Здравейте, отървал съм "дискусията", а виждам, че има достатъчно емоция.
Много ми е тъжно , че и тази година не можах да тествам водния парк в Казичене. Кой да е виновен този път? Ами ..например - Веско.
Направихме една разходка с Титан и жена му , но доволен остана май само Шуши - пуделът им. Наслади се на силни усещания при изваждането от водата на няколко риби , които плуваха с коремите нагоре.
Не съм се уплашил, както злорадства Титан, а просто прецених , че има обстоятелство-препятствие , което трудно ще преодолея бързо без помощта на учител като Веско ( Беше зает и не дойде)
Това е моментът със закачането на лифта и потеглянето!
Не знам дали от идиотщина, от безхаберие, или просто да намалят числото на начинаещите , но потеглянето е организирано така, че да е максимално трудно. Сумират се три фактора:
1. Извънредно рязко издърпване.
2. Изтегля те настрани ( а не напред , както е при всички ски-влекове)
3. Изтеглянето е точно на завоя - дори да се задържиш отгоре, веднага трябва да завиваш по посоката на въжето. (как да стане , аз още не съм се научил да карам направо, а те искат да завивам
)
При морските ски (където те тегли скутер) е съвсем друго - дръпва те плавно напред и се качваш на водата лесно.
Прецених, че щом сравнително добре каращи падат по няколко пъти преди да тръгнат, аз ще трябва да падна поне 100 пъти докато се понауча, а това е неприемливо, защото вероятността да нацеля с уста някоя умряла риба е твърде голяма и трябва излишно да си развалям отношенията с Шуши, а той е такъв сладур.