v mn.komentari,golemi ste 6emeti,  ;D  ;D  ;D

Активен

enterosan

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 110
« Отговор #14 -: 17-06-2009, 21:32:58 »

Добре дошла Дарби!
Благодаря ти ,че сподели историята си. Много интригуваща и мотивираща. Тази история казва: " чудесата се случват, но повярвайте в тях и направете нещо за себе си, не чакайте някой друг да помисли за вас"
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #15 -: 17-06-2009, 21:56:19 »

Дарби, добре дошла! Страхотна си! :)
С децата не е лесно, така е. Но пък и аз не се отказвам. А и те са още малки - 5 и 1год.

Светльо и компания, аз не съм от Бургас, а мъжът ми. :) Аз съм от София. Дъщеря ми е раждана във Варна; там живяхме година и половина. Затова ми е познат от части града. И също така много любим. После преди да заминем за Канада живяхме 2 години в Бургас. А синът ми е роден тук, в Монреал. Изобщо ние сме малко като чергарите. :)))))))))))))
Пък за връзките от разстояние да ти кажа...запознахме се с мъжа ми в icq в началото на януари 2002; след 3 месеца се видяхме; след още 2 живяхме вече заедно; и така 7 години. :) Така че няма невъзможни неща и не бива да се обобщава.
Иначе не познавам лично от Бургас вегетарианец, а какво остава за суровоядец. :)

« Последна редакция: 17-06-2009, 21:58:18 от Вери »
Активен

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
« Отговор #16 -: 18-06-2009, 22:03:25 »

Здравей, ДарбиМак,

Невероятна, вдъхновяваща история. Винаги съм мислел, че единственото нещо, което може да пробуди хората за по-съзнателен живот е точно силният личен пример. Такива мотивиращи истории, като твоята, са най-широката врата към сърцата на всички.

Поздрави,
Христо
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #17 -: 19-06-2009, 07:09:25 »

Дерби,добре дошла на суровия остров :D :D :D
Най-важното си го открила,наистина,който търси,намира! Миомата е история,колко жени могат да се похвалят със същото? Успех!
Гледам,че има и други положителни страни писането тук,я да спретнем една "сурова сватба" ;D ;D ;D ;D, пък що само една. ;D Марулке,отваряй тема за моми и ергени ;D ;D ;D ;D
И ние като Вери се запознахме в интернет и на разстояние.Жена ми беше в Лондон,аз тук.След два месеца се видяхме,след три заживяхме заедно. :D Вчера имахме годишнина-3години от първото запознанство и сме трима ;D ;D ;D Догодина на четвъртата,живот и здраве,ще сме четирима :D :D :D :D
Ама това става, когато мъжа е дева,по честни и открити няма ;D ;D ;D ;D Ако не вярвате питайте Вери ;) ;) ;) ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #18 -: 19-06-2009, 09:07:32 »

Сватба ли чух???  :D  :D  :D И то сурова! Да не забравите да ме поканите, ей, специално ще дойда.  ;) Може и да ви сготвя. :))))))))))))))

Бенато, честита ви годишнина! Дълги дълги години любов и хармония ви желая!

А моя Ясен днес става на годинка. :) Пожелавам си да е жив и здрав! Също така си пожелавам едно естествено раждане вкъщи на третото ми дете/деца (знае ли се, може някои близнаци да ме изненадат  ;) ) след 2-3 години.

За Девите, така е. Много са готини, цял живот ме преследва тази зодия. Като магнит съм за нея.  :D Слабост ми е.
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: 19-06-2009, 10:57:38 »

Вери,честит рожденник,да ти е жив и здрав :)
Активен

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 22 запитвания.