Купи си лимец. Смели го на каменна мелница. Забъркай 600 гр, с две лъжици зехтин и вода. Остави го да пренощува. На другия ден се разстила в тава като блат за пица и се пече. Няма по вкусен от простият хляб.
Всички купени брашна, дори и тези от био магазините, съдържат подобрители.
Ще дам една идея за мелене, но не става много за всекидневна, защото така бързо ще се амортизира машината.
Та аз лично съм мелил 2 пъти жито с моят Нутри Мюлер 1000 вата/реални 900вата (пълен клонинг на Нутри Булет Про). На едно мелене по 200 грама пълнозърнесто жито/лимец, след което машината е доста затоплена и аз предпочетох да я оставя да поизтине. Та затова казвам, че няма да е добре за всекидневно ползване в този режим, но колкото за проба - ще стане.