Докато се карате в онази другата тема, аз забърках една супичка и си облизах пръстите
. Бързам да споделя.
Продукти:
- 2 големички тиквички или 3 по-малки
- 3 средни домата
- сол, зехтин, лимонов сок, чубрица, кимион
Караме според техниката, която открих скоро със
супата от карфиол: белим тиквичките и почистваме доматите, нарязваме всичко на едро и го мятаме на S-образния нож на робота където "смиламе" до съвсем ситно; полученото нещо го минаваме през блендера, за да стане гладко пасирано.
Слагаме подправките на вкус. Аз ги сложих в голямата купа, докато режех със S-образния нож, но спокойно можете и да ги сложите накрая и да разбъркате. Допълнително, че при мен сместта стана леко гъста и затова добавих малко вода.
Идеи за подобрения:
- Лук и/или чесън. Според мен ще му отива, но се сетих чак след като бях измил и прибрал всичко от робота.
- Чушка или краставица. Не знам какво ще стане, но сигурно ще пробвам.