Светльо, приемем твоите и всички други(евентуални) извинения.
Ценя високо, надявам се и повечето хора, пишещи и четящи тук, самата възможност за общуване по интереси. Присъствието на всички участници е много ценно, нали ако нямаше участници, нямаше да има и форум? Различието на мнения е богатство, не е недостатък, то е дори двигател на търсенето на истината.
Но изразяването на тези различия винаги трябва да включва съвсем точно цитати, посочване кое точно е грешно, с кое не сме съгласни, защо, И, КАК аз предлагам да се случи. Без недомлъвки, преувеличения, общи идиоматични изрази и пр. дрън-дрън.
Вероятно като общество ще ни е нужно още известно време, да се донаучим как най-добре се общува във форум, като се използват максимално полезните му страни и се избягват - също максимално - трудностите на неличното общуване. (То и на истински площад да бяхме, на живо, пак някакъв ред и правила за обмен на мнения и становища щеше да има... Но там, на живо, би било много по-трудно някой да обвинява друг без да привежда конкретни доказателства, да критикува за "...хигиената на масата..." без да дава пример как би трябвало да се направи, без да припомня как самият той е подходил/извършил в такава ситуация и пр.)
Ако някой си даде труда да обърне внимание, ще види много лесно, че в цял свят, отдавна, личните определения на обществено място или по обществена медия, или се доказват, или се наказват. А от всеобщия присмех - на площада - никой не може да избяга. С всички следващи вреди...
Не използвам обидни или отрицателни определения за хора, колкото и неправилни според мен неща да са извършили/казали. Но, повтарям, това не означава, че не мога да посочвам написаните глупости или лъжи.
И изобщо ако решим поне малко да (се) погледнем трезво - за какво точно спорим? Че информирах за бъдещо събитие, пряко свързано със здравето?? В съответния, създаден за целта раздел на форума?? И кой точно може да го оцени колко струва/дали струва - това събитие - предварително? Я стига...
И кое точно трябва да е безплатно? А защо? Нали всички, които ходят на работа, там извършват някакви действия, за които получават пари?? Притежават някакви знания и умения, придобити с продължителни техни усилия и продават своето време, знания и умения, защото така е устроен светът далеч преди да се родим и няма възможност да го променим... Изглежда членове на форума имат други (лични) проблеми, които се самозалъгват, че ще решат като нагрубяват, лъжат и преувеличават? Кощунство е да се създават изкуствени "страшни" грехове, "нарушения на хигиената" и пр. глупости. Виждал съм, и всички познаваме една подобна категория "моралисти", които са се родили чрез пъпкуване и заклеймяват всички мисли, действия и отношения между мъже и жени, водещи до поява на деца... Всички имаме много по-полезни направления за мислене и действие.
Моля всички за извинение, но цялото обсъждане в тази тема ...добре, може и да сме имали нужда от него, но на мен ми се струва измислено, ненужно. Изразходваме напразно време и енергия, затрудняваме бъдещи общувания, полезност ...никаква.
Предлагам да говорим (т.е.- пишем) за важни неща: примерно - добре ли е да се пие морска вода? Кога, как, колко и пр. и пр. За сега не мога да преценя интереса към такава тема - нали повечето от нас живеем далеч от морето...?