Анелия, тествай една рецепта за хляб. Аз лично не съм я изпробвал, но ме убеждаваха, че хлябът , с който ме почерпиха тогава , на семинара в Търново, е правен точно по същата рецепта!
А това беше много добър на вкус хляб! Още го помня, а са минали 2 години
Аз също не купувам подобни хлябове, нищо , че уж са супер полезни. Без значение дали от малки фурни или от био-магазини . Сухи, ронливи и безвкусни са ми . ( Единственият хляб, който ми е харесвал в БГ, ядох при Титан в София, беше го купил отнякъде за 12 лв. )
Та този , по рецептата по долу, беше леко влажен, почти като кекс , супер.( вероятно заради киселото мляко)
Щях и аз да си правя хляб, обаче не можем да намерим фурничка, която да не е с тавичка от тефлон, всички модели до един са с тефлон!
3 чаени чаши пълнозърнесто брашно от лимец
1 кисело мляко
1 чаена лъжица хлебна сода
1 чаена лъжица оцет
2 яйца
1 супена лъжица олио
2 супени лъжици сусам
2 супени лъжици просо
2 супени лъжици ленено семе
1 чаена лъжица сол
Тестото не се меси, а се забърква като за кекс. Пече се около 45 мин. в умерена фурна.